Sapphire hd 5770 vapor-x ddr5 1gb
vymnenil jsem nvidia GT 520 za SAPPHIRE HD 5770 VAPOR-X DDR5 1GB zakladni desku mam Asus M5A78L-Mlx zdroj 650W ATX Power Supply Tech solo.Karta byla prodna v aukru jako funkcni ale po vymnene a zapojeni mam cerny monitor stim ze testuje kabel pripojeni.Podle meho je karta v haji co myslie ??????
jiste ze mam pisu ze po vymnene a zapojeni je i docela hlucna ale to nemuzu posoudit s predchozi grafikou se to porovnat neda
Jedná sa o TENTO zdroj ?
Nemáš iný na skúšku? Pretože ten tvoj má 650W leda tak odber :notsure Na 12V vetve iba 24 "papierových" ampérov, to obyčajný 350W seasonic dá viac ....
Nemáš iný na skúšku? Pretože ten tvoj má 650W leda tak odber :notsure Na 12V vetve iba 24 "papierových" ampérov, to obyčajný 350W seasonic dá viac ....
asi ano tady jsou technicke udaje toho zroje
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
ne nemam jde oto abych zbytecne se nedostal do rozepre s prodejcem na aukro od ktereho jsem kartu koupil ale i podle meho nazoru by to ten zdroj utahnout mnel
hmm, tak to je iný .... nevadí, podľa štítku a parametrov by to teda mal zvládať.
V každom prípade ak nevieš, či je funkčná alebo je problém v tvojom pc, sa nevyhneš buď vyskúšaniu v inom pc alebo s iným zdrojom :notsure
V každom prípade ak nevieš, či je funkčná alebo je problém v tvojom pc, sa nevyhneš buď vyskúšaniu v inom pc alebo s iným zdrojom :notsure
v mem pc asi problem neni stara grafarna bezi bez problemu zdroj i kdyz je pochybne znacky je novej po vymnene karty okamzite po zapnuti se otevre bios zda chci provest upravy po nandani tehle tma ale pc normal bezi a podle zvuku i win7 normalne najede
Tak může zkusit VGA vstup nicméně se obávám, že jde o klasický případ blackscreen bugu (kombinace mizerné elektroniky v monitoru a atiny), který nelze bez výměny vga nebo lcd dost dobře vyřešit... (ikdyby jel na DSUBu tak furt nepojede na DVI a jak víme, analog obraz není gut)
ten monitor je tenhle http://reviews.cnet.com/lcd-monitors/samsung-syncmaster-2494sw-lcd/4507-3174_7-33785928.html
obavam se ze ale ten nema stim nic spolecneho ma dve zdirky jednu RGB a druhou DVI a na stare grafic karte jede prez obe normalne zadny problem.Jsou jen dve moznosti bud je ta grafarna opravdu v haji coz se ale prodejce dusuje ze ne nebo je to mim zdrojem coz se zas nezda mne
obavam se ze ale ten nema stim nic spolecneho ma dve zdirky jednu RGB a druhou DVI a na stare grafic karte jede prez obe normalne zadny problem.Jsou jen dve moznosti bud je ta grafarna opravdu v haji coz se ale prodejce dusuje ze ne nebo je to mim zdrojem coz se zas nezda mne
Podle CZC [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] a tohodle http://chicago.backpage.com/ElectronicsForSale/100-24-inch-samsung-syncmaster-2494sw-vga-dvi-cables-free/11204708 ten monitor VGA má :notsure
Jinak je tu právě ještě třetí možnost - kombinace ATI (zejména 4/5 řady) + levný TN monitor s mizernou elektronikou opravdu někdy nefunguje. Blbý je, že když to připojíš na jinej monitor tak obraz jede a naopak (případně ten monitor co se nerozsvítí připojíš třeba k notesu s integrovanou vga) takže je v podstatě nereklamovatelná grafika (protože na jiném monitoru běží ok) a monitor také (protože ten zase s jinou vga jede ok). Bylo toho tady na fóru napsáno tenkrát poměrně dost...
Jinak je tu právě ještě třetí možnost - kombinace ATI (zejména 4/5 řady) + levný TN monitor s mizernou elektronikou opravdu někdy nefunguje. Blbý je, že když to připojíš na jinej monitor tak obraz jede a naopak (případně ten monitor co se nerozsvítí připojíš třeba k notesu s integrovanou vga) takže je v podstatě nereklamovatelná grafika (protože na jiném monitoru běží ok) a monitor také (protože ten zase s jinou vga jede ok). Bylo toho tady na fóru napsáno tenkrát poměrně dost...
diky za odpovedi s grafarnou se necham vyfotit k vuli ni novej monitor kupovat nebudu zas tak mizerny neni levny pro mne taky nebyl 5500 tak radeji pridam nakou kacku a pujdu zpet do nvidia
Zjistíme, zda je GK funkční.
