Srovnání procesoru
Chtěl bych prosim srovnat tyto 2 procesory. Kamarad tvrdí že je tam rozdil ve vykonu zhruba 2x.
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
a
Díky za odpověd.
a
Díky za odpověd.
Jak kde ... http://www.anandtech.com/bench/Product/405?vs=109
záleží na programu
záleží na programu
říkal, že když to má od 2x víc jader, tak je 2x výkonější. Mě jde jen o hry plus casem grafiku na tom dělat střih a pod. Jeden kamoš říká, že to stačí..ten druhý zase že je to shit.
[quote=kwirel;500739]říkal, že když to má od 2x víc jader, tak je 2x výkonější. Mě jde jen o hry plus casem grafiku na tom dělat střih a pod. Jeden kamoš říká, že to stačí..ten druhý zase že je to shit.[/quote]
No hlavně jsi neřekl který vlastně chceš ...
i5-750 je na starší architektuře, proto, i když má 4 jádra, tak v některých aplikacích ztrácí na Celeron G840, který je modernější, na novější architektuře.
A rozhodně neznamená, že čím víc jader, tím výkonnější ... záleží hlavně na aplikaci, jestli dokáže ta jádra využít.
Doporučil bych ti aspoň tohle [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
2 fyzická + 2 virtuální jádra
No hlavně jsi neřekl který vlastně chceš ...
i5-750 je na starší architektuře, proto, i když má 4 jádra, tak v některých aplikacích ztrácí na Celeron G840, který je modernější, na novější architektuře.
A rozhodně neznamená, že čím víc jader, tím výkonnější ... záleží hlavně na aplikaci, jestli dokáže ta jádra využít.
Doporučil bych ti aspoň tohle [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
2 fyzická + 2 virtuální jádra
jaj, dobře díky mě jde o to, že jsme si udělal sestavu PC, nějak jsem se snařil vejít do ceny 12K složil jsem tohle. Mužes se ještě prosím podívat na to jestli to pujde do sebe ? a jestli je dost velka Zákl deska ? Aby to šlo rozšiřovat. Za předpokladu, že změním ten proc ještě teda.