Při startu PC restart
Zdravím všechny,
počítač mi začal dělat následující:
Při každém startu počítače se mi ukáže poletující logo windows, pak černá obrazovka následovaná restartem, hláška že system windows byl nekorektně ukončen a zda-li jej chci spustit standardním způsobem, odklepnu ano a systém naběhne. Děje se to tak posledních 14 dní, bez jakéhokoliv zásahu do systému nebo instalace ať už HW nebo SW.
Zkoušel jsem vyměnit HDD s nainstalovaným jiným systémem, ale stejný problém, zkrátka mi systém nenastartuje napoprvé.
Dokáže někdo poradit, nebo aspoň nasměrovat, čím by to mohlo být?
Díky
počítač mi začal dělat následující:
Při každém startu počítače se mi ukáže poletující logo windows, pak černá obrazovka následovaná restartem, hláška že system windows byl nekorektně ukončen a zda-li jej chci spustit standardním způsobem, odklepnu ano a systém naběhne. Děje se to tak posledních 14 dní, bez jakéhokoliv zásahu do systému nebo instalace ať už HW nebo SW.
Zkoušel jsem vyměnit HDD s nainstalovaným jiným systémem, ale stejný problém, zkrátka mi systém nenastartuje napoprvé.
Dokáže někdo poradit, nebo aspoň nasměrovat, čím by to mohlo být?
Díky
Pricina muze byt prakticky od zniceneho fs, pres vadny hdd, vadny radic, vadny zdroj, chybny driver a to nikdo z Tveho popisu nedokaze vycist. Zacni vylucovaci metodou v minimalni konfiguraci testovat jednotlive komponenty.
- Memtest (12h+)
- Projet HDD utilitou vyrobce (SMART neco hlasi?)
- Zmena HDD/otestovat jinde
- Zmena PSU, proverit soucasny PSU
Dostanes se do nouzoveho stavu, console a jsi schopny vytahnout z nej eventy? Nemas-li komponenty, nastroje, cas, ... odnes to do servisu.
- Memtest (12h+)
- Projet HDD utilitou vyrobce (SMART neco hlasi?)
- Zmena HDD/otestovat jinde
- Zmena PSU, proverit soucasny PSU
Dostanes se do nouzoveho stavu, console a jsi schopny vytahnout z nej eventy? Nemas-li komponenty, nastroje, cas, ... odnes to do servisu.
[QUOTE=HFX9;537363]Zkoušel jsem vyměnit HDD s nainstalovaným jiným systémem, ale stejný problém, zkrátka mi systém nenastartuje napoprvé.[/QUOTE]
Pokud se budeš snažit spustit systém, který byl nainstalován na jiném počítači, tak v drtivé většině neuspěješ ani kdyby byl počítač v naprostém pořádku.
Pokud se budeš snažit spustit systém, který byl nainstalován na jiném počítači, tak v drtivé většině neuspěješ ani kdyby byl počítač v naprostém pořádku.