Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Problémy s PC (HW/SW): Problémy s notebookem

Neregistrovaný (0)|19.3.2014 08:45
Tazatel: Hana

Znění dotazu: Mám pouze půl roku starý notebook acer. Dosud fungoval celkem bez problémů, náhle však přestal plně fungovat internet, dostanu se pouze na stránky typu seznam, některé eshopy apod., nemohu však stahovat žádné programy z internetu, nedostanu se ani na hry a podobné stránky. Internet je v pořádku, zkusila jsem připojit starý notebook a ten funguje v tomto směru bez problémů, stejně tak mobil, který je vybavený Wi-Fi - u obou je signál v pořádku, poskytovatel internetu také potvrdil, že musí být problém v pc.
Můžete mi poradit co s tím? Děkuji.

HW a SW počítače, jehož se dotaz týká: Internet - i když je připojení v pořádku, nefunguje, jak by měl. Notebook má os win8, internet pevný (zkusila jsem připojení k routeru, přímo na modem i přes Wi-Fi po zapojení starého pc - vždy problém přetrvává).
Ventero (1280)|20.3.2014 20:08
To se mi jednou stalo taky a byl to virus. Měl jsem XP a už přesně nevím jak jsem objevil podezřelou aplikaci zahnízděnou ve Windows a smáznul jsem ji - a pak to bylo dobrý. Vůbec si však nepamatuju jak se jmenovala. Myslím, že mi ji buď objevil na maximum nastavená kontrola Avastu v režimu po restartu,nebo jsem ji vytipoval ve správci úloh v procesech. Prostě jsem ji risknul smazat s tím, že se to stejně bude muset přeinstalovat a vyšlo to. A myslím,že ta havěť může fungovat i v jiných verzích oken. Projeď to pár profláklejma antivirama a antispywarema apod. a prostě smaž vše co ti ohlásí jako divný či nebezpečný.
Ventero (1280)|25.3.2014 07:44
Jsem si vzpoměl, že jsem snad tady na to tenkrát zakládal vlákno s dotazem a myslím, že jsem tam nakonec dopsal i název toho souboru, který to měl na svědomí. Když tak hledej a já taky, až budu mít chvilku, popátrám. Kdyby jsi našla , tak ho tady uveď.

--- Tak sorry, řešil jsem to tenkrát s technikem UPC, takže se nedopátráme - ach ta moje paměť.
Neregistrovaný (0)|25.3.2014 10:16
[QUOTE=Ventero;554588]Jsem si vzpoměl, že jsem snad tady na to tenkrát zakládal vlákno s dotazem a myslím, že jsem tam nakonec dopsal i název toho souboru, který to měl na svědomí. Když tak hledej a já taky, až budu mít chvilku, popátrám. Kdyby jsi našla , tak ho tady uveď.

--- Tak sorry, řešil jsem to tenkrát s technikem UPC, takže se nedopátráme - ach ta moje paměť.[/QUOTE]

Díky za radu, potvrzuješ de facto moje podezření, že jde nejspíš o problém se zavirovaným počítačem, rychlý test mi na avastu našel viry a je tam i jeden podezřelý soubor - tak ho zkusím vymazat a uvidíme, pokud to bude tím, tak to pak sem napíšu, pokud by se ti podařilo zjistit o co jde, tak to prosím napiš - je možné, že půjde o jiný soubor. Ještě mě napadla možná souvislost s tím, že se krátce před problémy s internetem začaly najednou při kliknutí kamkoli na jakoukoli stránku (hodně především na seznamu, ale i jinde) objevovat záložky s různými stránkami, problém stále setrvává. Bohužel nevím, jak se toho zbavit, opět zřejmě způsobeno virem - možná stejným???...
Neregistrovaný (0)|25.3.2014 16:57
Ventero: Bohužel ani vymazání souboru, na který mě antivir upozornil nepomohlo, tak už nevím, co s tím; je možné, že by antivir nenašel, kde je problém (pokud je to viry)?
Ventero (1280)|25.3.2014 20:31
Matně si vzpomínám, že ten soubor se jmenoval podobně jako "rundll" - ale přímo tenhle soubor nemaž! Něco jako "runbak" "runbat" nebotakněco. Možná, že to "run" bylo v druhé části názvu toho hajzlíka soubora, co selektuje stránky, kam tě pustí připojit. Ten Avast to našel až v testu po restartu na max. citlivost, výkon, heurestiku akdovícoještě se tam nastavuje. Jo a musí být úplný a nastaven i na rootkity a na spuštěné moduly nebocototamje. Prostě v nastavení testu aktivovat všechny testy a naplno.

