Bude fungovat ASUS EN9800GT/DI/1GD3, PCI-E ?
Zdravím,
protože nejsem IT odborník, prosil bych o radu někoho zkušenějšího ohledně grafiky.
Chtěl bych do zákl. desky zapojit grafiku ASUS EN9800GT/DI/1GD3, PCI-E. Bude to fungovat?
Ve starším PC mám:
Windows 7 Ultimate
AMD Sempron 2800 1,61GHz
RAM 768MB DDR400
nVIDIA GeForce 6100 (integrovaná)
Zákl. deska Gigabyte GA-K8N51GMF-RH
Zdroj Sun Pro KY-400 ATX 300W
Pak bych se chtěl ještě zeptat, jestli lze rozeznat, zda nestíhá grafka nebo procesor při hraní her.
Děkuji.
protože nejsem IT odborník, prosil bych o radu někoho zkušenějšího ohledně grafiky.
Chtěl bych do zákl. desky zapojit grafiku ASUS EN9800GT/DI/1GD3, PCI-E. Bude to fungovat?
Ve starším PC mám:
Windows 7 Ultimate
AMD Sempron 2800 1,61GHz
RAM 768MB DDR400
nVIDIA GeForce 6100 (integrovaná)
Zákl. deska Gigabyte GA-K8N51GMF-RH
Zdroj Sun Pro KY-400 ATX 300W
Pak bych se chtěl ještě zeptat, jestli lze rozeznat, zda nestíhá grafka nebo procesor při hraní her.
Děkuji.
S deskou by nemel byt problem, nicmene karta si v zatezi muze rict az o 190 W (recenze na techpowerup, referencni 9800GT), takze zdroj to dost mozna nebude zvladat. Podle vseho ma 12 A na 12 V vetvi, takze kdyz se grafika zatizi, dobrotu to delat nebude. Navic, neni primo od Sunu, i EC prodava "KY-400ATX". Brzdit ji bude ten procesor - o neco silnejsi 9800GTX mi zbrzdovalo C2D na 3 GHz.
Pokud chceš hrát Miny, nebo Solitaire, nepotřebuješ dedikovanou kartu. Na vše ostatní je ta sestava z dnešního pohledu žalostně slabá. Pokud náhodou na naši radu nedáš a GK pořídíš, na 99% oddělá zdroj a ten pak nejspíše i celé PC.
Kromě toho že je sestava slabá,tak je tu zároveň i skoro nulová možnost upgrade. Socket 754 byl mrtvý už v době kdy ho AMD vydalo. Paměť tam nepřidáš, máš oba sloty obsazené. Snad jen nějaká starší grafika z druhé ruky by pomohla, takže by jsi mohl hrát nějaké hodně staré hry. Ale 9800GT je zbytečná. Navíc ten zdroj by to nedal.
1) OK. Děkuji za radu (možná se mohlo lehce stát, že bych na zdroji udělal táborak... :-) )
2) Co se týká té grafiky, je trochu solidní na sestavení lepší pc sestavy z bazarovych dílů?
3) Jo jen tak pro zajímavost, na pc níže uvedených parametrů jsem hrál Minecraft 1.4.1. na střední detaily a jelo to v pohodě. Sekal se jen tehdy, když jsem to trochu přehnal s "ruditovými obvody". Nestíhal procesor nebo grafika?
Win. XP
AMD Athlon XP 2000+ 1,67GHz
RAM DDR400 1GB
nVIDIA GeForce Ti 4200 with AGP8X
Zákl. deska Microstar MS-6380E KT-3 Ultra2 ver. 1.0
Zdroj 350W
Ještě jednou děkuji :-)
2) Co se týká té grafiky, je trochu solidní na sestavení lepší pc sestavy z bazarovych dílů?
3) Jo jen tak pro zajímavost, na pc níže uvedených parametrů jsem hrál Minecraft 1.4.1. na střední detaily a jelo to v pohodě. Sekal se jen tehdy, když jsem to trochu přehnal s "ruditovými obvody". Nestíhal procesor nebo grafika?
Win. XP
AMD Athlon XP 2000+ 1,67GHz
RAM DDR400 1GB
nVIDIA GeForce Ti 4200 with AGP8X
Zákl. deska Microstar MS-6380E KT-3 Ultra2 ver. 1.0
Zdroj 350W
Ještě jednou děkuji :-)
Bod 2) - záleží co od toho čekáš. Na nové hry to nebude, nebo jen s hodně ořezanýma detailama.
Minecraft neznám, takže fakt nevím. Ale můžeš si zkusit sledovat vytížení CPU a GPU, nejlépe něčím co umí zapisovat do logu. Třeba HWinfo.
Minecraft neznám, takže fakt nevím. Ale můžeš si zkusit sledovat vytížení CPU a GPU, nejlépe něčím co umí zapisovat do logu. Třeba HWinfo.
Minecraft je dost náročný na CPU. Rozhodně bude brzdou CPU. Ale integrovaná grafika (navíc takhle stará) je peklo a ta brzdí úplně vše.
Cpát peníze do takového šrotu mi ale přijde jako vyhazování peněz - stejně z toho nic slušnýho neuděláš. Jediná smysluplná možnost je podle mě vyměnit vše. Pokud nejsou peníze, tak se dá za pár korun sehnat alespoň bazarové Core 2 Duo, které odvede neporovnatelně lepší práci.
Cpát peníze do takového šrotu mi ale přijde jako vyhazování peněz - stejně z toho nic slušnýho neuděláš. Jediná smysluplná možnost je podle mě vyměnit vše. Pokud nejsou peníze, tak se dá za pár korun sehnat alespoň bazarové Core 2 Duo, které odvede neporovnatelně lepší práci.
Pro aktuální verzi Minecraftu udává výrobce tyto požadavky:
Minimum Requirements:
CPU: Intel Pentium D or AMD Athlon 64 (K8) 2.6 GHz
RAM: 2GB
GPU (Integrated): Intel HD Graphics or AMD (formerly ATI) Radeon HD Graphics with OpenGL 2.1
GPU (Discrete): Nvidia GeForce 9600 GT or AMD Radeon HD 2400 with OpenGL 3.1
HDD: At least 200MB for Game Core and Other Files
Java 6 Release 45
Recommended Requirements:
CPU: Intel Core i3 or AMD Athlon II (K10) 2.8 GHz
RAM: 4GB
GPU: GeForce 2xx Series or AMD Radeon HD 5xxx Series (Excluding Integrated Chipsets) with OpenGL 3.3
HDD: 1GB
Latest release of Java 7 from java.com
Je zřejmé, že i od minima je sestava dosti vzdálena.
Minimum Requirements:
CPU: Intel Pentium D or AMD Athlon 64 (K8) 2.6 GHz
RAM: 2GB
GPU (Integrated): Intel HD Graphics or AMD (formerly ATI) Radeon HD Graphics with OpenGL 2.1
GPU (Discrete): Nvidia GeForce 9600 GT or AMD Radeon HD 2400 with OpenGL 3.1
HDD: At least 200MB for Game Core and Other Files
Java 6 Release 45
Recommended Requirements:
CPU: Intel Core i3 or AMD Athlon II (K10) 2.8 GHz
RAM: 4GB
GPU: GeForce 2xx Series or AMD Radeon HD 5xxx Series (Excluding Integrated Chipsets) with OpenGL 3.3
HDD: 1GB
Latest release of Java 7 from java.com
Je zřejmé, že i od minima je sestava dosti vzdálena.