Tazatel: Karolína
Znění dotazu: Mám na výběr HP ProBook s procesorem Intel Pentium 2020 M / 2,4 GHz 2 jádra / nebo AMD Elite A 10-5750M APU. Prosím o radu který si vybrat. Děkuji
HW a SW počítače, jehož se dotaz týká: HP ProBook Windows 8. Pro dceru
Znění dotazu: Mám na výběr HP ProBook s procesorem Intel Pentium 2020 M / 2,4 GHz 2 jádra / nebo AMD Elite A 10-5750M APU. Prosím o radu který si vybrat. Děkuji
HW a SW počítače, jehož se dotaz týká: HP ProBook Windows 8. Pro dceru
K čemu bude notebook sloužit? A chtělo by to přímo odkaz na ně, ono porovnávat notebooky jen podle procesorů není šťastný nápad.
[QUOTE=johny__g;557551]K čemu bude notebook sloužit? A chtělo by to přímo odkaz na ně, ono porovnávat notebooky jen podle procesorů není šťastný nápad.[/QUOTE]
Je to pro dceru jako školní notebook. Na vytváření prezentací, referátů a tak...
Je to pro dceru jako školní notebook. Na vytváření prezentací, referátů a tak...
Hoď sem ještě odkazy nebo přesné typy těch dvou otvíráků - posoudíme lépe.
Ale předběžně si troufám tvrdit, že první jmenovaný bude mít pravděpodobně nižší spotřebu a delší výdrž. A jestli nemá, ten první, přidanouGK, tak ten druhý bude mít trochu větší záběr v hrách, graf. editorech, hudebních a video editorech.
Ale předběžně si troufám tvrdit, že první jmenovaný bude mít pravděpodobně nižší spotřebu a delší výdrž. A jestli nemá, ten první, přidanouGK, tak ten druhý bude mít trochu větší záběr v hrách, graf. editorech, hudebních a video editorech.
Konkretni notebook F0X24ES - HP ProBook 450 - P2020M 8GB a nebo F0X70EA - ProBook 455 - A10- 5750M 8GB váhám mezi těmi dvěmi. Spíš bude sloužit do školy - prezentace, referáty a tak... Jinak brouzdání po internetu, možná přehrávání hudby, film... Hry ani moc ne a když tak tak nenáročné na grafiku a paměť. Typy procesorů jsou v prvním dotazu, jinak nevím co ještě napsat. Děkuji
Takže ten AMD je o něco výkonější. Grafická karta totožná.
Osobně bych pro danné účely volil tu 450ku a za ty rozdílové 2000,- bych ho dovybavil třeba bezdrátovou myškou, pouzdrem a tiskárnou.
Osobně bych pro danné účely volil tu 450ku a za ty rozdílové 2000,- bych ho dovybavil třeba bezdrátovou myškou, pouzdrem a tiskárnou.
I to je alternativa.
Srovnání: Silnější procesor, slabší grafika, menší operační paměť, menší HDD.
Osobně bych zůstal u tý první 450ky (FOX70EA)
Srovnání: Silnější procesor, slabší grafika, menší operační paměť, menší HDD.
Osobně bych zůstal u tý první 450ky (FOX70EA)
Hlavne bych rekl ze ten Haswell bude mit o dost delsi vydrz na baterku, bohuzel se HP o tohle z nejakeho duvodu nechce podelit :D
Jo ono je na brouzdani na netu dneska potreba 8GB? :D
Ta pamet se da pripadne kdykoliv rozsirit ... pro me je na notebooku primarni vydrz na baterku, ale samozrejme mate asi jine priority
Ta pamet se da pripadne kdykoliv rozsirit ... pro me je na notebooku primarni vydrz na baterku, ale samozrejme mate asi jine priority
[QUOTE=Salamander;557591]Hlavne bych rekl ze ten Haswell bude mit o dost delsi vydrz na baterku, bohuzel se HP o tohle z nejakeho duvodu nechce podelit :D[/QUOTE]
Pentium 2020M má TDP 35W a ta i3 má 37W - a u obou noťasů je udáváno až 8 hod. Takže tady bude rozdíl nepostřehnutelný.
Pentium 2020M má TDP 35W a ta i3 má 37W - a u obou noťasů je udáváno až 8 hod. Takže tady bude rozdíl nepostřehnutelný.
To jo, ale zas ma HT, rozsirenou instrukcni sadu ... osobne si myslim ze to za ten priplatek proste stoji ... ale zalezi na tazateli jak se nakonec rozhodne
Pánové máte 16-ti letou dceru, potřebuje notebook na práci ve škole - studuje gymnázium v Německu. potřebuje vypracovávat referáty, prezentace komplexní práce ,atd... a všechno si ukládat. Mimoto samozřejmě internet, čučí na Twitter a tak . Hry nejsou prioritní, spíš se koukne na film a pouští hudbu. Tak mám na výběr teď už 3 možnosti. Co byste koupili své milované dceři vy?
Ona to bude užívat a je jí šumák jaký má procesor a paměť - to řeším jenom já.
Dík
Ona to bude užívat a je jí šumák jaký má procesor a paměť - to řeším jenom já.
Dík
Ty varianty jsou stále 2 :-) . Tu s AMD jsme ti vlastně vyloučili a nahradili tou i3 :-) .
Můj názor se nezměnil - vzal bych (s ohledem na tebou popsané) ten FOX24ES s Pentium 2020M. A jak jsem již psal - za rozdíl do těch 15ti tisíc můžeš dovybavit praktickými doplňky.
- předtím v tom jednom příspěvku, jsem se spletl, omlouvám se - celou dobu mám na mysli tento model.
Můj názor se nezměnil - vzal bych (s ohledem na tebou popsané) ten FOX24ES s Pentium 2020M. A jak jsem již psal - za rozdíl do těch 15ti tisíc můžeš dovybavit praktickými doplňky.
- předtím v tom jednom příspěvku, jsem se spletl, omlouvám se - celou dobu mám na mysli tento model.