Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Grafika na AV reciever

dawluxe (40)|16.1.2013 04:01
Zdravim,
potřeboval bych poradit s výběrem grafiky. Mám v PC GTX 560Ti (na video, hry a vše okolo) a mám dva monitory. Čímž jsem vyčerpal limit jedný Nvidie na počet monitorů. Potřebuju připojit AV reciever a k tomu tedy potřebuju další grafiku. Rád bych asi Nvidii abych nemusel instalovat i ovladače pro ATI. Hlavně chci něco co nejmenšího, nejtiššího a s co nejmenší spotřebou. Jde mi prakticky jen o ten HDMI port na propojení. Zkoušel jsem nějakou starší 9500GT s HDMI portem, ale tam se musel zvuk zapojovat do desky přes SPDIF a potom z toho lezl jen dvoukanálovej zvuk a ještě omezenej na 96kHz. Pak jsem ještě testoval 260GTX sice jen s DVI portem, ale lezl z toho zase ten samej zvuk co předtim. Předpokládám, že je to prostě omezení toho SPDIF, přes který se to musí prohnat.
Zvažuju teda pro jistotu co nejnovější čip aby uměl všechny moderní zvukový standardy (Dolby TrueHD, DTS-HD, DTS-HD Master Audio apod.). Mám teda vůbec něco řešit, nebo když sáhnu po jakýkoliv moderní pasivní kartě, nic nezkazim.. a hlavně mě nic nepřekvapí? Třeba něco z tohodle? :
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Předem díky za tipy..
Maxtor (321)|16.1.2013 04:20
Co mas za PC.. CPU a DESKA.. nemas nahodou HDMI na boardu..? Nehlede na to, ze pokud vim, tak limit nVidie na 2 monitory je jen pro gaming.. zapojit by to ve smyslu plocha windows jit melo.. co je to za kartu.. a vubec.. proboha je takovy problem to napsat rovnou na poprve..?
dawluxe (40)|16.1.2013 13:06
Mám ASUS SABERTOOTH P67 stepping B3 na ní Procesor INTEL Core i7-2600K Quad-Core, CORSAIR 16GB KIT DDR3 1600MHz CL9 Vengeance XMP, GIGABYTE N560SO-1GI-950 Super Overclock, KINGSTON HyperX SSD 120GB napájí to Enermax MODU87+ 600W Gold a celý je to ve skříni CORSAIR CC650D Obsidian. U toho dva monitory LG IPS235P-BN a Samsung SyncMaster 225BW. K tomu potřebuju ještě připojit AV reciever ONKYO TX-NR515 a do něj televizi Samsung UE46D6530. Tv a reciever stojí na stolku z Ikei LACK a PC je na stole domácí výroby. Nepsal jsem to hned na poprvé, protože jsem nevěděl, že je to důležité pro řešení mého problému. Teď už je to snad proboha v pořádku;)
Nejsem zas taková vokurka jak by se mohlo zdát a samozřejmě jsem se nejdříve podíval na zadní stranu casu jestli tam nemám HDMI z desky. Bohužel mám desku s čipsetem P67 která ještě neumí využít grafické jádro mého CPU jako by tomu bylo v případě, že bych měl Z68. Pokud jde o otázku Nvidie vs počet aktivních monitrů i zde jsem si naprosto jistej, že není možný připojit víc jak dva aktivní monitory. Už nějakej čas to řeším, něco jsem nastudoval a věc se má takto: Na jedné kartě je možné provozovat maximálně dva aktivní monitory v režimu desktop. Pro zprovoznění 3 až 4 monitorů v režimu desktop je třeba další nvidia karta a ta může být jakákoliv. Pokud chceš využít více jak jeden monitor na hraní her, musíš už mít v pc dvě identické nvidie v režimu SLI. Poté je možné zapnout funkci Surround a provozovat 3D aplikaci na 1,2 nebo 3 monitorech.
Snad jsem již podal vyčerpávající info a prosím tedy o nějaký tip na tu grafiku;) Chci hlavně něco malinkatýho aby mi to moc "nestínilo" primární kartě (GTX 560Ti). Mám PCIE sloty dost u sebe:(
Maxtor (321)|17.1.2013 17:22
No, deska k nicemu.. v kazdem pripade se grafice teda nevyhnes.. na netu se ale vsude na forech o 3-monitor setupu pise, pouze v suvislosti s esktopem a ne s 3Dapp, tak nevim.. vkazdem pripade tedy asi grafiku, kdyz to jinak nepujde.. a vzhledem k tomu, ze ta grafika ma zasobovat TV, koupil bych uplne cokoli uplne nejlevnejsiho s HDMI.. tot vse.. vyber..? Jediny problem, ktery mozna budes resit, je teplota.. pasivni kartu nikdy.. sice nevim, jak jsou na tom aktuali modely, ale pred par mesici jsem s jednou podobnou srandou mel tu cest a daly se na tom smazit rizky.. pokud to bude karta s 4cm apod. ventilatorem, bude te zase stvat onen ventilator, protoze takhle maly, bude urcite poradne pistet.. asi bych sel az do 630, ktere chlazeni maji uz lepsi..