Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

WD Elements SE "není" vidět ve Win7 - záchrana dat

Ponteral (4)|14.12.2012 21:40
Ahoj, řeším problém s externím diskem a nevím si rady. Včera dopoledne jsem připojil svůj externí disk (WD elements SD 1TB) k notebooku (SN: wdbabv0010bb-00) a nic se nestalo, tedy stalo a to, že se disk rozběhl, vše vypadá naprosto normálně až na to, že není vidět v Total Commanderu ani průzkumníku win.

Vidět je v zařízeních, kde ve vlastnostech pracuje prý správně. Ve správě úložišť je vidět pouze jako neinicializovaný a a neznámý.

viz tady screen

[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]


Nicméně nic s tím udělat nejde, píše, že disk je chráněn proti zápisu.

Zkusil jsem jej připojit i u bratránka na PC, ale stejný výsledek. Disk mám necelé dva roky a má naběháno podle SMARTu 250 hodin, což podle mě není moc. Sloužil vyloženě pro zálohu dat. Nikdy mi neupadl, v podstatě se pohyboval ze šuflíku na stůl a vždy byl v pouzdře od WD.

Podle toho, co jsem našel to vypadá jako poškozený souborový systém? alespoň podle toho, co jsem našel na jiných fórech

Když jsem zkoušel udělat scan, v některém programu, který jej viděl - TestDisk a taky GetDataBack, ale házelo to chybu jednu za druhou, v podstatě každý sektor.

Chtěl jsem disk připojit přímo, jenže k mému úžasu po vyndání z boxíku, jsem zjistil, že disk má pouze Micro USB konektor pro připojení a vedle něj je pouze nějaký 12pin, to nevím co je, ale vypadá to stejně jako kdyby to bylo něco v IDE.

Chtěl bych Vás poprosit o pomoc, zda se dá něco dělat, popřípadě jak...a zda někdo máte podobnou zkušenost. Data zálohuji, ale bohužel se stal pešek, že odešel disk v notebooku a po týdnu tento externí. Data jsem měl na obouch. Smůla...

Zkusil jsem všechny možné programy, TestDisk, GetDataBack, R-Studio a jiné.. ale nikde nic..

Co jsem četl, fórum, kde se řešil podobný problém ani výměna PCB nepomůže. Stalo se někomu s tímto diskem něco podobného? Případně, nepovedlo se to někomu zprovoznit a data z toho dostat?

Případně bych se zeptal, mohl byste někdo doporučit nějakou firmu, která se specializuje na záchranu dat? Koukal jsem zběžně po netu a při pohledu na jednu firmu, která vypadala okey, jsem pak našel článek, že jednatel té firmy byl ve vazbě, kvůli podvodům v rámci firmy. Podle mě už asi jiná šance než takto to řešit není. Ale třeba někdo poradíte. Předem všem děkuju.
Ponteral (4)|16.6.2013 16:25
I po půl roce je to stále aktuální. Nikdo by nevěděl? Závada je jinak odhalena. JEdná se o vadný USB řadič. Věděl by někdo řešení? Nějakou radu? Prosím.. Díky
r34ktor (7477)|16.6.2013 16:58
Podle SN jde o model s integrovaným USB. Čili jedině sehnat stejný disk s funkční elektronikou a přehodit ji, nebo předat disk odborné firmě.