U DVI může pomoci např. výměna kabelu. Už jsem se setkal s několika případy, kdy propojovací kabel s jednou kartou chodil, a s jinou ne.
U DVI může pomoci např. výměna kabelu. Už jsem se setkal s několika případy, kdy propojovací kabel s jednou kartou chodil, a s jinou ne.
prez starou grafarnu funguje jak prez VGA tak DVI a moc tomu neverim ze by jeste i monitor byl za chvili bych mohl vymnenit vsem krom te grafarny z bazaru
monitor vzadnem pripade kupovat novej nebudu jsem snim spokojeny proste se zkusim domluvit s prodejcem na navraceni penez a koupim sestkovou radu kdyz je problem monitor u 4a5 rady nebo pujdu zpet do nvidia ktere jsou ale zbytecne drahe za 3000 koupim tak akorad starou gtx420
[quote=r34ktor;505969]Zjistíme, zda je GK funkční.[/quote]
No to sice jo, ale bez jinýho monitoru (zaručeně funkčního) to dost dobře nejde (předpokládám, žes měl na mysli třeba "nakopnutý" RAMDAC). Většinou má naopak problémy VGA a DVI jede v pohodě (teda alespoň BIOS). Pak je další bod, kdy se monitor "uspí" při zalogování do Windows - opět podotýkám, že ani tohle nemusí být záruka toho, že je vga KO ale vina může být na straně ovladačů. Několikrát jsem zažil VGA, která jede na jeden z deseti ovladačů přičemž na těch 9 hodí artefakty, že už to opravdu vypadá, že je ko a přesto se pak na ten 10 rozjede normálně i ve 3D. Tohle dělaly už Xkový řady, zejména s nereferenčním návrhem nicméně je to trochu jiný případ než tenhle blackscreen...
edit: jinak za 3k se dá sehnat GTX 560 (bez Ti) [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
No to sice jo, ale bez jinýho monitoru (zaručeně funkčního) to dost dobře nejde (předpokládám, žes měl na mysli třeba "nakopnutý" RAMDAC). Většinou má naopak problémy VGA a DVI jede v pohodě (teda alespoň BIOS). Pak je další bod, kdy se monitor "uspí" při zalogování do Windows - opět podotýkám, že ani tohle nemusí být záruka toho, že je vga KO ale vina může být na straně ovladačů. Několikrát jsem zažil VGA, která jede na jeden z deseti ovladačů přičemž na těch 9 hodí artefakty, že už to opravdu vypadá, že je ko a přesto se pak na ten 10 rozjede normálně i ve 3D. Tohle dělaly už Xkový řady, zejména s nereferenčním návrhem nicméně je to trochu jiný případ než tenhle blackscreen...
edit: jinak za 3k se dá sehnat GTX 560 (bez Ti) [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
no vida pridam litr a bude to tu prez aukro z bazaru jsem koupil za 2000 a jeste mam problemy zdy jde ci nejde
No takhle - pokakat se může cokoliv, ale u ATI je to dvoufázový (1. blacksrceen, 2. ovladače) a nedostaneš nic kromě útěchy, že to žere málo elektriky. U nV se občas dá využít CUDA ikdyž zrovna nehraješ hry navíc Radeona 7770 rozcupuje snad ve všech možných hrách ;)
Podle mě je karta mrtvá.Když to jede na starou jak přes D-sub,tak DVI,tak rozhodně kabel ani monitor na vině není.Pokud je karta v pořádku,pojede na všem.I na starém crt nebo na nové TV led/lcd/plazma atd.....
Kdyby byli na vině ovladače,tak by byl vidět nějaý obraz,třeba špatný,malé rozlišení apod,ale bylo by něco vidět.Toť můj názor
Kdyby byli na vině ovladače,tak by byl vidět nějaý obraz,třeba špatný,malé rozlišení apod,ale bylo by něco vidět.Toť můj názor
[quote=Richmond;505983]U nV se občas dá využít CUDA ikdyž zrovna nehraješ hry navíc Radeona 7770 rozcupuje snad ve všech možných hrách ;)[/quote]
Rozcupuje leda prd. Za cca tři tisíce je GTX560SE, která je s HD7770 víceméně výkonově srovnatelná. Kromě vyšší spotřeby mají tyto karty obvykle i hlučnější chlazení.
Rozcupuje leda prd. Za cca tři tisíce je GTX560SE, která je s HD7770 víceméně výkonově srovnatelná. Kromě vyšší spotřeby mají tyto karty obvykle i hlučnější chlazení.