Grafika + CPU
Zdravím,
chci si koupit grafiku SAPPHIRE R9 270 DUAL-X OC BOOST ( [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] ), jenže mám procesor AMD A8 6600K s integrovanou grafikou. Chci se zeptat jestli tyto dvě grafiku budou spolu pracovat a jestli se bude sčítat jejich výkon. A ještě jestli má vůbec smysl kupovat tuto grafiku pro tento CPU, popřípadě napište, co by ste zvolili vy.....
chci si koupit grafiku SAPPHIRE R9 270 DUAL-X OC BOOST ( [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] ), jenže mám procesor AMD A8 6600K s integrovanou grafikou. Chci se zeptat jestli tyto dvě grafiku budou spolu pracovat a jestli se bude sčítat jejich výkon. A ještě jestli má vůbec smysl kupovat tuto grafiku pro tento CPU, popřípadě napište, co by ste zvolili vy.....
Grafiky spolupracovat nebudou, integrovaná se vypne. Jestli to má smysl? Výkon ve hrách se ti s novou grafikou zvedne znatelně, ale záleží na konkrétní hře a její náročnosti na CPU. Ty které jsou na CPU hodně závislé, a zároveň nevyužijí 4 jádra, nepojedou tak dobře jako vidíš třeba v testech grafik, kde používají výkonné procesory.
Ale jestli na to máš chlazení (a zdroj), trochu CPU přetaktuj.
Ale jestli na to máš chlazení (a zdroj), trochu CPU přetaktuj.
[QUOTE=johny__g;559643]Grafiky spolupracovat nebudou, integrovaná se vypne. Jestli to má smysl? Výkon ve hrách se ti s novou grafikou zvedne znatelně, ale záleží na konkrétní hře a její náročnosti na CPU. Ty které jsou na CPU hodně závislé, a zároveň nevyužijí 4 jádra, nepojedou tak dobře jako vidíš třeba v testech grafik, kde používají výkonné procesory.
Ale jestli na to máš chlazení (a zdroj), trochu CPU přetaktuj.[/QUOTE]
Zkoušel jsem přetektovat pomocí Catalystu :D na 4,9 GHz, ale po ptřetaktování začal procesor blbnout, byl nestabilní. Nevím čím to je :( momentálně v max vytížení CPU mám teplotu kolem 58 stupňů. Může to být tím že mám jen 350W zdroj asi 8 let starý? :D Budu si kupovat nový aby utáhl tu grafiku (asi 500W), pak už mi to nebude blbnout?
A s tou grafikou, když jsem kupoval ten procesor tak jsem četl, že když dokoupím grafiku AMD tak to bude fungovat jako CroosFire....
Ale jestli na to máš chlazení (a zdroj), trochu CPU přetaktuj.[/QUOTE]
Zkoušel jsem přetektovat pomocí Catalystu :D na 4,9 GHz, ale po ptřetaktování začal procesor blbnout, byl nestabilní. Nevím čím to je :( momentálně v max vytížení CPU mám teplotu kolem 58 stupňů. Může to být tím že mám jen 350W zdroj asi 8 let starý? :D Budu si kupovat nový aby utáhl tu grafiku (asi 500W), pak už mi to nebude blbnout?
A s tou grafikou, když jsem kupoval ten procesor tak jsem četl, že když dokoupím grafiku AMD tak to bude fungovat jako CroosFire....
Tak veset cokoliv na 8 let starej zdroj je nesmysl. A to ze mas nestabilni CPU muze byt take jeho vysokou teplotou, muze to kecat a ve skutecnosti tam mas daleko vic nez 58C...
Tento by mel stacit bohate: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Tento by mel stacit bohate: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Zajímalo by mě, že je tam u té grafiky napsané že alespoň 500 W zdroj se dvěmi PCI-Express konektory. Dva PCI konektory, nechápu co to je....něco na MB nebo od zroje?
Psal jsem to uz mockrat a napisu to zase. Tyhlety pozadavky na zdroj jsou znacne predimenzovane a maji temer nulovou vypovidajici hodnotu. Vyrobce musi nadsadit wattaz, protoze lidi si kupojou srajdy tpu Eurocase, LC power a jim podobne. Kdyz si koupis kvalitni zdroj (idealne Seasonic), tak staci vyjit ze souctu TDP (CPU+GPU+MB+RAM+HDD+DVD). Vetsina sestav zere v plny zatezi neco mezi 200-300W, coz si kvalitni 400-500W zdroj da s prstem v nose.
