Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Asus X75V společná zdířka 3,5 mm jack

mat367 (4)|30.6.2014 16:50
Dobrý den,

předem se moc omlouvám, jestli tohle téma už bylo někde řešeno, ale ani po hodině hledání jsem nenašel žádný podobný problém.

Problém je v tom, že je na tomto notebooku pouze jedna společná zdířka pro mikrofon a sluchátka. Sluchátka fungují, ale mikrofon se mi zatím nepodařilo zprovoznit. Myslel jsem, že se jedná o 4 pinový jack, tak jsem ho zkusil připojit a mikrofon stejně nefunguje. Softwarově jsem nenašel, kde by se to dalo přepnout. Hlavní problém je v tom, že když používám integrovaný mikrofon, tak ať ho nastavím jakkoliv tak pořád zním jako bych mluvil ze sudu a hlavně strašně slabě, i když mám mikrofon na max. i zesílení mikrofonu na max.

Prosím tedy o radu, zda se dá nějak softwarově nastavit preference, které zařízení bude do zdířky zapojeno, popřípadě jak vyřešit problém s integrovaným mikrofonem.

Systém na kterém notebook běží je windows 8.

Předem moc děkuji za radu.
mat367 (4)|9.7.2014 20:16
Pls opravdu nikdo netuší jak vyřešit tenhle problém? Už jsem zkusil snad všechno, takže by mi jakákoliv pomoc moc pomohla.
r34ktor (7477)|9.7.2014 20:51
Měl by tam být normální audio kombojack. Použil si [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]?
karolkalolka (8)|15.7.2014 13:41
jestli to nebude fungovat ještě je řešení USB klíče se zvukovou kartou ... tam většinou je micro a sluchátka samostatně.
mat367 (4)|18.7.2014 14:06
Děkuju, konečně nějaká rada, vyzkouším redukci a uvidím, když tak potom bych to řešil přes USB klíč. Opravdu hrozně moc děkuju.