Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Asus K55VJ

Vanilkovej.Termix (11)|28.2.2013 15:17
Zdravím mám tento notebook, dnes jsem ho koupil a chtěl bych se zeptat jak si optimalizovat systém, popř. co je potřeba udělat, odstranit atd. Byl bych rád za dobré rady.

Konfigurace:
Intel i5 - 3210M
8gb RAM
GPU GF GT635M
disk 1TB (chci pořídit SSD)
Win 8

Díky Termix.
johny__g (6387)|28.2.2013 15:28
osobně bych jako největší optimalizaci viděl instalaci win 7. Ale jestli ti osmičky vyhovují, nech si je.

Obecně - velkým obloukem se vyhni různým programům které jedním stiskem "optimalizují", "vytuní", "zrychlí" apod. systém. Za slova v uvozovkách si dosaď "dojebou" a budeš vědět na čem jsi.

Jinak nevím co ti poradit. Netuším v jakém stavu systém je, jaká je to verze, co si tam Aušus dodal vlastního pokud byl systém součástí notebooku a dokonce ani netuším co s notebookem hodláš provozovat a jaké máš požadavky. Je ještě jedna dobrá rada - nesnažit se opravit něco co funguje.
Vanilkovej.Termix (11)|28.2.2013 15:47
[QUOTE=johny__g;527326]osobně bych jako největší optimalizaci viděl instalaci win 7. Ale jestli ti osmičky vyhovují, nech si je.

Obecně - velkým obloukem se vyhni různým programům které jedním stiskem "optimalizují", "vytuní", "zrychlí" apod. systém. Za slova v uvozovkách si dosaď "dojebou" a budeš vědět na čem jsi.

Jinak nevím co ti poradit. Netuším v jakém stavu systém je, jaká je to verze, co si tam Aušus dodal vlastního pokud byl systém součástí notebooku a dokonce ani netuším co s notebookem hodláš provozovat a jaké máš požadavky. Je ještě jedna dobrá rada - nesnažit se opravit něco co funguje.[/QUOTE]

No všechen nepotřebný balast od Asusu jsem odstranil, spíš sem myslel nějaké tipy jako byly u W7 (registry, prostě "customization"), notebook mám v plánu používat na běžnou kancelářskou práci, úprava fotek lightroom a photoshop a občas nějaká hra. Co by jsi mi teda poradil? a myslím že nejsem zas taková "lama" akorát jsem tady nebyl registrovanej proto žádná reputace a příspěvky...

EDIT: A zas bych k těm W8 nebyl tak skeptický. Z vlastní zkušenosti vím, že systém je svižnější a to nemluvím o bootu. Důvod navíc je, že mám licenci na ntb a nechcou se mi kupovat W7 když mám tyto "zadarmo".