Posílání PC poštou
Zdravím vás. Máte někdo tady zkušenosti s posíláním klasického PC bez monitoru prostě jenom bedny Českou poštou? Prodávám svůj starý vergl komusi o 200 km dál a nevím jak to zabalit. Dá se to i nějak pojistit? A do čeho jste to zabalovali vy?
Ja myslim, ze idealni by bylo vzit puvodni krabici od case a ty polystyreny, do kterych se to bali = duvod proc nikdy krabici od case nevyhazuju :D
Kazda zasilka ČP se da pojistit na urcitou castku. Vzdycky se na to ptaji ;)
Kazda zasilka ČP se da pojistit na urcitou castku. Vzdycky se na to ptaji ;)
BTW Konektrory uvnitř case jdou zaaretovat tavnou pistolí a osobně bych asi sundal chladič procesoru a vyjmul grafickou kartu, pokud jsou větších rozměrů. Ona ČP se k těm balíkům moc slušně nechová.
Škoda že původní krabice kdysi posloužila na podpal :D :D no to s tou pistolí mě taky napadlo, ale rozebírat ho nebudu- uživatel chce funkční PC ne lego :D Ale ta pistole je dobrá rada
[QUOTE=Benbow;529756]ale rozebírat ho nebudu- uživatel chce funkční PC ne lego :D[/QUOTE]
Tak záleží jaké komponenty jsou osazeny. Pokud tam je boxovaný chladič a malá grafická karta, tak to nemá cenu. Pokud tam je za chladič věž a grafika alá GTX260 s Accelerem Xtreme GTX Pro, tak bych osobně měl zrovna z pošty strach. Osobně jsem v těchto věcech dosti opatrný a radši problémům předcházím, než-li je řeším.
BTW Nevyšla by lépe nějaká kurýrní služba ?
Tak záleží jaké komponenty jsou osazeny. Pokud tam je boxovaný chladič a malá grafická karta, tak to nemá cenu. Pokud tam je za chladič věž a grafika alá GTX260 s Accelerem Xtreme GTX Pro, tak bych osobně měl zrovna z pošty strach. Osobně jsem v těchto věcech dosti opatrný a radši problémům předcházím, než-li je řeším.
BTW Nevyšla by lépe nějaká kurýrní služba ?
Taky bych měl v tomto případě strach pokud se nejedná o low end pc. Berte taky to že přepravovaná věc musí snést pád z výšky 120cm pokud je označena jako křehká, v tom původní krabice nepomůže. Minimálně bych zvážil možnost pevný disk zabalit mimo.
Kurýrní služby jsou fajn, ale tak trochu drahé.
Kurýrní služby jsou fajn, ale tak trochu drahé.
Já posílal PS3 nacpanou do krabice od reproduktorů,a ta dobírka mě stála asi 200 ale nic se s tím nestalo takže v pohodě :) najdi nejakou krabici a trochu polystyrenu.
PS3 a stolní počítač je trochu něco jiného. Z PS3 Ti nemá co upadnout, je to v podstatě "sendvič" vyztužený hliníkem (pokud jsi někdy rozebíral, tak jistě víš).