neoriginální baterie avacom
Ahoj, mám jeden problém z novou baterií Avacom. Mám ji teprve týden a při hraní hry Return to Castle Wolfenstein když jsem hru ukončil, všiml jsem si ač je notebook připojen k elektrické šnůrce tak se baterie nabíjela od 97% do 100%.
Je tohle normální jev u neoriginální baterie?
Podle softwaru "HardwareInfo" je wear level (stupen opotřebení) na 1,7%.
Myslíte si, že to jde odstranit updatem biosu z A06 na A08 u dell precision M90?
Nebo změnou v biosu a to power managementu?
Je tohle normální jev u neoriginální baterie?
Podle softwaru "HardwareInfo" je wear level (stupen opotřebení) na 1,7%.
Myslíte si, že to jde odstranit updatem biosu z A06 na A08 u dell precision M90?
Nebo změnou v biosu a to power managementu?
To, že se využívá baterie při připojeném externím napájecím zdroji, to by se stávat nemělo, každopádně to, že baterie není nabitá na 100%, to je normální jev i u originální baterie (baterie není veškerý čas připojena k nabíjení a to z toho důvodu, že by docházelo k jejímu přebíjení, což je pro baterii škodlivé). Updatem BIOSu tomu nepomůžeš, každopádně Update BIOSu vždy k něčemu je, takže i bez něj doporučuji aktualizovat...
A jako doporučení, zkus tohle sledovat víc a pokud s tím budeš mít problém, zkus se obrátit na prodejce či výrobce baterie ;)
A jako doporučení, zkus tohle sledovat víc a pokud s tím budeš mít problém, zkus se obrátit na prodejce či výrobce baterie ;)
Já s bateriemi od AVACOMu mám obecně špatné zkušenosti. V UPC brzy odejdou a v noteboocích často narážím na nekompatibilitu s HW/BIOSem. Proto to chce vzít si notebook s sebou a vybrat si z hromady baterií tu pravou.
Nejlepší a koneckonců i nejlevnější je ale originál.
Nejlepší a koneckonců i nejlevnější je ale originál.
A měl si tu baterii od Avacomu kompatibilní s jinou baterií?
Příklad: Já mám notebook Dell Precision M90 a vzal jsem kompatibilní baterii k této baterii Dell Inspiron 6000/9200, XPS1710.
viz odkaz: http://www.avacom.cz/modely/notebooky/dell/precision-m90
Kdybych vzal přímo do Dell Inspiron 6000 měl bych stejný problém s blikáním diody baterie, která bliká po zhruba 5 sekundách.
Příklad: Já mám notebook Dell Precision M90 a vzal jsem kompatibilní baterii k této baterii Dell Inspiron 6000/9200, XPS1710.
viz odkaz: http://www.avacom.cz/modely/notebooky/dell/precision-m90
Kdybych vzal přímo do Dell Inspiron 6000 měl bych stejný problém s blikáním diody baterie, která bliká po zhruba 5 sekundách.