prosím pomoct, pipaní při startu
kdyz nam reknes typ desky, tak muzeme zjistit co presne ten error code znamena.
ale pravdepodobne bude neco uvolnene nebo ulomene, zkus aspon opticky zkontrolovat vnitrek pocitace.
ale pravdepodobne bude neco uvolnene nebo ulomene, zkus aspon opticky zkontrolovat vnitrek pocitace.
A pointa? Máš housera a potřebuješ aby někdo přišel a zvednul ti ho? Co třeba otevřít bednu a podívat se jestli chladič a vše ostatní sedí jak má? Paměti, chladič CPU grafika, případně další karty. To pípání může znamenat přehřátý procesor protože chladič nesedé. Ale to jen hádám, protože jsi nám neprozradil aspoň přibližnou konfiguraci PC.
Edit: ještě mě napadlo že by to mohlo značit zkrat - čehokoli na základní desce. Takže NEDOPORUČUJU PC zapínat dokud ho pořádně nezkontroluješ. Pokus se pak rozjede, určitě bych projet disk na vadné sektory. Třeba kompletním testem povrchu v HDTune.
Edit: ještě mě napadlo že by to mohlo značit zkrat - čehokoli na základní desce. Takže NEDOPORUČUJU PC zapínat dokud ho pořádně nezkontroluješ. Pokus se pak rozjede, určitě bych projet disk na vadné sektory. Třeba kompletním testem povrchu v HDTune.
tady je procesor: E7400
grafarna : MSI HD 7770
zakladovka : Gigabyte EP45-UD3P
RAM : RAM Corsair 2x2GB DDR2
zdroj : Fortron FSP500-60GLN - 500W (80Plus)
chladic na case : CoolerMaster R4-S2S-12AK, Silent Fan, 120mm
HDD1: WD 1GB
HDD2(OS): SG 250 MB
skousel jsem upevnit chladic dokonce sem nechal procesor 5 hodin "chladnout" a pak nastartoval a opet sama chyba
vymenil jsem i zdroj a tim to taky neni
grafarna : MSI HD 7770
zakladovka : Gigabyte EP45-UD3P
RAM : RAM Corsair 2x2GB DDR2
zdroj : Fortron FSP500-60GLN - 500W (80Plus)
chladic na case : CoolerMaster R4-S2S-12AK, Silent Fan, 120mm
HDD1: WD 1GB
HDD2(OS): SG 250 MB
skousel jsem upevnit chladic dokonce sem nechal procesor 5 hodin "chladnout" a pak nastartoval a opet sama chyba
vymenil jsem i zdroj a tim to taky neni
Kompletní rozborka a sborka. Paměti, karty, konektory, CPU, zkontrolovat jestli se deska někde nedotýká nečeho kovového, třeba u IO panelu. A před pokusem to pustit bych odpojil disky, jen pro sichr.
Podle tohoto by to mělo znamenat power error.
Podle tohoto by to mělo znamenat power error.
Vymontuj desku z case (půjde pak i mnohem snáze zkontrolovat), a zkus zprovoznit základní konfiguraci - deska + zdroj + CPU + chladič + GK + 1 modul RAM.
a co na ni mam kontrolovat ? podarilo se mi ale nevim jak, asi je to tim ze sem si hral s chladicem i se samotnym procesorem ale podarilo se mi dostat do windows nez zcernala obrazovka, pustil jsem OCCT a ukazalo mi to ze je tam jen jedno jadro pak to zcernalo, kdyz sem skusil jit do biosu tak to zamrzlo, bud se mi to dari nahodit ale pak to takhle exne a nebo to zacne pipat a ja s tim musim hejbat
Jakékoli viditelné poškození, stopy po zkratu apod. Vymontovat to z case a pustit na stole je celkem dobrý nápad. Ale jestli se ti to zdá moc pracné, odnes to do servisu a připrav peněženku.
Nebo zkus poptat nejake zbehle kamarady, v dnesni dobre se u vetsiny lidi najde, alespon 1 znamej PC odbornik, ktery Ti s tim pomuze, kdyz ne zadarmo, tak treba za flasku (coz je porad min nez servis). Ja mam takovy lidi asi 4 :D
ja stesti na takove odborniky nemam jinak skusim to demontovat a smontovat mimo case, v servisu sem nikdy nebyl ani s kolem, raci to zvladnu sam
[QUOTE=decent.one;526141]podarilo se mi ale nevim jak, asi je to tim ze sem si hral s chladicem i se samotnym procesorem ale podarilo se mi dostat do windows nez zcernala obrazovka, pustil jsem OCCT a ukazalo mi to ze je tam jen jedno jadro pak to zcernalo, kdyz sem skusil jit do biosu tak to zamrzlo, bud se mi to dari nahodit ale pak to takhle exne a nebo to zacne pipat a ja s tim musim hejbat [/QUOTE]
To vypadá jako poškozená deska, nebo procesor.
To vypadá jako poškozená deska, nebo procesor.