Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Základní deska nedetekuje grafickou kartu

RTG (1)|24.2.2014 11:28
Dobrý den.
Mám problém se základní deskou, která nedetekuje grafickou kartu.
Při zapnutí PC se ventilátory na grafické kartě roztočí, ale monitor se nerozsvítí (zůstává stále černý, do biosu se nedostanu).
Ventilátory se roztočí na maximum, točí se tak stále dokud nevypnu počítač (vypnutím zdroje).
Nově vložená graf. karta s kterou mám tento problém je: MSI N275GTX Twin Frozr OC 896MB, PCI-E.
Zde je přehled toho co už jsem vyzkoušel a vyloučil.

-Grafická karta: (MSI N275GTX) je OK. Vyzkoušena u bráchy v jeho novém počítači.

-Základní deska: je OK. Mám v ní grafiku uvedenou v popisu: (MSI GeForce 7900 GTO 512MB) a bezproblémově běží.

-Zdroj: původně jsem měl Enermax liberty 500W a protože jsem myslel, že je nedostačující tak jsem ho vyměnil za nový (SEASONIC X-750 (SS-750KM)). Zdrojem to tedy také není.

Kompatibilta desky a grafiky: Deska (Asus Crosshair II Formula (nVIDIA nForce 780a SLI (MCP72XE)) i grafika (MSI N275GTX) - již běžela u bráchy na stejné sestavě jako mám teď (koupil jsem to komplet od něho).
Chtěl na sestavě uvedené v popisu vyměnit pouze grafiku za výkonější (MSI HAWK 760GTX), ale deska mu tu grafiku nedetekovala tak upgradoval desku na nejnovější bios (ne beta). I přesto mu to novou výkonější grafiku nedetekovalo. Tak do desky vrátil zpátky grafiku (MSI N275GTX) a počítač běžel normálně asi 2 měsíce než si koupil nové komponenty, kvůli potřebě vyššího výkonu a možnosti využít nově zakoupenou grafiku (MSI HAWK 760GTX). Po té si koupil nové komponenty (MB, CPU, GP, RAM) a staré (uvedené v popisu) mi prodal.
U mě ta jeho sestava běží, ale bohužel bez grafiky (MSI N275GTX). Tu se mě nepodařilo deskou detekovat a to jsem toho vyzkoušel už hodně. Tak tam nyní je tato grafika (MSI GeForce 7900 GTO 512MB) a počítač bezproblémově běží.

Bios desky: tam bohužel nevím protože je tam nahraný nejnovější (ne beta) bios a starší nahrát nelze.

Jelikož, už si nevím rady, tak bych Vás chtěl požádat o radu jak tento problém vyřešit. Třeba jsem na něco zapomněl nebo neudělal.
Omlouvám jsem, že tento dotaz je tak dlouhý, ale chtěl jsem co nejvíce popsat situaci.
Děkuji za odpověď
charonbobo88 (65)|24.2.2014 15:15
Stáhni si CPU-Z a v okénku Mainbord máš napsaný Bios.Pokud se větrák grafiky točí na maximum eště před sepnutím win bude asi chyba tam . Možná bych zkusil reset bios ( odpojit zdroj a vyndat baterku ) Nechápu proč by nešel nahrát starší,alespon u mé desky to jde bez problému. Podobný problém sem měl u Asus gtx 550ti a tam byla chyba ve větráku přesněji vadná ložiska.Grafika se okamžitě přehřála takže se pc sám vypl což tobě neudělá protože nemáš ochranu před přehřátím.Ale když ti jde u bratra vtom by bejt chyba neměla