ultrabook vs notebook
zdravim,
přemýšlím nad nakupem něčeho přenosného. Použití na kancelářskou práci, občas hry. Chtěl bych pro kancelářskou práci výdrž tak 7-8 hodin. Displej okol 15´ a
Přemýšlel jsem nad
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
nebo něco takového
Ale nebráním se něčemu jinému...
Díky
přemýšlím nad nakupem něčeho přenosného. Použití na kancelářskou práci, občas hry. Chtěl bych pro kancelářskou práci výdrž tak 7-8 hodin. Displej okol 15´ a
Přemýšlel jsem nad
nebo něco takového
Ale nebráním se něčemu jinému...
Díky
ta 610m u E530 je takový trochu výsměch, co do výkonu.
Jinak 7+h to dá, ale tak možná s SSD.
Počkej si, až vyleze více nových modelů, pak uvidíš.
(a třeba ona e530 má mít ivy bridge + přepínatelnou 630m, ta 610m bude tak na úrovni nové intel grafiky)
Jinak 7+h to dá, ale tak možná s SSD.
Počkej si, až vyleze více nových modelů, pak uvidíš.
(a třeba ona e530 má mít ivy bridge + přepínatelnou 630m, ta 610m bude tak na úrovni nové intel grafiky)
[quote=alfah4ns;506570]ta 610m bude tak na úrovni nové intel grafiky[/quote]
Podle testů na notebookchecku je 610M ještě o dost méně výkonná než nová Intel HD 4000. Ona si 610M nepolepšila moc ani oproti staré 410ce.
Jinak samozřejmě doporučuji počkat. Teď se rozjíždí nové modely, jak s novými procesory, tak i grafickými kartami, takže podle mě nemá velký smysl kupovat aktuální modely, když za měsíc dva bude nabídka o dost větší. Navíc nemusí být všechno úplně odladěné (jak jsem se 3 roky zpátky přesvědčil u úplně nového modelu Asusu).
Podle testů na notebookchecku je 610M ještě o dost méně výkonná než nová Intel HD 4000. Ona si 610M nepolepšila moc ani oproti staré 410ce.
Jinak samozřejmě doporučuji počkat. Teď se rozjíždí nové modely, jak s novými procesory, tak i grafickými kartami, takže podle mě nemá velký smysl kupovat aktuální modely, když za měsíc dva bude nabídka o dost větší. Navíc nemusí být všechno úplně odladěné (jak jsem se 3 roky zpátky přesvědčil u úplně nového modelu Asusu).
Nějaký hry s lehkejma nárokama typu Risen, Minecraft, žádnej Crysis nebo tak...Jde spíš o to být mobilní na cestách...doma mám celkem dobrý desktop a netbook mě vytáčí už, takze takové doplnění...Ale co čtu tak asi počkat, ale spíše mě zajímalo názor na ultrabooky zda má cenu nebo koupit například thinkpad jak jsem postoval odkaz...
z vlastnich zkusenosti ti Ultrabook klidne doporucim ... na cesty supr, pouzivam ho uz vice-mene jako hlavni PC, desktop jsem nemel zapnuty ani nepamatuju, mam HD3000 a parim na tom akorat Star Trek Online (narocnost asi jako ten Minecraft) a da se to (samozrejme na low), ale HD4000 v novejsich modelech je zas o dost schopnejsi, tak bych se toho vazne nebal.
V tom se mi libil ten acer...plnohodnotná klávesnice, mechanika je sice vcelku nepotřebná, ale je fajn mít, grafika dle názorů co jsem četl vcelku nic moc, ale počítám, že hry typu Risen, Gothic 2 a nějaký strategie a nejaky starsi hry to rozjede ne? Procesor je 1,2(to se mi zda malo) dvojjádro sandy bridge
Jediný čeho se bojím je zabudovaná baterie... Takže rada je počkat než vyjedou ultrabooky s ivy bridge a buď s ivy bridge a nebo zlevněněj sandy bridge?
Jediný čeho se bojím je zabudovaná baterie... Takže rada je počkat než vyjedou ultrabooky s ivy bridge a buď s ivy bridge a nebo zlevněněj sandy bridge?
[quote=m1ch3l;506589]Takže rada je počkat než vyjedou ultrabooky s ivy bridge a buď s ivy bridge a nebo zlevněněj sandy bridge?[/quote]
Urcite chvilku pockej, a ber novej Ivy Bridge.
Acer uprimne taky zrovna nemusim :D
Urcite chvilku pockej, a ber novej Ivy Bridge.
Acer uprimne taky zrovna nemusim :D
Ja acer taky nemusim, ale uvidime...chtel bych neco okolo 14,5 bez dph tak uvidime jaka bude nabidka...
