Ahojte, dostal se mi do rukou ten wifi router Asus WL 500g premium......byl nefunkční, ale po výměně kondenzátorů na desce i na zdroji se chová vše téměř OK, ale mám nasledující problém: po resetu, je to v konfiguraci domácího routeru 1WAN+4LAN +Wifi...........připojím se kabelem vše ok, adresa přídělena dhcp v rozsahu 192.168.1.2-192.168.1.255 brána 192.168.1.1.............připojím se přes WIFI , wifi vidím, zadám heslo vše OK a internet nejde.....tak jsem koukal a IP adresa přidělena 168.x.x.x. no prostě přes wifi to přiděluje IP adresy úplně z jiné sítě.....to jsem z toho blázen
169.x.x.x je tzv. Automaticka privatni adresa - IP tedy nebyla prirazena DHCP serverem v routeru (muzes overit ve vypisu prikazu ipconfig /all nebo po rucnim zadani). Muzes zkusit alternativni Oleguv firmware.
a proč tedy nebyla přiřazena dhcp v routeru jako u každého jiného wifi routeru, je to chyby routeru, nebo firmwaru
To ti nikdo nerekne, flashem ale rozhodne nic nezkazis - naopak ti muze naznacit, ze vzkriseni nedopadlo dobre.
S pevnou IP jsi to uz zkousel?
S pevnou IP jsi to uz zkousel?
zkoušel jsem pouze flash z původního na nejnovější original FW a výsledek pořád stejný, i když 1x se mi podařilo připojit na wifi s tím že jsem dostal dobrou IP adresu a vše běželo, ale to bylo opravdu 1x......... zkoušel jsem mod AccessPoint.....tj. na krabičce od providera mám nastaven dhcp server, asus jsem dal do modu AP, takže 4lan+1wan bylo v podstatě jako 5portový switch+bezdrát, takže IP adresy přiřazoval mikrotik od providera.........pc připojené kabelem, vše ok, wifi zase uplně jiné adresy
Přes wifi nemůžeš mít jiné IP adresy.
Jedině že by tam někde běžely dva DHCP servery, a nebo že by jsi se přes wifi nedostal na ten DHCP server.
Nejednoduší t e s t, vynuluj tu krabičku - reset
Nepřipojuj ji nikam do internetu pouze k PC nastav wifi a hlavně správný čas a datum (pokud je špatný čas může DHCP server blbnout) - po kabelu dostal jakou IP, při připojení přes wifi dostal jakou IP..... (měl by pokaždé dostat IP z rozsahu DHCP serveru)
PS. Co je to za zhovadilost napíšu test a ono to z toho udělá odkaz ?
Jedině že by tam někde běžely dva DHCP servery, a nebo že by jsi se přes wifi nedostal na ten DHCP server.
Nejednoduší t e s t, vynuluj tu krabičku - reset
Nepřipojuj ji nikam do internetu pouze k PC nastav wifi a hlavně správný čas a datum (pokud je špatný čas může DHCP server blbnout) - po kabelu dostal jakou IP, při připojení přes wifi dostal jakou IP..... (měl by pokaždé dostat IP z rozsahu DHCP serveru)
PS. Co je to za zhovadilost napíšu test a ono to z toho udělá odkaz ?