Prosím o radu: Výměna grafické karty
Dobrý den,
rozhodl jsem se po několika hodně letech vyměnit aspoň grafickou kartu
s podporou DirectX 11.2 potřeboval bych poradit která byla vhodná a hlavně funkční.
(nová i starší rozpočet do 8tis.)
CPU QuadCore Intel Core 2 Quad Q9550 3,4 GHz
Paměť A-Data EXTREME DDR2 1066+ 8GB
Základní deskaGigabyte GA-EP45-UD3P v1.0/v1.1 BIOS F8
NVIDIA GeForce GTX 285 původní
zdroj Enermax modu82+ 625W
Předem děkuji za odpovědi.Renda
rozhodl jsem se po několika hodně letech vyměnit aspoň grafickou kartu
s podporou DirectX 11.2 potřeboval bych poradit která byla vhodná a hlavně funkční.
(nová i starší rozpočet do 8tis.)
CPU QuadCore Intel Core 2 Quad Q9550 3,4 GHz
Paměť A-Data EXTREME DDR2 1066+ 8GB
Základní deskaGigabyte GA-EP45-UD3P v1.0/v1.1 BIOS F8
NVIDIA GeForce GTX 285 původní
zdroj Enermax modu82+ 625W
Předem děkuji za odpovědi.Renda
Ideálně bazarová R9 280X - okolo 5000 se dají sehnat kousky se zárukou.
Osobně jsem ji taky koupil před rokem z druhý ruky za 5000 a je to bomba. Třeba Witchera 3 jedu na maximální detaily 30-40FPS ;)
Třeba toto:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Osobně jsem ji taky koupil před rokem z druhý ruky za 5000 a je to bomba. Třeba Witchera 3 jedu na maximální detaily 30-40FPS ;)
Třeba toto:
A co to CPU - utáhne to? Možná za daný peníz by se dala sehnat bazarová GTX 970, ale jako nevím zdali už to vážně nebude brzdit CPU...
Jetý nVidie jsou drahý, jetý AMDčka jsou levný ;) Nejlevnějsší 970ka je na bazoši za 8500,-:thumbdown Mě ta 280X za 5000,- přijde výhodnější, není přece potřeba vždycky vyčerpat celej rozpočet, né? :D
Procesor by to brdit neměl, koukal jsem na porovnání na cpuboss na základním taktu 2.84Ghz je o cca 10-15 procent pomalejší než moje 3350P. A protože on to má přetočený na 3.4Ghz, čímž se jeho CPU stává rychlejší než 3350P, tak to bude cajk ;) Já totiž rozhodně nemám pocit, že bych měl grafiku R9 280X bržděnou CPUčkem ;)
Procesor by to brdit neměl, koukal jsem na porovnání na cpuboss na základním taktu 2.84Ghz je o cca 10-15 procent pomalejší než moje 3350P. A protože on to má přetočený na 3.4Ghz, čímž se jeho CPU stává rychlejší než 3350P, tak to bude cajk ;) Já totiž rozhodně nemám pocit, že bych měl grafiku R9 280X bržděnou CPUčkem ;)
A seš si tim jistej?
že by 7 let starej CPU byl jen o 15% slabší jak 3 letej CPU s tím jak Intel posunul svou architekturu výše? Úplně stoprocentně se mi tomu věřit nechce, ale hádat se nebudu ;)
že by 7 let starej CPU byl jen o 15% slabší jak 3 letej CPU s tím jak Intel posunul svou architekturu výše? Úplně stoprocentně se mi tomu věřit nechce, ale hádat se nebudu ;)
Njn, ono je to těžký najít nějakej přímej srovnávací test při takhle odlišným stáří HW? tak chodím rovnou na CPUBOSS, tam je všechno... Ale hádat se nebudu :D
Mě CPU BOSS přišel dycky hrozně neobjektivní... Hlavně třeba podle něj je FX-8350 lepší volba jak i5-4460 a i přesto je i5ka na hry lepší volba než snad jakékoli AMD, AMD je zase lepší pracant na stříh videa, rendering a podobné věci. Ale fakt objektivně posoudit takhle rozdílně staré CPU nejde, musel bys provést nějaký srovnávací testíky na tvém a na xrendově PC a i tak by to dost možná nebylo úplně objektivní vzhledem k rozdílným pamětem, základovkám atp.