Používáte počítač na něco jiného než jen hraní a práci ?
Věřím, že 90% uživatelů má (vlastní, nemyslím tedy počítače v práci/ve škole) počítač na prolejzání netu, na zpracování nějaké dokumentace, tabulek, databází..prostě činností spojených s prací nebo studiem.
Málo nadaných jedinců bude na počítači zpracovávat videa. Tím nemyslím z dvd/bd vyrobit mkv. Málo nadaných jedinců bude na počítači skládat hudbu. Ještě míň jedinců programuje. Já osobně jsem pomocí počítače sledoval satelit a dekodoval zakodované stanice a otáčel parabolou. Upravoval jsem firmware v rybářském sonaru. Programoval dekodovací karty a modul. Počítal jsem distribuované výpočty.
Co zvláštního na počítači děláte ? Máte k tomu nějak speciálně upravený počítač ? Nějaký speciální hardware ? Nebo nějaký speciální software ? Zajímají mě jen ty domácí počítače na kterých tyhle činnosti děláte jako koníček a nebo "z nudy".
Zajímá mě to proto, že dnešní počítače jsou nepočítatelně výkonější než "plečka" na které jsem dekodoval před hafem let satelit (btw. to sateletní kartu stále mám a nikdy se jí nezbavím !)
Málo nadaných jedinců bude na počítači zpracovávat videa. Tím nemyslím z dvd/bd vyrobit mkv. Málo nadaných jedinců bude na počítači skládat hudbu. Ještě míň jedinců programuje. Já osobně jsem pomocí počítače sledoval satelit a dekodoval zakodované stanice a otáčel parabolou. Upravoval jsem firmware v rybářském sonaru. Programoval dekodovací karty a modul. Počítal jsem distribuované výpočty.
Co zvláštního na počítači děláte ? Máte k tomu nějak speciálně upravený počítač ? Nějaký speciální hardware ? Nebo nějaký speciální software ? Zajímají mě jen ty domácí počítače na kterých tyhle činnosti děláte jako koníček a nebo "z nudy".
Zajímá mě to proto, že dnešní počítače jsou nepočítatelně výkonější než "plečka" na které jsem dekodoval před hafem let satelit (btw. to sateletní kartu stále mám a nikdy se jí nezbavím !)
A které programy jsi tak unlocknul, ty dekódovači? :)
Jinak distribuované výpočty jsem také dělal a to dlouhodobě (folding), ale to se rodina skládala na elektřinu... a měl jsem na tu dobu výkonné počítače, než mi je ukradli, takže teď nedělám nic, než občas něco zajímavého (podle mně) napíšu, ale toť vše.
Jinak distribuované výpočty jsem také dělal a to dlouhodobě (folding), ale to se rodina skládala na elektřinu... a měl jsem na tu dobu výkonné počítače, než mi je ukradli, takže teď nedělám nic, než občas něco zajímavého (podle mně) napíšu, ale toť vše.
Nechci tady přímo psát co a jak o satelitech. Používal jsem ProgDVB a altDVB a do nich různé pluginy. K počítači jsem měl čtečku multi chipových karet a v ní kartu na kódy. Měli jsme slinkované zařízení netem, apod. K 90ce offsetu jsem měl motor co mi natáčel parabolu. Chytal jsem od španělů až po rusáky (ty ale když byla dobrá "viditelnost"). To jsem měl parabolu na střeše domu a počítač u okna takže kabel šel cestou nejmenšího odporu do paraboly. Pak několikeré stěhování a teď mám počítač úplně špatně úmístněný tak, že bych musel natahovat koax přes celý byt a z přízemí do 8 patra na střechu...v pc mám teď jen jeden PCI slot a ten jsem obsadil raději zvukovkou. Nevím jak moc žere počítač, v elektrice se nevyznám, ale vezmu li, že sestavím starší plečku do které dám nějakou cuda kartu a 300W zdroj (plečka co tomu bude stačit) a nechám to někde pod postelí topit tak kolik proudu to sežere ? No nic, teď zrovna zvažuju, že mám zbytky z dvou počítačů, takový konvukt, a že z toho složím mašinu s nějakou normální wifi kartou co se dá odemknout a dám na to back track..a ať si loupe perníček třeba týden...
Moje statistiky, už jsem dlouho nic nespočítal... http://boincstats.com/signature/-1/user/55665/sig.png
Moje statistiky, už jsem dlouho nic nespočítal... http://boincstats.com/signature/-1/user/55665/sig.png