ahojte aký chladič by ste mi doporučili na dosku Gigabyte GA-965P-DS3P - Intel P965 na cpu mám Zalman CNPS9700 LED tak by som potreboval niečo čo sa mi tam ešte zmestí.za tipy dakujem.
[QUOTE=ICEBOSS;41022]doporucuju koupit cooler master gemin II a budes mit chlazeny chipset i pameti :-DDD[/QUOTE]to je chladič cpu nie dosky na cpu chladič mám.
sety83- to on ví, pouze gemin ofukuje (díky svojí konstrukci) i velkou část základní desky a proto sníží teplotu chipsetu:)...
Osobně nejsem velkým přítelem aktivních větráčků na chipsetu, asi to způsobily problematické malé větráčky zejm. na nVidiových chipsetech dříve, myslím, že lepší je udělat ve skříni průvan, vepředu nasávat vzduch a pomocí dobrého cable managementu uvolnit ve skříni prostor, nakonci case zase vyfukovat, pohrát si s rozmístěním chladičů, aby se nepraly o vzduch atd.
Osobně nejsem velkým přítelem aktivních větráčků na chipsetu, asi to způsobily problematické malé větráčky zejm. na nVidiových chipsetech dříve, myslím, že lepší je udělat ve skříni průvan, vepředu nasávat vzduch a pomocí dobrého cable managementu uvolnit ve skříni prostor, nakonci case zase vyfukovat, pohrát si s rozmístěním chladičů, aby se nepraly o vzduch atd.
Aj ja som za názor Jazeveca tiež som mal vyšie teploty na chipsete zrobil som poriadok s káblamy a plus ten neaký ventilátor ÚČINOK OVERENÝ!!!!
Přidávám se k dotazu, také bych potřeboval nějaký slušný pasivní chladič na chipset - mám desku Gigabyte GA-MA69G-S3H - AMD 690G (viz podpis) a skříň Thermaltake Bach a ve skříni je "uklizeno" a pořádný průvan (jeden větrák nasává vzduch a dva + zdroj jej vysávají), který jde přes oba chladiče. Ale northbidge i southbridge dost topí, takže bych tam chtěl dát nějaký účinnější chladič.
takze na Gigabyte GA-MA69G-S3H - AMD 690G nebo GA-965P-DS3P bych volil:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste] nebo
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Bude zalezet na typu pouzityho chladice procesoru jestli se tam nekterej z techto chladicu vejde. jinak by se musel vybrat jinci
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Bude zalezet na typu pouzityho chladice procesoru jestli se tam nekterej z techto chladicu vejde. jinak by se musel vybrat jinci
Ten Thermaltake Bach je presne jakej typ (dela se tower i desktop)? Pokud desktop, tak si hlavne pred nakupem chladice zmer jakou max. vysku chladice tam muzes vrazit. To byva asi nejcastejsi problem pri hledani vhodnyho chladice u techto typu skrini.
Jinak bych urcite uvazoval o zahrnuti i techto dvou [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] do vyberu
Jinak bych urcite uvazoval o zahrnuti i techto dvou [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] do vyberu
takze ten nexus neumoznuje uchytit vetrak a navic je celkem drahej. a ten trermaltake ma malinkej vetrak kterej je hodne hlucnej a malo to chladi. Takze bych zustal u predchozich 3 za cenu okolo 500 a nekompromisnim chlazeni chipsetu
[QUOTE=Beefeater-64;48774]...Takze bych zustal u predchozich 3 za cenu okolo 500 a nekompromisnim chlazeni chipsetu[/QUOTE]
Ovsem pokud se mu tam vlezou...:D. Kdyby ne, tak by bylo potreba se poohlidnout i u techto dvou.
Ovsem pokud se mu tam vlezou...:D. Kdyby ne, tak by bylo potreba se poohlidnout i u techto dvou.
[QUOTE=tequilla;48784]Ovsem pokud se mu tam vlezou...:D. Kdyby ne, tak by bylo potreba se poohlidnout i u techto dvou.[/QUOTE]
Pokud se mu tam nevlezou tak se mu tam nevlezou ani tyto :-)
spis jsem myslel neco jako [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] ale je to taky celkem veliky nebo [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]. Neni to ovsem tak kvalitni reseni jako prvni tri
Pokud se mu tam nevlezou tak se mu tam nevlezou ani tyto :-)
spis jsem myslel neco jako [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] ale je to taky celkem veliky nebo [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]. Neni to ovsem tak kvalitni reseni jako prvni tri
Je to HTPC skříň (viz podpis) takže desktop. S northbridge není problém, tam dám klidně 11 cm na výšku, ale u southbridge mám jen cca 5 cm prostor, pak již do prostoru nad southbridge zasahuji kabely od HDD (ten sice mohu dát víš, ale pak zase bude zcela mimo proud vzduchu od předního větráku)
Ten Pentagam NP-40 se mi líbí, ten by asi byl dobrý na southbridge - jen nevím, zda radši hliníkovou nebo měděnou verzi.
Na northbridge vyberu něco až podle toho, jestli přikoupím grafárnu či nikoliv.
Ten Pentagam NP-40 se mi líbí, ten by asi byl dobrý na southbridge - jen nevím, zda radši hliníkovou nebo měděnou verzi.
Na northbridge vyberu něco až podle toho, jestli přikoupím grafárnu či nikoliv.