Kolik ventilátorů do zákl. desky?
Čauky,
mám tuto zákl. desku [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] a chtěl bych se zeptat jestli je možné dat do skříně více než 4 ventilátory, pač deska má 4 konektory pro 4 ventilátory. Mám jeden vepředu, jeden klasickej vzadu ve skříni, pak nahoře a cpu chladič Gelid. Ale chtěl bych ještě jeden do boku popřípadě druhej nahoru...ale podle počtu konektorů na zakl. desce to nehrozí. Někde jsem ale četl, že ventilátory s regulací pwm jdou zapojit jako jeden ventilátor, tudíž by to řídil jen jeden konektor na základní desce a zbylo by další místo na ventilátor :)Tak nevím co je na tom pravdy nebo co a jak...
Díky za info
mám tuto zákl. desku [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] a chtěl bych se zeptat jestli je možné dat do skříně více než 4 ventilátory, pač deska má 4 konektory pro 4 ventilátory. Mám jeden vepředu, jeden klasickej vzadu ve skříni, pak nahoře a cpu chladič Gelid. Ale chtěl bych ještě jeden do boku popřípadě druhej nahoru...ale podle počtu konektorů na zakl. desce to nehrozí. Někde jsem ale četl, že ventilátory s regulací pwm jdou zapojit jako jeden ventilátor, tudíž by to řídil jen jeden konektor na základní desce a zbylo by další místo na ventilátor :)Tak nevím co je na tom pravdy nebo co a jak...
Díky za info
Na co tolik ventilátorů?
Neřeknu, kdybys tam provozoval nějakou brutálně přetaktovanou sestavu, ale na to ta deska i tak není stavěná (max. nějaký lehký OC)
jinak se dá použít toto:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Neřeknu, kdybys tam provozoval nějakou brutálně přetaktovanou sestavu, ale na to ta deska i tak není stavěná (max. nějaký lehký OC)
jinak se dá použít toto:
Pokud máš slušnou bednu, tak musí maximálně dva 120mm ventilátory stačit na všechny běžný sestavy.
Jestli chceš poradit s chlazením, bylo by ideální napsat všechny komponenty který máš, v jaký to máš bedně a celý to z boku vyfotit.
Jestli chceš poradit s chlazením, bylo by ideální napsat všechny komponenty který máš, v jaký to máš bedně a celý to z boku vyfotit.
Právě že s tou bednou sem šlápl asi trochu do ho*na :)
mám tuto [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Jako počítač je sám o sobě je tichej i ty teploty nejsou špatný. Jediný co je slyšet, tak grafika, když se zapnou tak na 60% ventilátory. Mám MSI GeForce 560-ti twin frozr/oc. Ale celkově ta bedna nebyla optimální volba..
Ale mít lepší skříň asi tak ten hluk navíc asi nebude tak hroznej té grafiky
mám tuto [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Jako počítač je sám o sobě je tichej i ty teploty nejsou špatný. Jediný co je slyšet, tak grafika, když se zapnou tak na 60% ventilátory. Mám MSI GeForce 560-ti twin frozr/oc. Ale celkově ta bedna nebyla optimální volba..
Ale mít lepší skříň asi tak ten hluk navíc asi nebude tak hroznej té grafiky
Možná je měkčí a z tenčích plechů, ale přehřívat se tam HW nemůže, je to hodně dobře chlazená bedna...
když už bych šel do 4 fanů, tak bych ho nedal na bok, ale na spodek...
a bočnici zaslepil..
Ale opravdu to není nutné.
pokud chceš odhlučnit grafiku, pošetři a kup jí aftermarket chladič.
Na GTX560 ti stačí accelero mono:
nebo zkus použít tuto Richmondovu radu:
https://www.svethardware.cz/forum/showthread.php/65956-ventilatory-programy-a-ako-nastavit#492402
a upravit chování větráku grafiky.
když už bych šel do 4 fanů, tak bych ho nedal na bok, ale na spodek...
a bočnici zaslepil..
Ale opravdu to není nutné.
pokud chceš odhlučnit grafiku, pošetři a kup jí aftermarket chladič.
Na GTX560 ti stačí accelero mono:
nebo zkus použít tuto Richmondovu radu:
https://www.svethardware.cz/forum/showthread.php/65956-ventilatory-programy-a-ako-nastavit#492402
a upravit chování větráku grafiky.
Ok díky za rady. Stejně ale pakliže budu chtít dat ventilátor dolů tak budu muset použít tu redukci.
A na ten bok na zaslepení, je něco k doporučení?
A na ten bok na zaslepení, je něco k doporučení?
zaslepení - černý papír?
Jinak, fakt to ale moc řešíš.
Tam se nemá co hřát.
140mm nahoru a 120mm dopředu a neřešit.
To, že tam narveš více větráků, ti max pomůže v tom, že jebudeš moci stáhnout níže na otáčkách, ale hlukově tam pořád tak řve ta grafika, takže je to fuk. Navíc tam pořád máš HDD? takže i když ty zreguluješ, budou ty slyšet...
Neřeš to, pohrej si s chlazením grafiky, více orpavdu netřeba...
Jinak, fakt to ale moc řešíš.
Tam se nemá co hřát.
140mm nahoru a 120mm dopředu a neřešit.
To, že tam narveš více větráků, ti max pomůže v tom, že jebudeš moci stáhnout níže na otáčkách, ale hlukově tam pořád tak řve ta grafika, takže je to fuk. Navíc tam pořád máš HDD? takže i když ty zreguluješ, budou ty slyšet...
Neřeš to, pohrej si s chlazením grafiky, více orpavdu netřeba...