Ohodnocení sestavy
Zdravím,
rozhodl jsem se, že tentokrát si počítač sestavím sám. Takže bych chtěl poprosit někoho znalého, aby mi zkontroloval komponenty, abych tam neměl nějaký výrazný problém. Popřípadě, co bych měl změnit a z jakého důvodu. Rád bych v budoucnu také taktoval.
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Díky
rozhodl jsem se, že tentokrát si počítač sestavím sám. Takže bych chtěl poprosit někoho znalého, aby mi zkontroloval komponenty, abych tam neměl nějaký výrazný problém. Popřípadě, co bych měl změnit a z jakého důvodu. Rád bych v budoucnu také taktoval.
Díky
Otázka je, k čemu má PC sloužit?
Osobně bych připlatil na [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] a dobre zkusenosti mam s [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]. Plus na taktovani budes potrebovat chladic - doporucuju z levnejsich [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], z drazsich [odkaz, pro zobrazení se přihlaste].
Osobně bych připlatil na [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] a dobre zkusenosti mam s [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]. Plus na taktovani budes potrebovat chladic - doporucuju z levnejsich [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], z drazsich [odkaz, pro zobrazení se přihlaste].
Na hry by podle mě byla lepší volba Core i5, bohužel cenově dostupnější modely (např. i5-3350P) nejdou taktovat násobičem. Každopádně FX-6300 je podle mě asi nejlepší volba z AMD, takže ho až tolik kritizovat nebudu.
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]: Pokud počítač bude sloužit primárně na hraní her, klidně bych SSD disk vynechal. Osobně jsem vynechal i DVD mechaniku neb mi v dnešní době přijde skoro až zbytečná. Jelikož píšeš "taktovat někdy v budoucnu" nevybral jsem chladič procesoru, ten se dá dokoupit až Tě to "bude pálit" a dá se lehce instalovat.
Taky bych to radeji postavil na intelu ;) U her zalezi hlavne na cistem vykonu na jednom jadru a ten ma v soucasne dobe intel daleko vetsi nez AMD. Na poctu jader az tolik nezalezi, protoze hry stezi zmaknou vyuzit 2 jadra, 4 jsou vyjimka, 6 nebo 8 zbytecnost ;) A to nemluvim o spotrebe, ktera je u AMD daleko vyssi. A kdyz je vetsi spotreba, tak je vyssi odpadni teplo a komponenty se vice namahaji....
[QUOTE=NFG_ICE;534717]... a komponenty se vice namahaji....[/QUOTE]
Pnou se teplem ? :p ... zahřívají se více a je nutno je chladit :D
Pnou se teplem ? :p ... zahřívají se více a je nutno je chladit :D
[QUOTE=kevin00;534723]Pnou se teplem ? :p ... zahřívají se více a je nutno je chladit :D[/QUOTE]
No jasne :D Prece soucastka, ktera je dlouhodobe tepelne vice namahana, drive odejde, to je snad jasny ne? :D
No jasne :D Prece soucastka, ktera je dlouhodobe tepelne vice namahana, drive odejde, to je snad jasny ne? :D
[SPOILER=OT][QUOTE=NFG_ICE;534726]No jasne :D Prece soucastka, ktera je dlouhodobe tepelne vice namahana, drive odejde, to je snad jasny ne? :D[/QUOTE]
Jakože by se ten procesor ohřál a pak by jsi ho kul :D :D ... hele berem tu debatu na Skládku, s tím slovíčkařením bude ještě legrace :D :D[/SPOILER]
Jakože by se ten procesor ohřál a pak by jsi ho kul :D :D ... hele berem tu debatu na Skládku, s tím slovíčkařením bude ještě legrace :D :D[/SPOILER]