Pomoc s výběrem "vodních" komponentů...
Tak jsem prošel celý internet a na nic jsem nepřišel, kromě toho, že je průtokoměr vadný mě nic nenapadá. Nějaký nápad?
Ano, pumpa odzkoušena i na maximum a průtok pořád nula. Nenašel jsem žádný popis co je vstup a co je výstup na průtokoměru, předpokládám tedy že je to jedno, nebo se pletu?
Ano vstup a výstup lze prohodit takže v tom to nebude. Pokud pumpa jede na maximum tak je průtok zcela jistě více než 150 litrů za hodinu a tedy by bylo vhodné zvýšit "upper limit" alespoň na 200 nebo pro jistotu třeba na 300...protože jinak to nic zobrazovat nebude.
Průtok je průtok, uvnitř je normální kolečko s lopatkami a tomu je jedno, co okolo něj teče.
1) Zkuste nastavení konektoru 1 jako flow meter zrušit, uvidíte alespoň otáčky ?
2) Zkuste flow meter připojit například ke konektoru 2, uvidíte otáčky ?
3) Zkuste flow meter připojit na nějaký 3pin konektor na základní desce nebo pokud máte nějaký jiný monitorovací panel. Uvidíte otáčky ?
To vše při pumpě na max. Pokud ani jeden z těchto bodů nebude úspěšný tak reklamace.
1) Zkuste nastavení konektoru 1 jako flow meter zrušit, uvidíte alespoň otáčky ?
2) Zkuste flow meter připojit například ke konektoru 2, uvidíte otáčky ?
3) Zkuste flow meter připojit na nějaký 3pin konektor na základní desce nebo pokud máte nějaký jiný monitorovací panel. Uvidíte otáčky ?
To vše při pumpě na max. Pokud ani jeden z těchto bodů nebude úspěšný tak reklamace.
Dobrý den,
chtěl bych si zapojit Aquaero 5 tak, aby bylo schopno vypnout počítač v případě nějaké poruchy (voda, teplota...), zajímalo by mě, jestli k tomu musím zapojovat konektor standby, nebo pouze postačí zapojit relé dle obrázku níže :
Nejsem si jist překladem manuálu co vlastně připojení standby dělá, můžete mi poradit? Bude v tomto případě stačit zapojit relé? Děkuji za informace...
chtěl bych si zapojit Aquaero 5 tak, aby bylo schopno vypnout počítač v případě nějaké poruchy (voda, teplota...), zajímalo by mě, jestli k tomu musím zapojovat konektor standby, nebo pouze postačí zapojit relé dle obrázku níže :
Nejsem si jist překladem manuálu co vlastně připojení standby dělá, můžete mi poradit? Bude v tomto případě stačit zapojit relé? Děkuji za informace...
Standby konektor je pro napájení aquaera, které je nezávislé na funkčnosti PC a tedy na napájení ze standardního molex konektoru. Pokud se do standby konektoru připojí +5Vsb větev zdroje (tedy ta, která je funkční i při vypnutém PC), bude Aquaero fungovat právě i při vypnutém PC. Takže to není to, co potřebujete - Vy potřebujete právě to relay. Volitelně lze použít tenhle kabel [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] který udělá to samé trochu jinak - to jak jste to vy nakreslil bude fungovat tak, že aquaero při chybě "zmáčkne" power tlačítko, takže deska pošle shutdown signál zdroji a PC se vypne. Ten kabel v odkaze "vynechá" desku, aquaero pošle shutdown signál přímo zdroji.
Tak po reklamaci průtokoměru je už vše v pořádku (při pohledu dovnitř dírou pro fitinku mi je hned jasné co na tom původním chybělo a proč nic neukazoval). Při plném výkonu pumpy jsem naměřil průtok 250 l/h, při stažení na 40% mám nyní průtok 105 l/h. O víkendu udělám nějaké fotky celé sestavy a pak se o ně podělím, zatím děkuji za spolupráci...
