Cus, mam cca 2 hodiny na objednani chladice z Alfa.cz aby mi to do zitra prislo a nevim jestli mam vzit tento Gelid nebo nejaky lepsi? Chci myslet i do budoucna jelikoz u stavajiciho procesoru douho nezustanu. + jeste bych potreboval doporucit znacku nejakyho vetracku 90x90
CPU: intel i3 2120
CPU: intel i3 2120
Tak zalezi na tom jaky procesor planujes poridit ...
vetracek treba Nexus ... [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
vetracek treba Nexus ... [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
i5 3570K a nebo i7, ale ta i7 bude zalezet na financich
Rozhodne tu i5 bych nezdimal do maxima, jen bych ji polechtal
Rozhodne tu i5 bych nezdimal do maxima, jen bych ji polechtal
Tak ten Gelid by urcite mel stacit.
Pokud bys chtel prece jenom neco lepsiho tak se podivej treba na Scythe Ninja nebo nejakou Noctuu
Pokud bys chtel prece jenom neco lepsiho tak se podivej treba na Scythe Ninja nebo nejakou Noctuu
Ok tak diky za radu a jeste neco, bude stacit tato teplovodiva pasta.
Nevim jestli je nejak extra dulezite kupovat drazsi pastu.
Nevim jestli je nejak extra dulezite kupovat drazsi pastu.
Chladic doma a nainstalovan a podle HWmonitor mi jede CPU Fan na 1470-1500 rpm pri NEZATIZENI. Prijde mi to zbytecne moc pri surfovani na netu. Je nejaky program ktery by mi to nastavil nebo musim pres BIOS?
Jo pustim se do toho. Jinak koupi chladice jsem nedomyslel jeho vysku :D a ted nezavru bocnici :D takze po vanocich bude asi R4
EDIT: Tak jsem to upravil a moc nerozumim tomu CPU Smart Fan Target, ale nastavil jsem ho na 70°C a CPU Min Fan Speed na 50%.
Vetracek mi tedka bezi na 870rpm ale i pri zatezi a to ja nechci.
EDIT: Tak jsem to upravil a moc nerozumim tomu CPU Smart Fan Target, ale nastavil jsem ho na 70°C a CPU Min Fan Speed na 50%.
Vetracek mi tedka bezi na 870rpm ale i pri zatezi a to ja nechci.
Tak uz jsem na to prisel, ale dost me sere, ze pri dosazeni teploty 40°C, tedy hned po chvilce hrani se mi otacky zvednou jen na 62% (cca 1100rpm) pri minimalnim nastaveni 50% (850rpm). Jinak to asi uz v BIOSU nastavit nejde. Zkratka chci aby mi tocil pri teplote pod 40°C 850rpm a na 40°C 1500rpm.
Tyhle informace mam podle HWmonitoru, v BIOSU to ukazuje uplne jiny hodnoty tak nevim no.
Tyhle informace mam podle HWmonitoru, v BIOSU to ukazuje uplne jiny hodnoty tak nevim no.
Target máš vysoko. Já ho nastavuji zhruba 15°C pod Tcase (což je v případě tvého procesoru 69-15=54°C). Skoková regulace není v BIOSu možná. Jedině použít SpeedFan a specifikovat v pokročilém nastavení vlastní regulační křivku.
Tak jsem zkousel ten SpeedFan a tam mi nefunguje automaticka regulace, nechapu proc. Rucne to snizit otacky jde. V Configure najedu na Core 0, zaskrtnu pwm 1 a nastavim pozadovanou teplotu na 40°C a kritickou kdy by se mi meli vetrak roztocit na max dam na 50°C. Potom jdu do zalozky Speeds, oznacim Pwm 1 a nastavim otacky ktery zavisi na te nastavene teplote (minimum 30% a max. 100%). A presto se nic nedeje. Mozna delam neco spatne, zrejme urcite kdyz to nejde, ale hrabu se v tom uz 2 hodiny a nic :D