ASUS P8P67 LE (rev 3.0) - BlackScreen
Zdravím Vás,
Koupil jsem si SSD Disk, který jsem zapojil do SATA 3Gb/s - tam jsem ho normálně viděl nainstaloval na něj systém, pak jsem si ale všiml že jsem ho omylem zapojil do pomalejší SATY, tak jsem ho přepojil do SATA 6GB/s, ale to už ho počítač neviděl, tak jsem vlezl do BIOSu a v nastavení SATA 6Gb/s také nebyl viděn, tak jsem zkusil nastavit u té SATY 6Gb/s něco ve smyslu HOT ... (už si přesně nepamatuji jak se to jmenovalo) a doufal jsem že to pomůže. Dal jsem uložil a restartoval. No a to bylo vše, teď už mám jenom černou obrazovku. Počítač se normálně zapne větráčky se točí, procesor také funguje. Ale klávesnice nereaguje a obraz také žádný. Zkoušel jsem přehodit Jumper z pozice 1-2 na 2-3 (reset CMOS), vyndat BIOS baterku (byla venku celou noc) a také stále nic, Zapnout PC bez RAM a také nic.
Proto prosím o radu zda někdo nevíte co s tím je, nebo jestli a jak to jde zase zprovoznit.
Děkuji moc za případné odpovědi.
Koupil jsem si SSD Disk, který jsem zapojil do SATA 3Gb/s - tam jsem ho normálně viděl nainstaloval na něj systém, pak jsem si ale všiml že jsem ho omylem zapojil do pomalejší SATY, tak jsem ho přepojil do SATA 6GB/s, ale to už ho počítač neviděl, tak jsem vlezl do BIOSu a v nastavení SATA 6Gb/s také nebyl viděn, tak jsem zkusil nastavit u té SATY 6Gb/s něco ve smyslu HOT ... (už si přesně nepamatuji jak se to jmenovalo) a doufal jsem že to pomůže. Dal jsem uložil a restartoval. No a to bylo vše, teď už mám jenom černou obrazovku. Počítač se normálně zapne větráčky se točí, procesor také funguje. Ale klávesnice nereaguje a obraz také žádný. Zkoušel jsem přehodit Jumper z pozice 1-2 na 2-3 (reset CMOS), vyndat BIOS baterku (byla venku celou noc) a také stále nic, Zapnout PC bez RAM a také nic.
Proto prosím o radu zda někdo nevíte co s tím je, nebo jestli a jak to jde zase zprovoznit.
Děkuji moc za případné odpovědi.
To, co si nepamatuješ, bude zřejmě HOT PLUG - tedy možnost připojit disk (a odpojit, ehm) za chodu PC (ne za chodu zápisu na ten disk, lol) ...
Pokud PC nereaguje, tak odpoj disk a pa všechno další,. až se dostaneš do situace, kdy PC naběhne do post screenu (biosu). Nu a pak postupně připojuj zpět zařízení, až zjistíš, které blokuje naskočení PC.
Podle mně to prostě nějak nemá rádo ten disk v jiném portu.
Pokud po instalaci Win chceš přehodit disk do jiného portu, nebude to s největší pravděpodobností fungovat. Je třeba reinstall, drivery pro SATA 3G jsou jinénež pro SATA 6G, protože to visí na jíném kontroleru.
Pokud PC nereaguje, tak odpoj disk a pa všechno další,. až se dostaneš do situace, kdy PC naběhne do post screenu (biosu). Nu a pak postupně připojuj zpět zařízení, až zjistíš, které blokuje naskočení PC.
Podle mně to prostě nějak nemá rádo ten disk v jiném portu.
Pokud po instalaci Win chceš přehodit disk do jiného portu, nebude to s největší pravděpodobností fungovat. Je třeba reinstall, drivery pro SATA 3G jsou jinénež pro SATA 6G, protože to visí na jíném kontroleru.
Zkusil jsem zapnout počítač, když jsem měl připojenou pouze grafickou kartu a stále černá obrazovka :-/ pak jsem zkusil grafickou kartu a RAM a stále černá obrazovka.
Pujč si ho někde případně kup... Prodávají takový mini-speaker, co je vlastně tak 12mm průměr x 8 mm váleček na dvou 2cm drátcích a v konektoru. Vysí mi na testovací desce co leží na stole a asi se bez něj neobejdeš, jestliže nemáš post kartu, která by ti ukázala kód chyby ;)
Bohužel nemám - a asi to vyřeším tak, že si koupím novou Základovku no :) Takže kdyby někdo chtěl tuhle je k mání :)
Jen podotknu že to nemusí být základní deskou. V záruce už není? Máš možnost zkusit CPU a zdroj jinde?
Ano. Zakoupil jsem novou desku: msi z77a-a-g43. Ale tu mam zas jiny problem. Poprve kdyz jsem to zapl tak se mi zobrazilo jestli chci F1 do biosu nebo F2 pokracovat dal. At zmacku cokiv tak se pocitac restartuje. Pak dole v pravem rohu probehnou nejake dvojice pismen a cisle. A ztakhle porad dokola se restaruje :-/
No, mrtvou desku chce koš, nikdo jiný... ale jak to tak čtu, tak to zřejmně nebude v desce, ale ve zdroji, protože mám ten dojem, že právě když má naběhnout bios (vyšší zátěž než jen post screen) tak se to resetuje, jak píšeš. A protože neexistuje dobrý důvod, proč by se deska měla resetovat, když chceš jen do biosu, tak ji zkus provozovat bez grafické karty, jen na její (resp. Intel procesoru) integrovanou grafiku.
To by mělo odlehčit zdroji natolik, že tě pustí dál a budeš moci s deskou pracovat - jako nainstalovat Win a tak.
Pokud tomu tak bude, tak je na vině zdroj, tedy nový a silnější a nějaký Seasonic, ty jsou docela dost dobré a osvědčené. Šetření se zde nevyplácí ;)
To by mělo odlehčit zdroji natolik, že tě pustí dál a budeš moci s deskou pracovat - jako nainstalovat Win a tak.
Pokud tomu tak bude, tak je na vině zdroj, tedy nový a silnější a nějaký Seasonic, ty jsou docela dost dobré a osvědčené. Šetření se zde nevyplácí ;)
Starou desku nechce koš, ale sběrný dvůr nebo někdo kdo to vykupuje, někde to berou po kilech zhruba za stovku, pak se z toho dolují drahý kovy nebo možná součástky, nevím.
Jaký máš CPU? Sice je to nová deska, ale jen pro jistotu, aby byl podporovaný aktuálním biosem. Taky rovnou napiš zdroj a paměti.
Jaký máš CPU? Sice je to nová deska, ale jen pro jistotu, aby byl podporovaný aktuálním biosem. Taky rovnou napiš zdroj a paměti.