Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Nejde nainstalovat system

Georginek (2957)|22.1.2015 17:12
Tak uz z nouze jsem volal do Mrkvosoftu, a ta parodie na operatorku mi rekla, ze to prej nejde nainstalovat proto, ze licence je neprenosna :D:D Ja myslel, ze vyletim z kuze - Co je tohle proboha za podporu? Prenosna, neprenosna, kdyz na to nesla ani jedna warez verze, tak at mi nerikaji, ze na to nejde nahrat legalni. Co je tohle za spolecnost? A 2900Kc za W8.1? :D:D:hmm:angry K smichu, to radsi budu 14 dni hledat keygen.

Nemate nekdo z Vas upravenou verzi instalacky W7 pro UEFI BIOS???? Ze byste mi to nekam nahodily, pouzil bych svuj legalni serial number k instalaci. Nevim, jestli nahodou neco nedelam blbe.
Ventero (1280)|23.1.2015 14:29
Já to řešil u desky Gigabyte a právě jsem to tam nakonec přetlačil v Legacy na MBR. Jen jsem pak musel v cmd opravit zavaděč. A systém znovu aktivovat. Nevím proč by to u Asusu n MSI nemělo jít, jestli ten přepínač na legacy mají ?
Georginek (2957)|23.1.2015 20:10
Tezko rict. Ale podaril se mi dilci uspech.

Nejdriv jsem volal do Mrkvosoftu a ta parodie na technickou podporu mi rekla, ze moje cislo licence neni platne a ze ty chyby a BSOD jsou zpusobeny neplatnym kodem. Zaprve kod je spravnej, je to legalne koupeny a za druhy to prece nezpusobuje BSOD. Jestli to bylo jen tim klicem, tak potez koste.....

Upravil jsem opet instalacku, nastavil v BIOSu, co napsal Kevin, ale nezadaval jsem zadny serial number.

Ovladace, soft, veskere aktualizace se nainstalovaly bez problemu, ted uz jen system aktivovat a je to.

Takze tahle OEM licence je vazana na predchozi HW?


PS: Asus mel Legacy+UEFi, UEFi, Legacy, MSI to ma jenom Legacy+UEFi nebo UEFi.
Ventero (1280)|24.1.2015 10:27
OEM licence je tuším smluvně vázána na HW ke kterému je dodána, ale jestli to nějaký výrobce spolu s MS má pošéfovaný tak, že při aktivovaném klíči se aktivuje i nějaký hlídač, který destabilizuje systém při pokusu nainstalovat jiné ovladače, než patřící ke konkrétním řadám produktů inkriminovaného výrobce, tak to je teda ku..a síla, jářku dop..i a klobouk dolů, před genialitou toho, kdo to takhle propracoval :-) .

P.S.: Díky za poskytnutou koncepci, jak by se to mohlo dát řešit u těchto desek.

A to jsi tedy instaloval přes USB pod UEFI?
Georginek (2957)|24.1.2015 20:22
Ten puvodni PC byl "slozen by CZC" - coz teda byla naprosta hruza a pochybuju, ze starej HW cca 5 let byl vazanej koooor v desktopu na SLIC nebo na konkretni HW. Moc to nechapu. Nainstaloval jsem to tak, ze jsem vypnul ty ficury jak rekl Kevin, pouzil upravenou verzi instalacky ( tusim nejaky warez ) - ale to uz si nepamatuju, nasledne se to nainstalovalo v poradku, klic jsem nedaval, ale zase to budu muset aktivovat. Bojim se pouzit to original cislo, aby se to zase nerozhodilo. Zkusim pouzit vlastni multilicenci.

Nez to ale zkusim, chtel bych udelat klon SSD na HDD, abych v pripade mohl obnovit system do puvodniho nastaveni, ale zatim jsem nenasel zadny program, ktery podporuje GPT pri klonovani. Dokonce ani Acronis to neumi. Cim ten disk naklonovat?

Jo, instaloval jsem to pod UEFI
Salamander (6177)|24.1.2015 21:03
Prekopni to pres dd ? :)

http://linuxadministration.us/?p=154
Ventero (1280)|25.1.2015 09:39
Měl jsem pocit, že GParted umí pracovat i s GPT - v Parted Magic iso - tuším.
Georginek (2957)|25.1.2015 18:04
Takze abych to shrnul a pripadne nekomu poradil, jak na to.

Pri instalaci starych W7 na novy HW jako treba Z97 pripraveny pro W8 je nutne upravit instalaci. Original CD ani ISa nefungujou.

Instalaci jsem upravil dle http://www.eightforums.com/tutorials/15458-uefi-bootable-usb-flash-drive-create-windows.html#step11

USB jsem zapojil do zadniho portu USB 2.0 nikoliv do predniho rozbocovace.

Je nutne vypnout FastBoot, SecureBoot a mit vypnuty ficury pro W8. xHCI USB Disable. Jako prvni nastavit Boot z Flash, system se nainstaluje, v mem pripade dochazelo k BSOD, tedy pri instalaci jsem nezadal serial number
Po instalaci Woken jsem nejdrive nainstaloval ovladace chipsetu, posleze veskere aktualizace SP1+ ostatni a teprve potom veskere zbyle ovladace+ software od desky. Jelikoz tenhle novy HW potrebuje k instalaci driveru a softwaru vyrobce posledni NET Framework a SP1. ( I Catalysty to chtej ).

Teprve po kompetni aktualizaci Windows a nainstalovani driveru a softwaru k desce, SSD, RST, grafice, wifi karte, TV karte atd a veskerych programu jsem udelal klon disku na HDD pomoci programku AOMEI Backupper ( vyzkousel jsem jich asi 7 ) - tenhle jedinnej umel GPT a v poradku z HDD system nabehl. Nebo jeste to jde pomoci EASE US TODO Backup ( oba free a jednoduchy ).

Teprve po uspesnem klonu jsem zadal SerialNumber Windows a system aktivoval. Zatim to slape. Nutno podotknout, ze jsem nepouzil OEM licenci ze starsi sestavy ale vlastni multilicenci HomePremium.

Diky vsem za rady.

PS: Ted me ceka to stejne s B85 Gigablejtem na vlastnim HTPC, to jsem zvedavej, jestli to bude slapat.
Ventero (1280)|27.1.2015 19:28
Co to jsou ficury a kde se vypínají ?
Georginek (2957)|28.1.2015 11:40
Treba Msi ma v Biosu polozku W8 a ksyz ji zapnes, skoci tam Fastboot, Msi fastboot a secureboot a jeste neco- to uz si nepamatuju. Treba u ty desky to bylo v defaultu zapnuty, jako nabootovat prez Uefi, to byl porod. Treba to Xhci, jak psal Kevin by me vubec nenapadlo, ze bude delat problemy, stejne tak instalacka z Usb3 pripadne z rozbocovace na skrini. To jsou takovy prkotiny a cloveka ani nenapadne, ze to bude delat problemy.
kevin00 (10238)|28.1.2015 12:32
Na prkotinách je postavena existence celého vesmíru :)
Georginek (2957)|28.1.2015 14:07
Jo, jako ze treba Dave Lister zaprisahlwj ateista nastartuje druhy velky tresk starterem z Kosmika ��