jaký mainboard
dostal jsem skoro darem tenhle CPU: Pentium 4, P4, 1.8GHz, Socket 478 a mám starý PCčko, na kterém je Pentium III asi 600 MHz nebo tak. Ono to PCčko chodí, jenže s woknama XP dost pomalu. Sice jsem mu přidal RAMku na 3x128 MB, ale stejně to je pomalý. Tak bych chtěl využít ten nový darovaný procesor a pořídit nový mainboard. Ve stávajícím počítači mám Adaptec SCSI řadič pak ještě nový řadič na nový hardisk, takový prťavý s červenými kablíky, LAN kartu, to vše na PCI.
Budu muset vyřešit videoadaptér. Momentálně tam mám nějaký starý VGA, jenže má málo paměti a tapetu ukazuje jen na horní půlce, spodní půlka onrazovky je černá, bez tapety, ale ikonky tam jsou. Je to malou pamětí. Ten počítač s novým mainboardem se bude používat na připojení k mikroskopu a bude ukazovat a nahrávat na disky obrázky z mikroskopu a řídit zoom a scanning. To jsou pomalý aplikace.
Ještě potřebuju vědět, když vezmu nový mainboard a dám do něj ten darovaný CPU a nastrkám stávající adaptéry, na které jsou připojené hard disky a na na nich nainstalovaný wokna XP home, co tomu řeknou wokna? Budou se muset přeinstalovat?
Tak jaký mainboard by jste radili? Nejlépe od Alzy, ta má pbchod za rohem.
Budu muset vyřešit videoadaptér. Momentálně tam mám nějaký starý VGA, jenže má málo paměti a tapetu ukazuje jen na horní půlce, spodní půlka onrazovky je černá, bez tapety, ale ikonky tam jsou. Je to malou pamětí. Ten počítač s novým mainboardem se bude používat na připojení k mikroskopu a bude ukazovat a nahrávat na disky obrázky z mikroskopu a řídit zoom a scanning. To jsou pomalý aplikace.
Ještě potřebuju vědět, když vezmu nový mainboard a dám do něj ten darovaný CPU a nastrkám stávající adaptéry, na které jsou připojené hard disky a na na nich nainstalovaný wokna XP home, co tomu řeknou wokna? Budou se muset přeinstalovat?
Tak jaký mainboard by jste radili? Nejlépe od Alzy, ta má pbchod za rohem.
Ono jich v nabídce už moc není. Stačí použít [odkaz, pro zobrazení se přihlaste].
Každopádně mnohem levněji desku se s478 seženeš přes bazar/aukci.
Každopádně mnohem levněji desku se s478 seženeš přes bazar/aukci.
no právě, teď jsem koukal, že alza má jen 2 desky, takže o to je vybírání snazší. Ten můj procesor Pentium 4, P4, 1.8GHz, Socket 478 , jak on se teda jmenuje? Prescott nebo Northwood nebo Willamette? Napsané to na něm není :( Ta alza deska ASROCK P4I65G žere jen tyhle tři CPU.
A ta druhá ALZA deska - ASROCK P4I945GC - ta požere ten můj CPU? Mě by se víc líbila tahle protože má sériový port RS232C - COM1, který potřebuju na řízení otáčení základny se vzorkem na mikroskopu.
Nevíte, jestli by alza vzala ten mainboard zpátky, kdyby mi tam nefungoval CPU?
A ta druhá ALZA deska - ASROCK P4I945GC - ta požere ten můj CPU? Mě by se víc líbila tahle protože má sériový port RS232C - COM1, který potřebuju na řízení otáčení základny se vzorkem na mikroskopu.
Nevíte, jestli by alza vzala ten mainboard zpátky, kdyby mi tam nefungoval CPU?
Než starou desku za 1300Kč pod archaický procesorl vza. bych toto:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
stojí to o 100kč více, je to výkonnější, pasivně chlazené, má to pětinovou spotřebu, je to nové s 3r. zárukou.
K tomu vrazíš jen nějakou ramku (200kč), vše ostatní to už má (int. grafika, LAN, COM, SATA pro disky (to je to s malýma červenýma kabelama), a pak stačí připojit na zdroj a je to.
jeden PCI pro SCSI řadič tam máš a zbytek už tam je integrovanej.
případně za 1300 je varianta s jednojádrem. I to bude výkonnější, než pentium 4 1.8GHz.
Pro p4 se deska vyplatí jedině z druhé ruky za minimální poplatek (= pošta).
to na tom cpu není žádné číslo/kód?
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
stojí to o 100kč více, je to výkonnější, pasivně chlazené, má to pětinovou spotřebu, je to nové s 3r. zárukou.
K tomu vrazíš jen nějakou ramku (200kč), vše ostatní to už má (int. grafika, LAN, COM, SATA pro disky (to je to s malýma červenýma kabelama), a pak stačí připojit na zdroj a je to.
jeden PCI pro SCSI řadič tam máš a zbytek už tam je integrovanej.
případně za 1300 je varianta s jednojádrem. I to bude výkonnější, než pentium 4 1.8GHz.
Pro p4 se deska vyplatí jedině z druhé ruky za minimální poplatek (= pošta).
to na tom cpu není žádné číslo/kód?
to je zajímavé řešení. Opravdu. Asi , nejspíše to tak vezmu. Paměti musím koupit tak jako tak a k tomu Pentiu nemám chladič, ten bych také musel koupit. To pentium 4 je prý Celeron Northwood, říkal mi teď ten co mne s ním obdaroval. Jo SATA se říká tomu červenýmu malýmu, nemohl jsem si vzpomenout. Je na tom takový mrňavý prťavý hard disk :) No tak dobře, dík a máš bod, ji zítra tu desku objednám.