Čauky, potřeboval bych radu ohledně chlazení a hluku grafické karty. Mám tuto kartu [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] a nevím. Jsem z ní celkem dost rozčarovaný. Všude píšou jak je výborná, chlazení a hluk super, ale řekl bych, že skutečnost je trošku jiná...
V klidovém režimu je karta neslyšitelná téměř (otáčky ventilátorů 40%), ale v zátěži, kdy otáčky jdou nahoru, tak už při 60% je to takovej vysavač..
Někdo tady v diskusi doporučoval tento chladič [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] tak jsem se chtěl zeptat jestli uchladí tuto kartu v pohodě. A hlavně mi jde o rozdíl, když chladič na karte má 2 ventilátory, které se točí rychlostí až 4000. A u toho Articu, kde otačky jsou 400-1500...tak aby se karta nepřehřívala..
Díky
V klidovém režimu je karta neslyšitelná téměř (otáčky ventilátorů 40%), ale v zátěži, kdy otáčky jdou nahoru, tak už při 60% je to takovej vysavač..
Někdo tady v diskusi doporučoval tento chladič [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] tak jsem se chtěl zeptat jestli uchladí tuto kartu v pohodě. A hlavně mi jde o rozdíl, když chladič na karte má 2 ventilátory, které se točí rychlostí až 4000. A u toho Articu, kde otačky jsou 400-1500...tak aby se karta nepřehřívala..
Díky
Ten chladic neni spatny , osobne bych asi radsi [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] nebo thermaltake Shaman ( jen je velky no ) a jinac ze ma 4000 otacek neznamena ze chladi lepe :) , a ten msi nevim no , lepe mi pride resene asus DirectCU na te 560Ti ,ale vec nazoru no :)
k acceleru mono je ještě třeba (resp. je to vhodné) vzít navíc ještě VR kit 005.
Kvůli pasivkům na napájecí obvody, paměti, atd.
xtreme je výkonnější, o tom žádná, taky bych ho bral raději.
Otáčky nejsou jediný ukazatel - podívej se na hmotnost pasivu, podívej se, jaký větrák tam je (120mm u mono, 3x90mm u xtreme), to se prostě může točit pomaleji a současně to chladit lépe.
Kvůli pasivkům na napájecí obvody, paměti, atd.
xtreme je výkonnější, o tom žádná, taky bych ho bral raději.
Otáčky nejsou jediný ukazatel - podívej se na hmotnost pasivu, podívej se, jaký větrák tam je (120mm u mono, 3x90mm u xtreme), to se prostě může točit pomaleji a současně to chladit lépe.