Čistá instalace W7 nebootuje s restartem dokola
Zdarec lidičky.
Udělal jsem čistou instalaci W7 64bit na novodobou desku GA. Při instalaci jsou vždy 2 vynucené restarty - po nich se mi, v obou případech, rozkopala v BIOS sekce nastavující boot a musel jsem nastavit znovu, aby instalace pokračovala - ta se úspěšně dokončila, ale pak po posledním restartu, kdy už má naběhnout OS naostro, tak v okamžiku, kdy má dojít k bootu z HDD, tak se PC restartuje a stále dokola. Kontrola prokázala, že systémový oddíl je aktivní s boot parametrem.
Po poradě se zkušenějším kamarádem je pravděpodobná příčina v tom, že deska je UEFI a nemá přímý přepínač, kde by se toto dalo vypnout - je tam jen kolonka PCI ROM, kde je přepínač Legacy a EFI, tak nevím jestli je to ono. Také vyslovil domněnku, že tento problém by mohlo způsobit i to, že byla instalace provedena z USB Flash.
Nevíte prosím, jak to opravit? Instalace je kompletní, tak jestli nějaká úprava, nebo jestli celé znova jiným způsobem - jak?
Díky.
Udělal jsem čistou instalaci W7 64bit na novodobou desku GA. Při instalaci jsou vždy 2 vynucené restarty - po nich se mi, v obou případech, rozkopala v BIOS sekce nastavující boot a musel jsem nastavit znovu, aby instalace pokračovala - ta se úspěšně dokončila, ale pak po posledním restartu, kdy už má naběhnout OS naostro, tak v okamžiku, kdy má dojít k bootu z HDD, tak se PC restartuje a stále dokola. Kontrola prokázala, že systémový oddíl je aktivní s boot parametrem.
Po poradě se zkušenějším kamarádem je pravděpodobná příčina v tom, že deska je UEFI a nemá přímý přepínač, kde by se toto dalo vypnout - je tam jen kolonka PCI ROM, kde je přepínač Legacy a EFI, tak nevím jestli je to ono. Také vyslovil domněnku, že tento problém by mohlo způsobit i to, že byla instalace provedena z USB Flash.
Nevíte prosím, jak to opravit? Instalace je kompletní, tak jestli nějaká úprava, nebo jestli celé znova jiným způsobem - jak?
Díky.
Instalace z DVD skončila stejně. Vidím, že se nikdo nevyjadřuje, takže asi opravná rada žádná není. Takže jinak:
Jak správně instalovat v UEFI ? Co je třeba mít, co je třeba nemít, co je třeba umýt, na co dávat majzla, jak správně a přesně mít nakonfigurovaný BIOS - pardóón UEFI, jestli je třeba nějak upravit instalační médium, či nějaký zásah v průběhu instalace.
Případně děkuji.
Jak správně instalovat v UEFI ? Co je třeba mít, co je třeba nemít, co je třeba umýt, na co dávat majzla, jak správně a přesně mít nakonfigurovaný BIOS - pardóón UEFI, jestli je třeba nějak upravit instalační médium, či nějaký zásah v průběhu instalace.
Případně děkuji.
V biosu UEFI přepni vše co jde na Legacy. U tebe bude jiný problém, nemáš instalační médium W7 už SP balíčkem1 a instalaci provádíš s integrovanou grafikou v procesoru. Pokud ano,už se to tu někde řešilo,dotyčný měl orginál DVD a také to končilo v restartující smyčce. Na vině mohou být nekorektní ovladače grafiky. Zkus instalaci W7 bez SP balíčku, nebo s grafikou v PCIE slotu. Ještě jsem se dopátral, že to někomu nešlo pokud dali aktivaci při instalaci.
Mel jsem stejnej problem, porad se mi instalace restartovala a widle nechtely najet. Oprava se dela pres prikazovou radku:
Hod tam usb, dvd nebo z ceho to instalujes....dej opravit pc -> resp. si otevri prikazovy radek a zadej v tomto poradi:
bootrec /RebuildBcd
bootrec /FixMbr
bootrec /FixBoot
Hod tam usb, dvd nebo z ceho to instalujes....dej opravit pc -> resp. si otevri prikazovy radek a zadej v tomto poradi:
bootrec /RebuildBcd
bootrec /FixMbr
bootrec /FixBoot
62kokos: Tak tu IG si trefil, instalačku jsem právě použil bez SP1, ale čekal bych to logicky spíš opačně - že ta s SP1 půjde spíš. ?? Product key nedávám během instalace.
NFG_ICE: Když tam hodím opravit, tak mi klasicky najede hledání problému a pak, že byla provedena oprava (samo, že nepomůže) - k volbám, kde bych mohl vybrat CMD se nedostanu. Jde CMD nějak uměle vyvolat během toho hledání nebo ještě předtím z té instalačky nebotakněco ?
