HD5770 a vyšší teploty
Zdravím a na znalé se obracím s prosbou o radu.Mám výše uvedenou GK ATI Radeon HD5770 s tímto chlazením: http://www.vmodtech.com/th/article/gigabyte-hd-5770-1024mb-ddr5-review .
Jenže, při zátěži se teploty GPU čipu dostávají až k 80°C.Jde o to, že bych rád, aby mi ještě nějakou dobu tato grafická karta vydržela a ,,nezhynula,, postupně vinou vysokých teplot.
Má otázka tedy zní: jedná se již o teplotu přesahující normál?Pokud by bylo dobré vyměnit chlazení, které byste mi konkrétně doporučovali?Děkuji za pomoc.
Jenže, při zátěži se teploty GPU čipu dostávají až k 80°C.Jde o to, že bych rád, aby mi ještě nějakou dobu tato grafická karta vydržela a ,,nezhynula,, postupně vinou vysokých teplot.
Má otázka tedy zní: jedná se již o teplotu přesahující normál?Pokud by bylo dobré vyměnit chlazení, které byste mi konkrétně doporučovali?Děkuji za pomoc.
Graficke jadro bez uhony prezije 95°C vetisnou i vic, rika se do 110°C.......Pak zacne throttlovat, pripadne se vypne....
80°C je normalni a u tak pitomeho a bidneho chladice bych to vubec neresil....... Jestli mas v zebrovani a na lopatkach prach, tak to vycisti, muzes dat i novou pastu ( 1-2°C dolu ) - vic s tim neudelas...
Krom toho, zalezi taky na airflow ve skrini, jestli mas nejakou pitomou, malou a spatne chlazenou, bordel v kabelech, teplota proste leze nahoru........
80°C je normalni a u tak pitomeho a bidneho chladice bych to vubec neresil....... Jestli mas v zebrovani a na lopatkach prach, tak to vycisti, muzes dat i novou pastu ( 1-2°C dolu ) - vic s tim neudelas...
Krom toho, zalezi taky na airflow ve skrini, jestli mas nejakou pitomou, malou a spatne chlazenou, bordel v kabelech, teplota proste leze nahoru........
Nyní je již výměna aktuální, neboť aktivní větráček začíná nejen vydávat zvláštní zvuky, ale též otáčky kolísají ( bez důvodu ).Jaký chladič byste mi prosím doporučili na výše uvedenou GK?Rád bych určitě kvalitní, ale cenou pokud možno do 1.000,-.
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
a k tomu pripadne treba [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] nebo [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
a k tomu pripadne treba [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] nebo [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Za tisíc korun koupíš celou tuhle kartu. Sundej větrák i s tím plastovým nesmyslem kolem a na kartu přidělej 92 mm nebo 120 mm (pokud se vleze) větrák, stačí ten Gelid. Víc bych do toho neinvestoval.
tak ten chladic pak muze pouzit na novou kartu kdyz by casem neco porizoval ... ale mas pravdu, do te vykopavky nema moc vyznam investovat
[QUOTE=Salamander;557611]tak ten chladic pak muze pouzit na novou kartu kdyz by casem neco porizoval ... ale mas pravdu, do te vykopavky nema moc vyznam investovat[/QUOTE]
To jsem si říkal a už se mi tu 2 roky válí v šuplíku :) Sice je to pěkně tichý, ale 3 sloty + místo na nasávání vzduchu je dost brutální. Když novou grafiku, tak už rovnou se slušným chladičem, abych takovouhle obludu nepotřeboval :)
To jsem si říkal a už se mi tu 2 roky válí v šuplíku :) Sice je to pěkně tichý, ale 3 sloty + místo na nasávání vzduchu je dost brutální. Když novou grafiku, tak už rovnou se slušným chladičem, abych takovouhle obludu nepotřeboval :)