Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Koupě staršího notebooku do 5 000 Kč

bulhy (235)|5.2.2013 20:09
Zdravím. Potřeboval bych poradit při koupi notebooku pro bratra. Chce nějaký/starší notebook do ceny 5 000 Kč. Měl by být "co nejlepší" za tu cenu a nejlépe s OS Windows XP/7. Osobně jsme našel [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] a chtěl bych slyšet váš názor na cenu, která je uvedena za tento NB a zároveň na NB jako takový. Popřípadě jiné notebooky a bylo by nejlepší, kdyby to bylo z aukra. Nevyznám se ve starších typech procesorů a všech komponentů, tak si sám pořádně nevyberu. Předem díky za pomoc.
Salamander (6177)|5.2.2013 20:26
Jo, tyhle Compaqy bývaly hodně dobrý. Ala "nejlepší" by měl být konkrétně na co?

Jinak kolem 5000 se dají sehnat hezké ThinkPady T61 [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] (ten kdo psal ten inzerat by zaslouzil prolisknout za to "herni" ale jinak fajn :D )
bulhy (235)|5.2.2013 20:33
No měl by být na serfování na internetu, volání na skypu, nějaký ten filmeček a možná hru tipu Heroes IV, ale hlavně by mělo jít o to, aby ještě nějaký čas vydržel a nebyl to naprostý šmejd.

A o těch ThinkPadech T61. Na aukru jsem našel [odkaz, pro zobrazení se přihlaste].

Bylo by opravdu nejlepší to kupovat na aukru (bratr to tak chce kvůli bezpečnosti a záruce.)
johny__g (6387)|5.2.2013 20:38
Já bych byl taky pro Thinkpad, T60 nebo T61, pokud by jsi sehnal s přídomkem "p" a IPS displejem tak by to byl ideál. Ovšem herní stroje to nejsou, jestli jde bratrovi o tohle. i když to HPčko už tuplem ne. Integrovaná grafika je opravdu jen na zobrazení Win a přehrání filmu.

Edit: řada T od IBM/Lenova šmejd určitě není, to říkám jako uživatel postupně T23, T43, T60, T410. Vydrží opravdu hodně. A pokud se něco podělá, pomocí jednoho šroubováku se dá vyměnit cokoli svépomocí. Ten z aukra se mi zdá dost drahý, sice je k němu dock a 12 měsíců záruka (otázka jak by šla uplatnit), ale jen integrovaná grafika a baterie "funkční" se mi taky moc nezdá.
bulhy (235)|5.2.2013 20:46
No bude to z 98% na Filmy, internet a volání na skypu. Víc snad ani nevyžaduje. Pouze chce aby byl v ceně kolem 5 000 Kč s OS Windows a být dostupný na [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]. Tzn., že zatím přichází k úvahu tato [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] a [odkaz, pro zobrazení se přihlaste].
zsdx (2098)|5.2.2013 21:12
Ja jsem 'zatizen' na Dell, takze co treba [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]?
bulhy (235)|6.2.2013 17:59
Taky nevypadá špatně, ale jak říkám. Ve starších NB se nevyznám. Nechci, aby bylo vybráno něco, co absolutně neodpovídá ceně :-).

Jinak našel jsem ještě tento[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]. Co říkáte na něj?
ICE_D (2754)|6.2.2013 18:12
[QUOTE=bulhy;525354]Taky nevypadá špatně, ale jak říkám. Ve starších NB se nevyznám. Nechci, aby bylo vybráno něco, co absolutně neodpovídá ceně :-).

Jinak našel jsem ještě tento[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]. Co říkáte na něj?[/QUOTE]

Vubec se mi nelibi to slovo "herni" v popisu..... Benchmark 8600GS:

http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-8600M-GS.3707.0.html
bulhy (235)|6.2.2013 18:55
[QUOTE=NFG_ICE;525355]Vubec se mi nelibi to slovo "herni" v popisu..... Benchmark 8600GS:

http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-...GS.3707.0.html[/QUOTE]

No to chápu. Často dávají k notebookům slovíčko herní, i když tam nemá co dělat. Ale jde mi o to, jestli to je dobrý NB. Stejně jako u všech, co jsou tady v tématu zmíněny.
Salamander (6177)|6.2.2013 19:37
Asus a jeste montovanej, s timhle starim bych fakt nebral ...

Drzel bych se fakt spis toho Dellu nebo IBM/Lenovo (pripadne to HP/Compaq) :)
bulhy (235)|6.2.2013 20:21
Dobře. Takže vybrat vpodst. z [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] a [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]? :-)
Salamander (6177)|6.2.2013 20:23
[QUOTE=bulhy;525379]Dobře. Takže vybrat vpodst. z [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] a [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]? :-)[/QUOTE]

Přesně tak :)
Konkretne ten Dell vypada fakt zajimave. Otazka jak je to s tou zarukou :)
bulhy (235)|7.2.2013 17:02
Tak asi vybereme ten [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] podle toho, co tu vidím. :). Má licenční kód na Visty i XP Proffesional a záruku má na 3 měsíce :).