Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Sestavy, notebooky a PDA: Rady, nápady k mnou zvolené pc sestavě?

Neregistrovaný (0)|4.11.2012 10:53
Tazatel: mofe

Znění dotazu: Chtěl bych poprosit někoho kdo se vyzná víc než já s touhle sestavou : [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

Snad jsem nic nepřehlídnul, mělo by být vše kompatibilní, ale lepší je mít nějaký názor. Uvítám i rady co by bylo dobré změnit aby sestava nebyla od desíti k pěti. Možná jsem vybral dobře, to posoudíte vy. Každopádně jsem příležitostný hráč fps her, občas nějaká ta řada nfs, snad s touhle sestavou i novější (the run) třeba.

Předem díky za rady.
VencaX (3686)|4.11.2012 11:34
Desku rozhodně [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]. Vybraný větrák od Enermaxu se mi zdá zase přehnaně drahý na to, že šetříš na důležitých komponentech, vzal bych asi [odkaz, pro zobrazení se přihlaste].
A nakonec bych se vrátil ke grafice... když ušetříme na desce, RAM, chladiči, ventilátoru, připlatíme něco na zdroji... co takhle připlatit na grafickej kartě? Já bych byl pro [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] nebo [odkaz, pro zobrazení se přihlaste].

Ještě když tak na to koukám... skříň máš?

EDIT: Ještě mě napadla možnost od Intelu.
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
+ k tomu jednu z grafických karet
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
mofe (0)|4.11.2012 11:53
Původně jsem měl vybranou tuhle [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] O jakých výhodách u 990x mluvíme? Zdroj mnou uvedený mám v tomhle pc, takže jsem spíš chtěl zdroj zachovat, koupit lepší, ale nebude problém. S ram souhlasím, nemám výhrady u nich, ačkoliv u grafiky tak nějak jsem zásadně proti čipům radeon. Chladič tam jsem taky otevřený změně. Skříně tu mám 3 a ten zdroj Evolve Pulse. Zatím aktualizuju sestavu na czc.

- - - - doplněno - - - -

Mimochodem, nebyl by typ na chladič z czc? Abych nekupoval zvlášť komponenty z jiných stránek. Díky ;)
VencaX (3686)|4.11.2012 12:26
Výhodách? Tam je rozdíl akorát v počtu konektorů (PCIe, PCI,...). Jinak tam žádné výhody nevidím. Tu Gigabyte bych nebral... ale klidne bych vzal jeste [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]. Co se grafiky týká, tak já bych nebral nic míň, než [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], protože od Nvidie se ty levné karty vůbec nevyplatí. U zdroje mi fakt jde pouze o to vzít něco trochu kvalitního, protože tam se šetřit nevyplatí. Sám jsem kdysi měl éru EuroCasů a LC Powerů... Eurocase mi odpálil desku a LC Power odpálil sám sebe, takže pár zkušeností s nimi mám. U chladiče bych byl klidně i pro [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], je to fakt dobrej chladič.
mofe (0)|4.11.2012 13:23
Když bychom zůstali u té základní desky co jsem měl vybranou, dostal bych od Vás schválení na tuhle sestavu? [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] Hlavně jsem byl omezen výběrem skladových komponentů. ( např. RAM, graf. )

Každopádně díky za rady a pomoc.

Přeji příjemný zbytek nedělního dne.
VencaX (3686)|4.11.2012 13:33
Pořád mi přijde ta deska zbytečná, když Asusky jsou kvalitnější a pro vás podle mě více než dostačující. Jinak ještě ty A-Daty.. já osobně tu značku mám rád, ale přijde mi zbytečné kupovat RAM s vyšším napětím, když tam rozdíl není prakticky žádný a Crucialy, které jsem posílal mají nižší napětí a ještě k tomu jsou levnější. Je teda pravda, že budou až ve středu, ale záleží, jestli ti to za to stojí. Jako další možnost vidím ještě [odkaz, pro zobrazení se přihlaste].

Jinak ano, šlo by to. Výběr je na tobě ;).