NFG_ICE: Když tam hodím opravit, tak mi klasicky najede hledání problému a pak, že byla provedena oprava (samo, že nepomůže) - k volbám, kde bych mohl vybrat CMD se nedostanu. Jde CMD nějak uměle vyvolat během toho hledání nebo ještě předtím z té instalačky nebotakněco ?
Hele tak yjsem s tim laboroval a trvalo mi nez jsem ten CMD nasel, ale bohuzel je to pul roku zpaky a uz si presne nepamatuju v kterou chvili a jak jsem se do nej dostal :( Ale ver mi, jde to :)
To okno se tusim jmenuje System Recovery Options a ten CMD je uplne dole...
To okno se tusim jmenuje System Recovery Options a ten CMD je uplne dole...
Tak jsem se do toho cmd dostal oklikou. Na volbu další (k možnostem, kde se cmd spouští) mi to hlásilo, že nebyla nalezena instalace Windows kompatibilní s konzolí, nebotakněco. Prostě jsem se k té volbě (Sys. Recovery Opt.) nemohl dostat. Pak jsem tedy navolil opravu pomocí bitové kopie (žádnou nemám) a to jsem pak nějak přerušil a ty volby tam naběhly.
Pak pomohla uvedená sekvence příkazů provedená po přepnutí v cmd na systémový disk ( u mě C: ). Myslím však, že první příkaz je nadbytečný, neboť vyběhlo jen, že počet nalezených instalací Windows je 0.
Takže systém startuje. Díky
PS: Chtěl jsem dát RB i NFG_ICE, ale nepustilo mě to, že musím ohodnotit předtím více uživatelů.
Pak pomohla uvedená sekvence příkazů provedená po přepnutí v cmd na systémový disk ( u mě C: ). Myslím však, že první příkaz je nadbytečný, neboť vyběhlo jen, že počet nalezených instalací Windows je 0.
Takže systém startuje. Díky
PS: Chtěl jsem dát RB i NFG_ICE, ale nepustilo mě to, že musím ohodnotit předtím více uživatelů.
kdyz uz jsme v tom...
vcera me pristal na reinstal NB ASUS X55A s predinstalovanym W8 a samo s UEFI....
muj problem je nekde jinde, NB byl :turtle uz s W8, tak jsem si pohral s diskem, nastavil BIOS, ale stale je to :turtle :turtle :turtle
pripada mi to, jak by HDD jel v PIO modu / nejede /, nebo tvrde throttloval CPU....
po prvotni instalaci sem nahodil HDTune, SMART OK, scan povrchu jel/nejel...
jak by tomu chybel naky ovladac / dev. manager byl cisty a tvrdil, ze nejsou novejsi verze ovladacu... /
ted provadim opetovny reinstal / HDD v IDE namisto AHCI /, tak jsem zvedav....
vcera me pristal na reinstal NB ASUS X55A s predinstalovanym W8 a samo s UEFI....
muj problem je nekde jinde, NB byl :turtle uz s W8, tak jsem si pohral s diskem, nastavil BIOS, ale stale je to :turtle :turtle :turtle
pripada mi to, jak by HDD jel v PIO modu / nejede /, nebo tvrde throttloval CPU....
po prvotni instalaci sem nahodil HDTune, SMART OK, scan povrchu jel/nejel...
jak by tomu chybel naky ovladac / dev. manager byl cisty a tvrdil, ze nejsou novejsi verze ovladacu... /
ted provadim opetovny reinstal / HDD v IDE namisto AHCI /, tak jsem zvedav....
tak problem je v HW, udelal jsem low level format a zrovna delam cistou instalaci, zatim se zda podle prubehu instalace, ze je to lepsi...., uvidime
Hele, a jak je to s tím, že u novějších HDD může LLF zničit disk (větší než 500GB ? ) ? Prý nějak v souvislosti s tím, že se nepoužívá konstantní počet sektorů na stopu.
jo, to nevim..., ten muj ma presne 500GB, Toshiba, ale i tak to vypada blbe, zda se, ze je spise v haji radic nez plotny...
jeste vyzkousim par pokusu s velikosti formatovani, ale vydim to blede...
instalace W7 probehne OK, ale po instalaci ovladacu se to zacne kousat cim dal tim vice, system jednou nabehne za par s. a pote par minut...
rychlost cteni skace neskutecnym zpusobem...
cele je to volajake cudne...
asi jeste vyhodim HDD a testnu jej v PC, zda vysledky budou obdobne...
jeste vyzkousim par pokusu s velikosti formatovani, ale vydim to blede...
instalace W7 probehne OK, ale po instalaci ovladacu se to zacne kousat cim dal tim vice, system jednou nabehne za par s. a pote par minut...
rychlost cteni skace neskutecnym zpusobem...
cele je to volajake cudne...
asi jeste vyhodim HDD a testnu jej v PC, zda vysledky budou obdobne...