Dobrý den,
mám problém, v domě máme připojení k internetu od O2, které rozvádí ADSL modem (TP-LINK TD-W8951NB ADSL2+ modem), ale já bych potřeboval oddělit si vlastní síť, kvůli množství bezdrátově připojených hraček. Tak jsem pořídil wifi přístupový bod (TP-LINK TL-WA801ND). Předpokládám, že ta funkce, kterou potřebuji je Bridge with AP. Ale nějak se mi to stále nedaří. ADSL je připojený podle Wizardu a AP taky. Nastavení jako bridge taky funguje jak kabelově, tak i bezdrátově, ale v okamžiku kdy nastavím bridge with AP proběhne připojení, ale ADSL už nedistribuuje internet. Veškeré ip v zařízeních jsou dynamické a DHCP v AP je vypnutý.Takže nějak nechápu proč to nejde.
A ještě jedna věc, když jsem to zkoušel připojit u kamaráda, který má ADSL(s vypnutou fc wifi) za ním kabelově připojený AP, kterým rozvádí bezdrát, tak jsem se připojil levou zadní.
Za odpovědi předem děkuji.
mám problém, v domě máme připojení k internetu od O2, které rozvádí ADSL modem (TP-LINK TD-W8951NB ADSL2+ modem), ale já bych potřeboval oddělit si vlastní síť, kvůli množství bezdrátově připojených hraček. Tak jsem pořídil wifi přístupový bod (TP-LINK TL-WA801ND). Předpokládám, že ta funkce, kterou potřebuji je Bridge with AP. Ale nějak se mi to stále nedaří. ADSL je připojený podle Wizardu a AP taky. Nastavení jako bridge taky funguje jak kabelově, tak i bezdrátově, ale v okamžiku kdy nastavím bridge with AP proběhne připojení, ale ADSL už nedistribuuje internet. Veškeré ip v zařízeních jsou dynamické a DHCP v AP je vypnutý.Takže nějak nechápu proč to nejde.
A ještě jedna věc, když jsem to zkoušel připojit u kamaráda, který má ADSL(s vypnutou fc wifi) za ním kabelově připojený AP, kterým rozvádí bezdrát, tak jsem se připojil levou zadní.
Za odpovědi předem děkuji.
Podle manualu by mel umet rezimy (1)Access Point (2)Multi-SSID (3)Client (4)WDS Repeater (5)Universal Repeater (6)Bridge with AP. Ja bych situaci resil pomoci (1).
A jak mi režim Acces point pomůže vytvořit samostatnou síť s vlastním názvem a zabezpečením, když není možné připojit kabel? Takže to nebude : Ani 1, ani 2, ani 3, ani 4, ani 5, ale jen a pouze 6.
[QUOTE=stifler2003;540522]A jak mi režim Acces point pomůže vytvořit samostatnou síť s vlastním názvem a zabezpečením, když není možné připojit kabel?[/QUOTE]
To jsi ale nezminil! Pak bych rekl, ze nemas spravne zarizeni.
To jsi ale nezminil! Pak bych rekl, ze nemas spravne zarizeni.
A já bych řekl, že rozhodně mám. Stačí se jen podívat co vlastně ten mód Bridge with AP u TP-LINK TL-WA801ND (v2) znamená a k čemu slouží. Když se zvládne připojit na síť se schématem ADSL + Access point s tím, že další access point vytvoří vlastní síť s vlastním názvem a vlastním šifrováním, tak by dle mě bylo po určitém (mě neznámém nastavení ADSL) připojit to i přímo, bez mezičlánku v podobě kabelově připojeného prvního access pointu.
Ten rezim opravdu vypada OK, nejak jsem popletl, co vlastne chces. Takze diagnostikuj zavadu - tracert a ping urcite znas.
Trochu se v tom ztracim....ale ty chces propojit zarizeni od O2 s tim Tplinkem bezdratove a potom si sirit "jinou wifi" treba na jinem kanalu, ci s jinym heslem?
Pokud ano, tak toto nelze - to umej zarizeni od 4ky vejs. Valna vetsina routeru neumi byt pripojena pres wifi (=client) a zaroven vysilat jiny signal (=AP).
Musis vysilat stejne SSID jako prijmat.
Pokud toto chces, musis obe zarizeni propojit kabelem nebo koupit treba Airlive Duo :)
Pokud ano, tak toto nelze - to umej zarizeni od 4ky vejs. Valna vetsina routeru neumi byt pripojena pres wifi (=client) a zaroven vysilat jiny signal (=AP).
Musis vysilat stejne SSID jako prijmat.
Pokud toto chces, musis obe zarizeni propojit kabelem nebo koupit treba Airlive Duo :)