Jakej ultrabook mas popr? ted mam netbook a zacina me to stvat...zezacatku to slo, ale uz me vadi velikost displaye a prostě pomalost :) Je to taky děda pomalu :D Ty hry fakt jen okrajově, ale zas aby to zvládlo nějaký normální :)
Jakej ultrabook mas popr? ted mam netbook a zacina me to stvat...zezacatku to slo, ale uz me vadi velikost displaye a prostě pomalost :) Je to taky děda pomalu :D Ty hry fakt jen okrajově, ale zas aby to zvládlo nějaký normální :)
treba Asus S46 by mohl byt OK http://www.notebookcheck.net/Asus-shows-off-S-Series-Ultrabooks.76044.0.html
udajne ma i vymennou baterii
udajne ma i vymennou baterii
nazdar.. taky se poohlížím po notesu, ale moje zásadní věci jsou: matnej displej, přes to vlaky nejedou a pak procík, co zvládne máknout, když to po něm budu chtít (takže ne only 1,6G), pak chci aby byl fakt lehkej a vydržel dlouho na baterce.. a protože často když sedím u notesu, tak je tma, tak s podsvícenou klávesnicí.. na tomhle když stavím, tak se dostávám dycky k krabičkám ku 30ti tisícům...
nevím, jestli něčemu pomohu, ale minimálně se rád zapojím do debaty, takždopádně, kdyby někdo věděl, kde by mi kdo pomohl s výběrem, případně pak i s místem kde koupi, tak budu rád... ;)
nevím, jestli něčemu pomohu, ale minimálně se rád zapojím do debaty, takždopádně, kdyby někdo věděl, kde by mi kdo pomohl s výběrem, případně pak i s místem kde koupi, tak budu rád... ;)
No mluvíš docela v hádaknkách. Slušnej notebook s matným displejem se dá sehnat i okolo 20 tisíc, s podsvícenou klávesnicí by to mohlo být trochu těžší, ale měly jí třeba Delly Vostro, pokud si dobře vzpomínám (jen nevím, jestli všechny modely).
Pojem "procík, co zvládne máknout, když to po něm budu chtít" je taky docela obecnej. Tady by spíš bylo dobrý vědět, k čemu má notebook sloužit. Fakt lehkej znamená, že se zaměříme na kategorii 14" a menší, kde ale ve většině případů můžeš zapomenout na nějakou výkonnější grafickou kartu, ale pokud nemá být na nějaké náročné hry, tak by měla integrovaná Intel HD 3000/4000 stačit bohatě.
EDIT: Pod pojemem dlouhá výdrž na baterii si představuješ kolik hodin?
Pojem "procík, co zvládne máknout, když to po něm budu chtít" je taky docela obecnej. Tady by spíš bylo dobrý vědět, k čemu má notebook sloužit. Fakt lehkej znamená, že se zaměříme na kategorii 14" a menší, kde ale ve většině případů můžeš zapomenout na nějakou výkonnější grafickou kartu, ale pokud nemá být na nějaké náročné hry, tak by měla integrovaná Intel HD 3000/4000 stačit bohatě.
EDIT: Pod pojemem dlouhá výdrž na baterii si představuješ kolik hodin?
Tak je tady něco s IVY
a teď co vzít zda radši 20gb ssd, větší ram vs grafika... :D
spíš asi ten M5 neboť hliníkové tělo...
a teď co vzít zda radši 20gb ssd, větší ram vs grafika... :D
spíš asi ten M5 neboť hliníkové tělo...
Radši bych si připlatil nějakej ten papírek navíc a podíval se po něčem, jako je Asus Zenbook, Lenovo U310/U410, prostě cokoli, jen ne Acer (když už ultrabook).
Mě by od koupi Aceru odradilo už jen to, že když by šel na reklamaci, tak místo týdne stráveném v servisu (jak je z mé zkušenosti běžné u Asusu a Lenova) se k tobě vrátí až skoro po měsíčním čekání a velkém doufání.
Každopádně doporučuju ještě chvíli počkat, Ivy Bridge se stále rozjíždí, na cestě jsou další modely, další konfigurace. Jestli ho nutně nepotřebuješ, tak bych klidně ještě chvíli počkal.
P.S. Hliníkové tělo může mít oproti tomu plastovému jednu obrovskou nevýhodu a to vysokou tepelnou vodivost. Pak si notebook vezmeš na chvíli vén na sluníčko a popálíš si ruce o vařící hliníkové tělo :D.
Mě by od koupi Aceru odradilo už jen to, že když by šel na reklamaci, tak místo týdne stráveném v servisu (jak je z mé zkušenosti běžné u Asusu a Lenova) se k tobě vrátí až skoro po měsíčním čekání a velkém doufání.
Každopádně doporučuju ještě chvíli počkat, Ivy Bridge se stále rozjíždí, na cestě jsou další modely, další konfigurace. Jestli ho nutně nepotřebuješ, tak bych klidně ještě chvíli počkal.
P.S. Hliníkové tělo může mít oproti tomu plastovému jednu obrovskou nevýhodu a to vysokou tepelnou vodivost. Pak si notebook vezmeš na chvíli vén na sluníčko a popálíš si ruce o vařící hliníkové tělo :D.
To SSD tam ale nefunguje jako klasické SSD v běžném notebooku.
resp. uživateli není přístupné, funguje to nějak tak, že je vytvořené pole z SSD i HDD, soubory OS jsou na SSD a nainstalované programy se dynamicky přesouvají mezi SSD a HDD podle toho, jak často se používají.
http://www.lenovoblog.cz/2012/06/novy-rapiddrive-v-thinkpadech-2012.html
je to tedy fakt jen na urychlení bootu a spouštění často použív. aplikací, než aby se to dalo opravdu využít i na data, s vyplým HDD (hluk), apod.
resp. uživateli není přístupné, funguje to nějak tak, že je vytvořené pole z SSD i HDD, soubory OS jsou na SSD a nainstalované programy se dynamicky přesouvají mezi SSD a HDD podle toho, jak často se používají.
http://www.lenovoblog.cz/2012/06/novy-rapiddrive-v-thinkpadech-2012.html
je to tedy fakt jen na urychlení bootu a spouštění často použív. aplikací, než aby se to dalo opravdu využít i na data, s vyplým HDD (hluk), apod.