PCI-E konektor je napajeci konektor od zdroje, PCI slot je mysleny tak, ze karta je vysoka a zabere 2 sloty - tzn., kdyz ji vrazis do PCI-E konektoru, tak ten nad nim na desce se neda nicim obsadit ;)
PCI-E konektor je napajeci konektor od zdroje, PCI slot je mysleny tak, ze karta je vysoka a zabere 2 sloty - tzn., kdyz ji vrazis do PCI-E konektoru, tak ten nad nim na desce se neda nicim obsadit ;)
[QUOTE=Dope;559659]A s tou grafikou, když jsem kupoval ten procesor tak jsem četl, že když dokoupím grafiku AMD tak to bude fungovat jako CroosFire....[/QUOTE]
Tak to jsi asi nedočetl do konce, nebo jsi to nepochopil.
http://www.amd.com/en-us/innovations/software-technologies/dual-graphics#desktop
Tak to jsi asi nedočetl do konce, nebo jsi to nepochopil.
http://www.amd.com/en-us/innovations/software-technologies/dual-graphics#desktop
Taky bych potřeboval trochu poradit: Mám sice starý dvoujádrový Opteron 180 (2,4GHz@2,95Ghz). Momentální GPU je GTX260.
Otázka zní: Co by jste mi doporučili za GPU na posílení sestavy?
Momentálně se mi nechce vydávat skoro žádný peníze za PC :)
Díky.
Otázka zní: Co by jste mi doporučili za GPU na posílení sestavy?
Momentálně se mi nechce vydávat skoro žádný peníze za PC :)
Díky.
Na druhou stranu, jsou hry co na výkonu procesoru tolik nebazírují, těm by nová grafika pomohla. Takže napiš co hraješ a kolik jsi ochotný investovat.
Salamander: to jsem nechtěl slyšet :)
johny__g: no, nic extrovního ale například BF3 a uvažuju BF4 (to jsou asi nejnáročnější hry), samozřejmě chápu, že zde hraje dost prim i RAM (takže chci doplnit na 4GB, což je maximu, co nacpu na desku - 4sloty)
Ještě pro info: Hraju na obstarožním CRT, takže žádný Full HD se nekoná :D
johny__g: no, nic extrovního ale například BF3 a uvažuju BF4 (to jsou asi nejnáročnější hry), samozřejmě chápu, že zde hraje dost prim i RAM (takže chci doplnit na 4GB, což je maximu, co nacpu na desku - 4sloty)
Ještě pro info: Hraju na obstarožním CRT, takže žádný Full HD se nekoná :D
...to jsem zvědav, zdali se tady Mantle ukáže a výkon v BF4 zvýšit dokáže... ;) Můžeš prubnout, kolik dělá v BF4 Mantle když zkusíš AMD grafiku ;)
Zkus R7 270X a uvidíš: http://www.hwcompare.com/15760/geforce-gtx-260-vs-radeon-r9-270x/
Budeme Optíkovi držet palce :)
Zkus R7 270X a uvidíš: http://www.hwcompare.com/15760/geforce-gtx-260-vs-radeon-r9-270x/
Budeme Optíkovi držet palce :)
No, tak třeba bych měl aspoň grafiku do "budoucna", když bych se rozhodl vyměnit střeva za novější. Jinak tuhle grafiku jsem měl taky v merku. Ceny použitých jsou na dobrý úrovni.
---------- Doplněno v 20:33 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 20:31 ----------
i to by asi šlo, ale ta "pětistovka" v korunách už zas takový rozdíl neni. Mě by hlavně zajímalo, co ještě tenhle stařeckej CPU dokáže no :). Díky
---------- Doplněno v 20:33 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 20:31 ----------
i to by asi šlo, ale ta "pětistovka" v korunách už zas takový rozdíl neni. Mě by hlavně zajímalo, co ještě tenhle stařeckej CPU dokáže no :). Díky
Pětistovka? Je tam rozdíl skoro dva litry. Ale pokud chceš v dohledné době pořídit i zbytek sestavy, tak proč ne. Nebo bazar, já bych se toho nebál, jen to chce pečlivě vybírat.
Budeme se těšit, když nám napíšeš, jaké máš výsledky (3DMarky, fps ve hrách, kde se dá dát test rychlosti, atd...) s novou grafikou, ať už vybereš cokoliv.
Budeme Optíkovi držet palce :D
Budeme Optíkovi držet palce :D
Tak po čase zdravím a s novou grafikou R9 270X od Sapphire. Přišel jsem bohužel o testy se starou nVidii 260GTX. Tak zatím pocitově: FarCry3 - běží určitě líp, stejně tak třeba GTA4, kde to nepomohlo, to je BF3 (řekl bych), Grid Autosport běží taky o pořádnej kus líp.
To jen pro začátek, až budu mít trochu chuti a času, tak udělám znova testy i se straou grafikou. Ale uvažuju, že koupím nějaký silnější jetý střva, tak k tomu možná nedojde :D
To jen pro začátek, až budu mít trochu chuti a času, tak udělám znova testy i se straou grafikou. Ale uvažuju, že koupím nějaký silnější jetý střva, tak k tomu možná nedojde :D