Teplovodivá pasta mezi cpu a chladičem
Zdravim, mam novy procesor intel i5 ivy bridge a chladic gelid tranquilo rev 2. Nemam mezi nimi teplovodivou pastu ale vse funguje. Mam i presto pastu koupit kvuli pripadnemu taktovani? Nekde jsem cetl, ze dnes uz je to jedno nebo?
Teploty bohuzel nevim nejsem doma. Spis bych slysel rad názory a zkušenosti. Diky
Teploty bohuzel nevim nejsem doma. Spis bych slysel rad názory a zkušenosti. Diky
Pasta je na vyplnění nerovností. Čistě teoreticky - pokud jsou IHS i styčná plocha chladiče ideálně rovné, není potřeba. Ovšem v praxi obvykle věci ideální nejsou. ;)
Ono to fungovat může, ale s pastou pravděpodobně budou teploty o něco lepší. Pochopitelně ji nesmíš nakydat jak nutelu na chleba, ale nanést pouze v tenké vrstvě.
Ono to fungovat může, ale s pastou pravděpodobně budou teploty o něco lepší. Pochopitelně ji nesmíš nakydat jak nutelu na chleba, ale nanést pouze v tenké vrstvě.
:D ok mrknu na teploty a asi tan kousek kydnu. Staci jen liznout vid?
---------- Doplněno v 11:33 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 11:33 ----------
---------- Doplněno v 11:33 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 11:33 ----------
Já jen připomenu že pasta už bývá nanesena na chladiči. Takže pokud byl chladič také nový, už tam nic nekydej. Zmiňuješ se o taktování - jaký je to procesor a jaká základní deska?
Já jsem řešil ty trable z PC, takže nejdřív jsem aplikoval procesor na základní desku a dal ventilátor, který byl k procesoru..Pak jsem odmontoval, pastu utřel a dal tam chladič Gelid a pastu, ale tu jsem pak taky otřel a ted by tam nemělo být asi teda nic..Ale na druhou stranu teploty nepřesáhnou u ničeho podle speedfan 40 stupnu..
---------- Doplněno v 17:31 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 17:27 ----------
podle Biosu ma cpu 42-45 stupnu
---------- Doplněno v 17:31 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 17:27 ----------
podle Biosu ma cpu 42-45 stupnu
Utřel :runaway ... Tě nenapadlo, že je tam teplovodivá pasta z nějakého důvodu ? Aplikuj ji znovu ;)
Já to věděl, spíš jsem řešil ty trable a přišlo mi, že ji mam trošku vykydnutou mimo (ale fakt malinko), už jsem zakoupil v Alze, ale v Práglu budu až v pondělí, tak do té doby to snad počká...btw. jaká je maximální možná teplota CPU?
---------- Doplněno v 17:44 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 17:41 ----------
Už na to koukám, 67,4..tak to jde
---------- Doplněno v 17:44 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 17:41 ----------
Už na to koukám, 67,4..tak to jde
Tak borci - dokoupil jsem pastu Arctic...dal jí tam (lehounce) ne jako nutellu na chleba...utahnu chladič na procák, zapojím a PC dělá píp píp píp..Jenže když trošku chladič uvolnim, tak nepípá....a ted babo raď..