Rozumná karta ke staršímu procesoru
Ahoj, mám v PC procesor Athlon II X3 455 (3Ghz).
Grafiku mám R 5830.
Když bych chtěl vyměnit grafiku za lepší, jaká by ještě měla smysl, aby ji moc nebrzdil cpu?
Dík :)
Grafiku mám R 5830.
Když bych chtěl vyměnit grafiku za lepší, jaká by ještě měla smysl, aby ji moc nebrzdil cpu?
Dík :)
No, popravdě poslední týdny moc nehraju, jsem na koleji a doma jen občas. Ale prázdniny a léto se blíží a přemýšlím o modernizaci PC, hardware mě baví, rád o něm čt a rád bych si pořídil něco trochu lepšího pro lepší hraní i pro radost. :)
Mám spadeno právě na tu R 7790.. Co se týče hraní, tak nedávno jsem hrál Witchera 2 skoro na plný detaily (bez ubersamplingu) a nebylo to úplně ono, v náročnějších scénách se hra občas trhala a větrák už dost řval, což mě trochu znervózňovalo :D Jinak jsem spíš méně náročnej hráč... Mass Effecty nebo Crusader Kings 2 můj PC zvládá v pohodě.
Zajímá mě, jestli by mělo smysl dávat k tomu CPU lepší grafiku?
Další varianta je, že vyměním CPU v létě za FX 6300 (za 2700Kč) a grafiku vezmu nějakejou z nižšího mainstreamu z další generace..
Mám spadeno právě na tu R 7790.. Co se týče hraní, tak nedávno jsem hrál Witchera 2 skoro na plný detaily (bez ubersamplingu) a nebylo to úplně ono, v náročnějších scénách se hra občas trhala a větrák už dost řval, což mě trochu znervózňovalo :D Jinak jsem spíš méně náročnej hráč... Mass Effecty nebo Crusader Kings 2 můj PC zvládá v pohodě.
Zajímá mě, jestli by mělo smysl dávat k tomu CPU lepší grafiku?
Další varianta je, že vyměním CPU v létě za FX 6300 (za 2700Kč) a grafiku vezmu nějakejou z nižšího mainstreamu z další generace..
jo a desku mám Gigabyte 990XA koupenou asi tejden po tom co vyšla, jedna z prvních AM3+ :) takže do ní můžu narvat tu Visheru, když už ji celkem vyladili
Zdroj mám trochu přehnanej, fortron aurum 700W :D
Zdroj mám trochu přehnanej, fortron aurum 700W :D
[QUOTE=Teadrinker;532741]jo a desku mám Gigabyte 990XA koupenou asi tejden po tom co vyšla, jedna z prvních AM3+ :) takže do ní můžu narvat tu Visheru, když už ji celkem vyladili
Zdroj mám trochu přehnanej, fortron aurum 700W :D[/QUOTE]
No, ono k tomu stávajícímu CPU by asi nemělo smysl dávat nic moc výkonnějšího, ale kdybys pořídil třeba tu FX6300 tak by HD7790 nebo 7850 byla celkem rozumná volba.
Zdroj mám trochu přehnanej, fortron aurum 700W :D[/QUOTE]
No, ono k tomu stávajícímu CPU by asi nemělo smysl dávat nic moc výkonnějšího, ale kdybys pořídil třeba tu FX6300 tak by HD7790 nebo 7850 byla celkem rozumná volba.
Jak tak koukam na testy, tak nevim, jestli ma 7790 moc smysl. Vykonem je nekde na pul cesty mezi 7770 a 7850 a nad tvoji kartou tak o 15 %? (odhadem, primy srovnani se hleda tezko).. tak aby sis ve hrach z 30 fps pomoh na 35 asi mos smysl nema, ne? Tohohle by melo jit pomalu dosahnout i taktovanim nebo chvili pockat na dalsi generace (ale to do leta asi nebude). Takze bych spis trochu pritlacil a sel do ty 7850 nebo tedy pockal na novejsi a upgrade odsunul. Sam mam 5850 na vyssich frekvencich (takze vykonem nekde nad 5870) a na vetsinu her to staci (staci stahnout detaily - jedu na 2560x1440) a upgrade stale odkladam, protoze me zatim nic nepresvedcilo..