s PC se nepustí monitor
Zdravím.
Mám zajímavý problém. :(
Když je PC vypnuté a já ho chci pustit tak se nenastartuje monitor.
Po chvilce slyším zvuk windows ale monitor hlásí, že nemá signál.
Když ho nechám 10 minut "rozehřát" a resetnu PC tak už většinou najede a když né, tak třeba za dalších pár minut.
Půjde to nějak vyřešit?
WIN7
Intel Core i3-3220 3,3 Ghz
NVIDIA GTX650 2GB DDR5
8 GB RAM 1600MHz
ASUS P8B75-M LX
Mám zajímavý problém. :(
Když je PC vypnuté a já ho chci pustit tak se nenastartuje monitor.
Po chvilce slyším zvuk windows ale monitor hlásí, že nemá signál.
Když ho nechám 10 minut "rozehřát" a resetnu PC tak už většinou najede a když né, tak třeba za dalších pár minut.
Půjde to nějak vyřešit?
WIN7
Intel Core i3-3220 3,3 Ghz
NVIDIA GTX650 2GB DDR5
8 GB RAM 1600MHz
ASUS P8B75-M LX
A co třeba v monitoru ? Tohle vypadá na zpracování signálu. Začal bych třemi jednoduchými pokusy:
1. Při chodu PC (monitor hlásí, že nemá signál) vytáhnout s konektoru GK videokabel a znovu zastrčit - často signál najede a v takovém případě se jedná o špatné vyhodnocení akcelerovaného signálu.
2. Při docílení zobrazení (po těch 10 minutách, jak píšeš) bych zkusil přenastavit hodnoty GK na nějaký lehčí formát - rozlišení, vykreslení atd.
3. Zkusit jiný výstup GK (s redukcí - jiným kabelem - obojím apod.)
1. Při chodu PC (monitor hlásí, že nemá signál) vytáhnout s konektoru GK videokabel a znovu zastrčit - často signál najede a v takovém případě se jedná o špatné vyhodnocení akcelerovaného signálu.
2. Při docílení zobrazení (po těch 10 minutách, jak píšeš) bych zkusil přenastavit hodnoty GK na nějaký lehčí formát - rozlišení, vykreslení atd.
3. Zkusit jiný výstup GK (s redukcí - jiným kabelem - obojím apod.)
Co je to za monitor a čím je připojený? Displayport? Pokud můžeš tak zkus připojit monitor na jiný vstup/kabel. Od kdy to dělá? Neni k tomu připojeno i něco jiného?
[QUOTE=kevin00;566137]IMHO pokud je nutno nechat monitor "zahřát", tak bude vadná elektronika samotného monitoru.[/QUOTE]
To mi právě přijde jako nejpravděpodobnější. Jde o to to potvrdit a zdali by šel, byť trochu omezeně, užívat ještě nějakou dobu, než se pořídí nový.
To mi právě přijde jako nejpravděpodobnější. Jde o to to potvrdit a zdali by šel, byť trochu omezeně, užívat ještě nějakou dobu, než se pořídí nový.
Monitor LED monitor 24" BenQ GL2460 ale dělalo mi to i se starším Samsungem 24". Monitorem to určitě nebude.
Monitor můžu připojit na jaký způsob chci a je to jedno. Dělá to stejně.
Monitor můžu připojit na jaký způsob chci a je to jedno. Dělá to stejně.
Výstup signálu z grafické karty nemá na "zahřátí" monitoru vliv. Když jej necháš "zahřívat", tak to znamená co ... pc je zapnuté a po době x se objeví obraz; musíš restartovat pc ... popiš trochu lépe ten problém.