Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Win. Server a Active Directory

dingil1 (5)|27.8.2012 16:02
Ahoj, mám na VMWare čistě nainstalovaný Windows Server 2008 a chtěl byhc rozjet ADDS. Nikdy předtím jsem to nedělal a vubec mi to ted nefunguje. V sítu už mám od providera DNS a DHCP server (přístup do routeru nemám). Nastavil jsem statickou IP adresu a nechal DNS prázný. Nainstaloval jsme tedy Active Directory, spusitl jsem dcpromo.exe a nechal všechno defaultně nainstalovat. A teď nevím jak dál a co dál.

Všiml jsme si že DNS na serveru IPv4 je 127.0.0.1 a nastavil se taky pro IPv6 neco jako ::1, to mi ukazuje v nslookup. Vytvořil jsme uživatele v AD (musí se povolit?) a zkusil se z jiného počítače připojit a když necham všechno defaultně tak mi to napíš "Chyba: Název DNS neexistuje. (kód chyby 0x0000232B RCODE_NAME_ERROR)". Když v počítači nastavim DNS na 127.0.0.1 potom mi to napíše "Chyba: Stávající připojení bylo vynuceně ukončeno vzdáleným hostitelem. (kód chyby 0x00002746 WSAECONNRESET)".

Takže nejspšíš bude problém v DNS a asi v tom, že tam je už DNS od providera? Pomuze mi nekdo?
zsdx (2098)|27.8.2012 16:40
Ano, je to chybou v DNS. U providera neexistuji zaznamy pro 2008 domenu (taky proc, ze?). Nejsnazsi reseni je AD a DNS na stejnem stroji.
dingil1 (5)|27.8.2012 23:16
Sakra, já si to myslel. No jediná možnost, jak u providera mít možnost vlastního nastavení DNS a DHCP je, že si pořídim silnej router a k nim se připojim přes bridge, což není momentálně finančně možné. Exiatuje nějaká alternativa, s kterou bych mohl řídit uživatele a počítače v síti? To zmanená - osobní složky, sdílení v síti, privilegia, přihlašování k serveru a vlastěn celá politika server-uživatel? Klidně placená varianta (ne NetWare :-D). Klidně i pro Linux, co taková SAMBA tam bych měl stejný problém asi že?

momentálně to fungovalo pomocí rozpoznávání počítače, pracovní skupiny a přihlášení pomocí uživatelského jména/hesla. Ale já potřebuji teď neco komplexního, aby tam nestrašilo několik uživatelů, lepší pro správu a potřebuji přístup k VPN.
zsdx (2098)|28.8.2012 10:42
Nainstaluj 2008 znovu, tentokrat ale na nem zapni DNS a DHCP server. Pri vytvareni domeny (AD) se potrebne zaznamy korektne pridaji. Propagovat smerem ven nic nemusis.
Jak je to ted reseno 'dratove'? Kam vede kabel ze zarizeni poskytovatele? Kam kabely ze serveru a ostatnich stroju. Kolik jich je?
dingil1 (5)|28.8.2012 11:07
No ale v siti už jeden DHCP a DNS server bezi, to nebude asi nejlepší řešení? Zkoušel jsem zonu DNS serveru jen převzít, ale neprojde mi autorizace na ten jejich server. Jinak ted je to reseno na 8mi portovým switchi kde jsou 2 PC a ten server. Hned po nastavení a otestování by to přišlo na 24 portový switch kde je 19 zařízení (včetne voip a tiskaren) a na rackový server. Jinak od poskytovatele vede kabel přímo z anteny (wifi) a je tam mikrotik.

Co tam SAMBA? Mel bych stejný problém, nebo funguje jinak. Kdyby mi prošla SAMBA byl bych radeji pro Linux. A WServer bych nechal uz jen kvuli jednomu programu + , který na linux neodstanu.
zsdx (2098)|28.8.2012 12:01
Neni problem mit vice DNS serveru (u DHCP to vadi vic). 2008 bude mit info o domene v sobe a na adresy mimo se bude ptat DNS providera. Na klientech nasatavis dotazovani na 2008 - proto DHCP server na nem, abys to mohl nastavit.
Nech si od providera DHCP vypnout a serveru nastav pevnou adresu. Nebo pokud mas dve sitovky v serveru, pripoj do jedne kabel od mirotiku a do druhe switch a nemusis nic nechavat vypinat.
P.S. kdyz nejsi schopen naklikat Winserver, SAMBU nerozchodis. Chybi ti proste zakladni sitove znalosti.
dingil1 (5)|28.8.2012 12:42
Ano chybi ja vim. No ja tomu Linuxu verim vic, já totiz pracuji s Linuxem nejakou dobu, akorat jsme nebyl ten co se stara o sit. Ja dostal vse tohle uz pripravene a staral se o nekolik hernich serveru (30). No mám 2 sitovky a určitě to je taky možnost, ale spravovat to rovnou ted bez nejakych vetsich zkuesnoti je docela problem, protože na ot mpřipojení odst záleží. To si budu testovat vedle na dalším serveru. rioritní je nastavení adresářu, VPN a sdílení.

Opravdu není nějaká alternativa, s kteoru bych mohl řídit účty?