Jakou grafickou kartu do stolního PC?
Ahoj, chci se zeptat. Dostal jsem PC rodičů a trochu jsem si ho pospojoval s mým starým, mám tam 4GB RAM, ale asi dokoupím na 6 a Dual-core 2.60 a 2.60 GHz. Stejně se mi ale počítač seká při hrách mladších 4 let a náročnějších aplikacích, jako Adobe Premiere, nebo při tvorbě panaromat ve Photoshopu. Mám tam starší grafiku ( NVidia GeForce 7300 GT ) a mám pocit, že koupí nové by se to mohlo vyřešit. Vůbec se v nich ale nevyznám, proto píšu sem. Vůbec nevim, jestli neproběhl nějakej vývoj kompability a jestli do mýho pár let starýho PC nacpu novou grafickou kartu. Případně kterou. Mám k PC připojenou fakt velký monitor, napadlo mě, jestli to taky nemá vliv.
Na počítači hodně upravuju fotky a stříhám videa, koukám na BluRay filmy a chtěl bych začít hrát nějaký novější hry. Všem budu hrozně vděčnej.
Díky,
Hanysolo
EDIT: Ideálně levnou, maximálně 4-5 tisíc, ale nejlíp ještě levnější :D
Na počítači hodně upravuju fotky a stříhám videa, koukám na BluRay filmy a chtěl bych začít hrát nějaký novější hry. Všem budu hrozně vděčnej.
Díky,
Hanysolo
EDIT: Ideálně levnou, maximálně 4-5 tisíc, ale nejlíp ještě levnější :D
No, chtelo by to vedet, jaak je tam zakladni deska (slot AGP nebo PCI?) a jake presne pentium tam je nebo bude? A co zdroj, jaky tam je? Dej vice informaci a pak se urcite neco da vybrat ;)
4 GB RAM ne běžnou práci stačí, výkon sestavy to nijak nezvedá, ale pokud upravuješ fotky a videa ve velkém má rozšíření operační paměti smysl. O jaký Dual-Core (typ procesoru) se jedná, aby nákup silnější grafické karty měl vůbec smysl. K zásekům může docházet také celkově slabou sestavou. Jaký monitor (rozlišení) je k sestavě připojen ?
Takže jsem se kvůli Vám hecnul a přes mračna prachu jsem našel jméno základní karty IPIEL-LA - tudíž 3 * PCI Express x1 1 * PCI Express (2.0) x16 , specifikace ( http://www.findlaptopdriver.com/motherboard-ipiel-la-rev-1-03-specs/ ). Monitor mám hp w2408 1920x1200 24". Pentium CPU E5300. Kdyžtak se ještě ptejte, já to nějak najdu, ale fakt do takovejhle hloubek PC fušuju poprvý...
---------- Doplněno v 17:18 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 17:16 ----------
Jinak nad tím jaký Pentium jsem nepřemýšlel. Jestli to má smysl, tak můžete taky poradit :-)
---------- Doplněno v 17:18 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 17:16 ----------
Jinak nad tím jaký Pentium jsem nepřemýšlel. Jestli to má smysl, tak můžete taky poradit :-)
No pokud nechces menit zakladni desku, tak nezbyva nez se poohlednout nad nejakym E8XXX ;) To jsou dvoujadra pres 3Ghz a k nim mi jako smysluplna karta pripada Radeon 7770 nebo GeForce 650Ti s cenou cca 3000,-
Klidně bych do toho fláknul Q9xxx pokud by byli za rozumnou cenu. Grafickou kartu max GTX460. Víc by se ani nevyplatilo, už tak to bude IMHO neadekvátní.
Proc neadekvatni? Plus vyplati se vubec tenhle upgrade, nebo mam zacit setrit na uplne novou sestavu?
IMHO já bych začal znovu.
Neadekvátní proto, protože vyšší grafickou kartu nedokáže procesor "nakrmit", takže její výkon bude nevyužit.
Neadekvátní proto, protože vyšší grafickou kartu nedokáže procesor "nakrmit", takže její výkon bude nevyužit.
Takze i kdybych koupil novej procesor a grafiku tak se nebudou stihat? Vubec nemam predstavivost jakej ma co vykon.
Pokud koupíš starší dvoujádro s 2.6 GHz, tak bude příliš slabé na to, aby dokázalo dodat data grafické kartě, ta se bude flákat a hry ti nepůjdou tak dobře, jak by měly. Pokud chceš adekvátní upgrade, tak jak psal ICE výše -> Core 2Duo E8x00 a Radeon HD7770 / GF GTX650 Ti.
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
takže třeba takovouhle kombinaci? Je lepší kupovat ze zahraničí?
takže třeba takovouhle kombinaci? Je lepší kupovat ze zahraničí?
Grafika vpoho, ale ten procesor jedine pouzitej, tyhlety posledni novy kousky za 4000+ je fakt brutalita! Za 4000 dneska sezenes i5-3350P ktera je nekolikrat vykonnejsi ;)
Takze spis napriklad:
Takze spis napriklad:
Za ty peníze za několik let starý E8400 seženeš základ nového PC s lepším výkonem [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], pokud bys kupoval E8x00, tak jedině bazar/aukro.