Když to nenajde nic, co by ti po vymazání pomohlo, tak si otevři "správce úloh", najeď na záložku "procesy" a hledej něco s podobným názvem, které jsem výše předestřel. Můžeš mi taky vytvořit seznam těch zobrazených procesů (všech - tedy "zobrazit procesy všech uživatelů") a spolu s tím napiš jaký máš Windows. Buď to sem hoď nebo dej link, kam jsi to nahrála (např. uloz.to apod).

A při nejhorším přeinstal z prověřeného média, instal antivir a pak teprve připojit síťový kabel nebo wifi.
Neregistrovaný (0)|26.3.2014 10:11
[QUOTE=Ventero;554617]Matně si vzpomínám, že ten soubor se jmenoval podobně jako "rundll" - ale přímo tenhle soubor nemaž! Něco jako "runbak" "runbat" nebotakněco. Možná, že to "run" bylo v druhé části názvu toho hajzlíka soubora, co selektuje stránky, kam tě pustí připojit. Ten Avast to našel až v testu po restartu na max. citlivost, výkon, heurestiku akdovícoještě se tam nastavuje. Jo a musí být úplný a nastaven i na rootkity a na spuštěné moduly nebocototamje. Prostě v nastavení testu aktivovat všechny testy a naplno.

Když to nenajde nic, co by ti po vymazání pomohlo, tak si otevři "správce úloh", najeď na záložku "procesy" a hledej něco s podobným názvem, které jsem výše předestřel. Můžeš mi taky vytvořit seznam těch zobrazených procesů (všech - tedy "zobrazit procesy všech uživatelů") a spolu s tím napiš jaký máš Windows. Buď to sem hoď nebo dej link, kam jsi to nahrála (např. uloz.to apod).

A při nejhorším přeinstal z prověřeného média, instal antivir a pak teprve připojit síťový kabel nebo wifi.[/QUOTE]

Díky za rady, zkusím to ještě jednou, antivir mám čerstvě aktualizovaný, tak uvidíme, nastavím to tak, jak radíš. Pokud by se mi nějak podařilo zbavit se problému, dám vědět. Ptáš se na to, jaký mám Windows - už to píšu výše - mám Win8. Takže jdu na další test a zkusím kouknout i na to, jestli se někde nevyskytuje soubor s podobným názvem jak uvádíš...
Neregistrovaný (0)|27.3.2014 12:18
Tak ten rundll jsem našla, podařilo se mi už odstranit problém s naskakováním různých stránek v záložkách, ale bohužel internet pořád nefunguje tak, jak by měl...
Ventero (1280)|27.3.2014 14:28
Tak můžu ještě zkusit projít ten seznam běžících procesů, když ho vytvoříš ...


... ale osobně bych se už netrápil a ...

... přeinstal z prověřeného média, instal antivir a pak teprve připojit síťový kabel nebo wifi.
Neregistrovaný (0)|28.3.2014 09:03
Přeinstalováno a nejde, co s tím?
Ventero (1280)|31.3.2014 12:00
Firewall ??? - zkontrolovat nastavení.

Zkusit ještě jinou instalačku za dodržení výše uvedeného postupu (tedy i instalačku antiviru si stáhnout jinde na prověřenou flashku nebo - paranoia - na CD) a před jakoukoliv síťovou aktivitou nechat antivirus nejprve zaktualizovat, třeba růčo, restart a pak teprve brouzding.

I když tady už člověk neví, kdo ty reakce píše. Lepší je se zaregistrovat.
vencazxr750 (0)|1.4.2014 22:55
Zdravíčko pánové
Mám menší problem na aukru jsem zakoupil grafickou kartu [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] ale když zapnu pc tak nenaběhne obraz kontrolky na vykon se u ni ale rozsvítí a větraly beží když po par vteřinach compa restartuju v pohodě naběhne neví někdo čím to je??? Promin te že píšu sem ale jsem tu nový a nějak jsem nenašel jinej flek kam napsat
děkuju za případnou odpověd napad čí radu.