Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

GTX 780 Lightning - nedycha

Noedar (258)|7.12.2014 20:01
Tak dnes si pekne v klude hram Splinter Cell Blacklist az zrazu zostal monitor bez odozvy a vetraky na grafike sa nekontrolovatelne roztocili na maximum a napajacie kaskady na karte zhasli (ak niekto pozna tuto kartu, tak vie,ze svietia na modro a ak je karta vytazena, tak sa rozsvieti aj dalsia rada, aspon myslim,ze su to kaskady :D)
No hlavny problem je, ze karta uz znovu nenabehla, proste zakazdym, spusti vetraky na max a neodosiela do monitoru ziadny signal.
Skusal som ju vybrat a znovu zasunut do slotu a situacia je rovnaka, proste "nedycha" respektive vzhladom k hlucnosti vetrakov dycha viac, nez je zdrave :D
Dalej som teda skusil prepnut monitor na grafiku Intel integrovanu v CPU a PC okamzite nabehlo, nasledne som skusil vymenit GTX 780 za starsiu GTX 560Ti co sa mi tu este vala a PC rovnako, ako pri integrovanej grafike opat bez akychkolvek problemov nabehlo, takze som usudil,ze chyba bude v samotnej GTX 780.
Este ma napadlo, ze by problem mohol byt v zdroji, ze by mozno slabe napajanie, pretoze tato karta vyuziva 2x8pin, kdezto GTX 560Ti iba 2x6pin (zdroj vydaval divne zvuky uz dlhsie, asi cievka) ale PC s inymi kartami bezi, tak sa skor priklanam k chybe samotnej karty. Vie mi s tym niekto blizsie poradit?
Zdroj je inak Corsair TX650 a zostava takto bezala rok v podstate bez problemov.
CPU i5 2500k (netaktovany)
ICE_D (2754)|7.12.2014 20:17
No tady asi nevymyslis nic jineho, nez tu kartu strcit do jineho PC (s dostatecnym zdrojem). Pokud tam nabehne, tak je to zdroj, Pokud tam nenabehne, tak je to karta ;)
Noedar (258)|8.12.2014 18:19
Ano, to by bolo najrozumnejsie, problem je ale v tom,ze to uz nemam kde vyskusat, este aj moja posledna nadej prave zhasla (kamarat predal PC) :stupid
Takze neviem, karta je este rok v zaruke, tak by som to mohol zaniest na pobocku Alzy, maximalne im tam pobezi a budem vediet,ze je to zdroj, len sa kvoli tomu 70km prejdem no :D
johny__g (6387)|8.12.2014 18:29
Tohle vypadá na mrtvou kartu, reklamoval bych ji.
Noedar (258)|12.12.2014 16:59
Akurat prisla este sanca ako blesk z jasneho neba to skusit v inom PC, takze ak ho objednam a zlozim, tak tu grafiku skusim v nom, ale tiez si myslim,ze nic nove sa nedozviem a pojde na reklamacia tak ci tak.
Potom napisem, ako dopadla reklamacia, ale ziadnu GTX780 uz na alze v podstate ani nemaju a uz vobec nie Lightning, tak som zvedavy, mozno mi daju GTX 980 v rovnakej cene :thumb a mozno ani nie...:thumbdown