Tak jsem si řekl, že toho vodníka je ve skříni škoda a vyrobil jsem si takzvaný "Wallmount PC". Předem přiznávám že to chlazení JE předimenzované, ale měl jsem možnost koupě chladiče za skvělou cenu, tak jsem toho využil. Všechno co se týká chlazení řídí Aquaero 5 a o provoz RGB led pásku se stará FarbWerk. Sestava se skládá z :
AMD Vishera FX-8350
ASUS M5A99X EVO - AMD 990X
ADATA XPG Gaming Series 8GB (4x4GB) DDR3 1600
ASUS R9290-DC2OC-4GD5
[ATTACH=CONFIG]30702[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]30703[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]30704[/ATTACH]
AMD Vishera FX-8350
ASUS M5A99X EVO - AMD 990X
ADATA XPG Gaming Series 8GB (4x4GB) DDR3 1600
ASUS R9290-DC2OC-4GD5
[ATTACH=CONFIG]30702[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]30703[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]30704[/ATTACH]
Luxusní. Tomu chybí jen akrylátové trubky a to jsem jejich velký odpůrce :D
Kde jste sehnal tak dlouhou PCIe x16 prodlužku ?
Kde jste sehnal tak dlouhou PCIe x16 prodlužku ?
Jsou to dvě prodlužky z Ebaye, vyrábí se i jedna dlouhá 50cm, luxusní, stíněná ale stojí 3000kč a to je fakt dost. Já jsem si vystačil se dvěma čínskýma za 170kč a vypomohl jsem si alobalem... :-)
No právě tomu jsem se divil...to jste docela lucky man že Vám ty čínské fungují dvě za sebou. U nich je totiž obvykle problém jak funguje i jedna samotná - pokud se k nim připojí grafika tak artefakty v obraze, pokud třeba řadič disků tak CRC chyby a podobně...
Zatím teda musím zaklepat, žádné problémy nepozoruji. Ta co je blíž u grafiky má i extra napájení z molexu, možná to tomu trochu napomáhá. Uvidím až se to trochu zaběhne, zatím budu vše testovat...
Tak po delší době zase menší info, vyměnil jsem hadice Masterkleer Classic 19/13 Blue za Primochill PrimoFlex Advanced LRT White Tubing - 19/13mm, stále přemýšlím o akrylátových trubkách, ale bylo by to moc pracné to celé předělat.
Všechno jede tak jak má, dokonce i grafika funguje bez problému na čínských PCI-E prodlužovačkách, trochu jsem ji přetočil z 1000/1260 na 1120/1500 a vše jede v nových hrách OK (Witcher 3, SOMA...).
Menší nehoda se odehrála při zátěžovém testu v MSI Kombustoru, kdy jsem ladil nastavení ventilátorů v závislosti na teplotách, na fotkách vidíte výsledek. Použitá prodlužovačka pro napájení 6pin PCI-E z Ebaye (Čína) zátěž nevydržela a málem došlo k nejhoršímu. Vše jsem vyřešil nákupem kvalitních silikonových kabelů a celé jsem si to předělal.
Varování pro ostatní, pozor na kabeláž jakou použijete, škody můžou být nevratné...
[ATTACH=CONFIG]31038[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]31032[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]31033[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]31034[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]31035[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]31036[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]31037[/ATTACH]
Všechno jede tak jak má, dokonce i grafika funguje bez problému na čínských PCI-E prodlužovačkách, trochu jsem ji přetočil z 1000/1260 na 1120/1500 a vše jede v nových hrách OK (Witcher 3, SOMA...).
Menší nehoda se odehrála při zátěžovém testu v MSI Kombustoru, kdy jsem ladil nastavení ventilátorů v závislosti na teplotách, na fotkách vidíte výsledek. Použitá prodlužovačka pro napájení 6pin PCI-E z Ebaye (Čína) zátěž nevydržela a málem došlo k nejhoršímu. Vše jsem vyřešil nákupem kvalitních silikonových kabelů a celé jsem si to předělal.
Varování pro ostatní, pozor na kabeláž jakou použijete, škody můžou být nevratné...
[ATTACH=CONFIG]31038[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]31032[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]31033[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]31034[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]31035[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]31036[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]31037[/ATTACH]