Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Grafické karty: Nejde grafická karta

Neregistrovaný (0)|18.12.2014 19:16
Tazatel: Tomáš

Znění dotazu: Zdravím,
Koupil jsem novou grafickou kartu ASUS R7 250X 1G, zapojil včetně 6pinového napájení a nic. Počítač se zapnul, větráčky se točí, ale žádný signál do monitoru nejde. Zkrátka se zasekne v počátečním stavu po zmáčknutí zapínacího tlačítka. Ani deska nepípne, takže očividně nestihne projít ani test, zda je vše v pořádku. Se starší grafickou kartou (ATI Sapphire HD 2600XT) počítač v pohodě fungoval.

-První nápad byl, že grafika nebude kompatibilní se základní deskou (Gigabyte GA-B75M-D3H), u kamaráda R7250X fungovala, u mě ne. Po vyzkoušení jeho karty (AMD Sapphite HD6540) v mém PC vše naběhlo v pořádku. Objednal jsem novou, a vyměnil ji. Nová karta je taktéž R7 250X, ale od Gigabyte. Po zapojení do PC, opět stejný problém.
-Druhý nápad byl, asi bude slabý zdroj (5 let starý Eurocase 400W). Objednal jsem nový zdroj (Corsair CX 430), zapojil do PC, opět stejný problém.

-Další nápady už nemám, absolutně netuším, čím by to mohlo být. Nikdy jsem se s takovým problémem nesetkal. Děkuji za každou radu.

HW a SW počítače, jehož se dotaz týká: Procesor: Intel i5 3350
Základní deska: Gigabyte GA-B75M-D3H
Grafická karta: Gigabyte R7 250X
Paměti: 2x4Gb Kingston
Zdroj: Corsair CX 430W

Win 7
ICE_D (2754)|18.12.2014 19:22
Napad me jedine velice nepravdepodobne vysvetleni. V prvnim pripade byl slaby zdroj a nedal to. Po vymene karty jsi vyfasoval vadnou.

Takze bych asi u kamose zkusil jeste tu novou kartu...
Pán z Marsupad (7)|19.12.2014 17:27
[QUOTE=NFG_ICE;566004]Napad me jedine velice nepravdepodobne vysvetleni. V prvnim pripade byl slaby zdroj a nedal to. Po vymene karty jsi vyfasoval vadnou.

Takze bych asi u kamose zkusil jeste tu novou kartu...[/QUOTE]

A nebo jako na potvoru vadný zdroj.

Zkusil bych to v tom druhém slotu, když tam jsou dva, jestli se to už nezkoušelo. Mělo by to být jedno, jestli je to v horním nebo spodním. Dřív se často stávalo, že deska měla určité výrobní tolerance a občas prostě karty odmítaly v některém slotu jet. Dnes nevím.

Pak taky zkusit vyndat a po jedné (tj. nadvakrát zkusit) osadit. Nebo zkusit jinou, jedno jakou. Souvislost mě nenapadá, ale při chybě ram se to chová stejně, jak je popsáno. Tj. roztočí se větráčky, ale je to mrtvé.

Je blbé, že tam není pc speaker. Ten by totiž něco určitě pípal. Ty pidirepráčky měly svůj smysl.
Pán z Marsupad (7)|20.12.2014 09:11
Nahoře u třetího odstavce se jedná o RAM, mně to nějak vypadlo. Pak mě ještě napadlo, že někdo si někde stěžoval, že mu grafika odmítala jít, dokud neodpojil USB 3. Že to občas koliduje s integrováným vybavením desky. Dříve se tohle, když ještě všechno bylo na kartách, tím, že se to prostě různě zasunovalo. Dneska se to musí dělat teda přes BIOS. Tj. vzít nějakou grafickou kartu, co jede, vypnout všechno na desce od USB po zvuk... prostě co jde. A zkusit novou. A pak pomalu zapínat. No žádná sranda. To se mně v takovém případě i zdá lepší, vzít jinou kartu.
ICE_D (2754)|20.12.2014 14:05
[QUOTE=Pán z Marsupad;566037]
Zkusil bych to v tom druhém slotu, když tam jsou dva, jestli se to už nezkoušelo. Mělo by to být jedno, jestli je to v horním nebo spodním. Dřív se často stávalo, že deska měla určité výrobní tolerance a občas prostě karty odmítaly v některém slotu jet. Dnes nevím.
[/QUOTE]

No nevim, pise, ze kamaradova i stara karta jedou OK, takze slotem to asi nebude, pac pak by nesla zadna karta.
Pán z Marsupad (7)|20.12.2014 16:33
[QUOTE=NFG_ICE;566056]No nevim, pise, ze kamaradova i stara karta jedou OK, takze slotem to asi nebude, pac pak by nesla zadna karta.[/QUOTE]

Nemusí být nutně pravda. Co vy víte komu tam spadl ve fabrice kus nehtu při osazování a jak dneska je to vlastně u těch karet napinované. Dříve jste třeba klidně mohl pomalu celou spodní část karty s kontakty urazit, protože tam stejně bylo kulové.

Tak jako chce to vzít prostě nějakou vylučovací metodou, která bude časově a finančně nejlevnější.