Koupě staršího notebooku do 5 000 Kč
Zdravím. Potřeboval bych poradit při koupi notebooku pro bratra. Chce nějaký/starší notebook do ceny 5 000 Kč. Měl by být "co nejlepší" za tu cenu a nejlépe s OS Windows XP/7. Osobně jsme našel [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] a chtěl bych slyšet váš názor na cenu, která je uvedena za tento NB a zároveň na NB jako takový. Popřípadě jiné notebooky a bylo by nejlepší, kdyby to bylo z aukra. Nevyznám se ve starších typech procesorů a všech komponentů, tak si sám pořádně nevyberu. Předem díky za pomoc.
Jo, tyhle Compaqy bývaly hodně dobrý. Ala "nejlepší" by měl být konkrétně na co?
Jinak kolem 5000 se dají sehnat hezké ThinkPady T61 [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] (ten kdo psal ten inzerat by zaslouzil prolisknout za to "herni" ale jinak fajn :D )
Jinak kolem 5000 se dají sehnat hezké ThinkPady T61 [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] (ten kdo psal ten inzerat by zaslouzil prolisknout za to "herni" ale jinak fajn :D )
No měl by být na serfování na internetu, volání na skypu, nějaký ten filmeček a možná hru tipu Heroes IV, ale hlavně by mělo jít o to, aby ještě nějaký čas vydržel a nebyl to naprostý šmejd.
A o těch ThinkPadech T61. Na aukru jsem našel [odkaz, pro zobrazení se přihlaste].
Bylo by opravdu nejlepší to kupovat na aukru (bratr to tak chce kvůli bezpečnosti a záruce.)
A o těch ThinkPadech T61. Na aukru jsem našel [odkaz, pro zobrazení se přihlaste].
Bylo by opravdu nejlepší to kupovat na aukru (bratr to tak chce kvůli bezpečnosti a záruce.)
Já bych byl taky pro Thinkpad, T60 nebo T61, pokud by jsi sehnal s přídomkem "p" a IPS displejem tak by to byl ideál. Ovšem herní stroje to nejsou, jestli jde bratrovi o tohle. i když to HPčko už tuplem ne. Integrovaná grafika je opravdu jen na zobrazení Win a přehrání filmu.
Edit: řada T od IBM/Lenova šmejd určitě není, to říkám jako uživatel postupně T23, T43, T60, T410. Vydrží opravdu hodně. A pokud se něco podělá, pomocí jednoho šroubováku se dá vyměnit cokoli svépomocí. Ten z aukra se mi zdá dost drahý, sice je k němu dock a 12 měsíců záruka (otázka jak by šla uplatnit), ale jen integrovaná grafika a baterie "funkční" se mi taky moc nezdá.
Edit: řada T od IBM/Lenova šmejd určitě není, to říkám jako uživatel postupně T23, T43, T60, T410. Vydrží opravdu hodně. A pokud se něco podělá, pomocí jednoho šroubováku se dá vyměnit cokoli svépomocí. Ten z aukra se mi zdá dost drahý, sice je k němu dock a 12 měsíců záruka (otázka jak by šla uplatnit), ale jen integrovaná grafika a baterie "funkční" se mi taky moc nezdá.
No bude to z 98% na Filmy, internet a volání na skypu. Víc snad ani nevyžaduje. Pouze chce aby byl v ceně kolem 5 000 Kč s OS Windows a být dostupný na [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]. Tzn., že zatím přichází k úvahu tato [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] a [odkaz, pro zobrazení se přihlaste].
Taky nevypadá špatně, ale jak říkám. Ve starších NB se nevyznám. Nechci, aby bylo vybráno něco, co absolutně neodpovídá ceně :-).
Jinak našel jsem ještě tento[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]. Co říkáte na něj?
Jinak našel jsem ještě tento[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]. Co říkáte na něj?
[QUOTE=bulhy;525354]Taky nevypadá špatně, ale jak říkám. Ve starších NB se nevyznám. Nechci, aby bylo vybráno něco, co absolutně neodpovídá ceně :-).
Jinak našel jsem ještě tento[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]. Co říkáte na něj?[/QUOTE]
Vubec se mi nelibi to slovo "herni" v popisu..... Benchmark 8600GS:
http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-8600M-GS.3707.0.html
Jinak našel jsem ještě tento[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]. Co říkáte na něj?[/QUOTE]
Vubec se mi nelibi to slovo "herni" v popisu..... Benchmark 8600GS:
http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-8600M-GS.3707.0.html
[QUOTE=NFG_ICE;525355]Vubec se mi nelibi to slovo "herni" v popisu..... Benchmark 8600GS:
http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-...GS.3707.0.html[/QUOTE]
No to chápu. Často dávají k notebookům slovíčko herní, i když tam nemá co dělat. Ale jde mi o to, jestli to je dobrý NB. Stejně jako u všech, co jsou tady v tématu zmíněny.
http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-...GS.3707.0.html[/QUOTE]
No to chápu. Často dávají k notebookům slovíčko herní, i když tam nemá co dělat. Ale jde mi o to, jestli to je dobrý NB. Stejně jako u všech, co jsou tady v tématu zmíněny.
Asus a jeste montovanej, s timhle starim bych fakt nebral ...
Drzel bych se fakt spis toho Dellu nebo IBM/Lenovo (pripadne to HP/Compaq) :)
Drzel bych se fakt spis toho Dellu nebo IBM/Lenovo (pripadne to HP/Compaq) :)
Dobře. Takže vybrat vpodst. z [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] a [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]? :-)