Herní setava - i5-3350p a HD 7850
Zdravím, sestavuji si nové PC především ke hraní, občasnému renderování videí atd. Chtěl bych to, aby to zvládlo BF3, Guild wars2, Assassin's creed 4 na Ultra detaily v Full HD alespoň
na 30 fps. Zároveň bych taky chtěl, aby to vydrželo dlouhou dobu př. 5 let. Vím, že asi za 3 roky to nebude ty nejnovější hry stíhat.
Zdroj: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Základní deska: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Case: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
HDD: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
CPU: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
RAM: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
GPU: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Optika: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Docela dost mě zaujala I5-3350p, jelikož tam není integrovaná gpu, takže je to levnější a bez te zbytečnosti. Celkově to stojí 15 333kč. Docela dost dobré na poměr cena/výkon
Mě to připadá až nějak moc nezdravě výhodné a myslím, že i osekané. bojím se, že to nebude pasovat nebo př. základní deska bude nedostačující, nebo chlazení.. Mám finanční
strop 16 000 kč, víc už ne. Děkuji předem za odpovědi, názory.
na 30 fps. Zároveň bych taky chtěl, aby to vydrželo dlouhou dobu př. 5 let. Vím, že asi za 3 roky to nebude ty nejnovější hry stíhat.
Zdroj: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Základní deska: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Case: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
HDD: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
CPU: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
RAM: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
GPU: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Optika: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Docela dost mě zaujala I5-3350p, jelikož tam není integrovaná gpu, takže je to levnější a bez te zbytečnosti. Celkově to stojí 15 333kč. Docela dost dobré na poměr cena/výkon
Mě to připadá až nějak moc nezdravě výhodné a myslím, že i osekané. bojím se, že to nebude pasovat nebo př. základní deska bude nedostačující, nebo chlazení.. Mám finanční
strop 16 000 kč, víc už ne. Děkuji předem za odpovědi, názory.
Procesor je v pohode, nejvetsi pruser je ta zakladni deska - H61 je shit, tu ta i5ka roztavi :thumbdown
minimalne bych vzal:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
minimalne bych vzal:
Dobře, tu základní desku teda změním. Takže asi zbytek je ok. a co te výkon ? Bude to stačit na ty účely ?
Zdroj aspon OEM Seasonic, napr. toto: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] - vykonnejsi, spolehlivejsi a bez povesti jednoho z nejhorsich vyrobcu zdroju.
Hry - dle recenze AC4 by to melo zvladat presne kolem tech 30 fps, i kdyz to je prumer a muze to jit niz, nemluve o tom, ze 30 je vazne hranice hratelnosti..
5 let - je sance, ze budes mit stesti a po dobu 5 let se nic nepodela, vykonove to bude zastaraly podstatne driv..
HDD - asi lepe 7200rpm blue [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] tebou vybrany disk neni primo urceny do pocitacu a jako systemovy
Hry - dle recenze AC4 by to melo zvladat presne kolem tech 30 fps, i kdyz to je prumer a muze to jit niz, nemluve o tom, ze 30 je vazne hranice hratelnosti..
5 let - je sance, ze budes mit stesti a po dobu 5 let se nic nepodela, vykonove to bude zastaraly podstatne driv..
HDD - asi lepe 7200rpm blue [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] tebou vybrany disk neni primo urceny do pocitacu a jako systemovy
Jezis toho zdroje jsem si nevsimnul :mistake LC power, to je taky dobra smrt :D
Hele grafiku bych tam dal tuhle, tech par stovek se ztrati, ale vykon je o neco vetsi, bude tissi a hlavne je k ni zdarma Battlefield 4 ;)
Hele grafiku bych tam dal tuhle, tech par stovek se ztrati, ale vykon je o neco vetsi, bude tissi a hlavne je k ni zdarma Battlefield 4 ;)
To zní docela dobře ta grafika, ale co kdyby se místo i5 dal fx-6300 ? Má to o dvě jádra více, sice o něco menší single core performance, ale když nějaká hra využije všech 6 jáder tak to bude možná o něco lepší, a taky kdybych vyměnil ten zdroj a tu gpu tak by mi to nevlezlo to rozpočtu :/ A myslíte, že se můžou ty ceny nějak snížit do čtyřech měsíců ? Taky by se ten fx-6300 dal přetaktovat.
Edit: místo fx-6300 by se tam dalo dát fx-6350 potažmo fx-4350. Na jednom anglickém forum mi to doporučili místo toho i5 tak vůbec nevím.
Edit: místo fx-6300 by se tam dalo dát fx-6350 potažmo fx-4350. Na jednom anglickém forum mi to doporučili místo toho i5 tak vůbec nevím.
Pokud je to HERNI sestava, tak AMD nebrat ;) To sestijadro je ekvivalent intelovskyho trijadra s HT, takze bych v klidu zustal u intelu ;) Pop pretaktovani Ti brutalne vzroste spotreba a hlavne si pripocitej poradnej kvalitni chaldic, tz. nejmene Gelid Tranqiüillo, Intel muze zustat na BOXu, AMD ne-e, potom ten cenovej rozdil uz takovej neni... Navic zadna hra dneska nevyuzije 6 jader, maji problem vyuzit 4...