ssd + hdd 24+500/32+500
Čau zajímá mě, když při koupi notebooku je systém nainstalovaný na malém 24 nebo 32 Gb SSD disku, tak jak je vyřešená instalace aplikací a složky uživatele?
Je jejich přesměrování na přidaný harddisk provedeno už prodejcem, nebo si toto každý uživatel musí udělat sám? Jak je to tam řešeno?
Díky
Je jejich přesměrování na přidaný harddisk provedeno už prodejcem, nebo si toto každý uživatel musí udělat sám? Jak je to tam řešeno?
Díky
No... on systém v tomhle případě není nainstalovaný na 24/32GB SSDčku. Je nainstalovaný na interním disku. SSD veliká 24/32GB jsou vhodná jako cache disky. V jednoduchosti se to dá vysvětlit asi tak, že nejpoužívanější soubory (tedy systém a nějaké programy atd.) jsou "zkopírované" na SSD a odtud se načítají, tedy načítání je prováděné ze SSD, tím pádem je odezva systému rychlejší. Celé kopírování mezi SSD a HDD je prováděné softwarově. Vlastně je to celé řešené tak, že ty k tomu SSD klasicky ze souborového správce nemáš přístup a všechna data jsou (i) na HDD
Takže přes správce souborů vidím jenom tu 500 hdd a je tam nějaká fičura, která na to SSD kopíruje systémové a nejpoužívanější soubory?
Je to SSD přístupné přes diskmgmt? Případně jinak... je potřeba ho nějak spravovat?
Případně nějaký link, kde by bylo trošku vysvětlené jak ta logika dvou disků tvářících se jako jeden funguje? Napadá mě, že je to SSD přimapované jako adresáře k tomu HDD, ale tak jednoduché to asi není že? :-)
Je to SSD přístupné přes diskmgmt? Případně jinak... je potřeba ho nějak spravovat?
Případně nějaký link, kde by bylo trošku vysvětlené jak ta logika dvou disků tvářících se jako jeden funguje? Napadá mě, že je to SSD přimapované jako adresáře k tomu HDD, ale tak jednoduché to asi není že? :-)