Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Přetaktování Mobility Radeon HD 5470 v MSI Afterburner

dom324 (306)|9.8.2015 22:09
Zdravím,
mám problém že se mi v MSI Afterburner neukazuje napětí jádra http://clip2net.com/s/3lU8m5W O kolik stupňů (zhruba) by mi pomohla nová teplovodivá pasta?Je to pár let starý All in one PC takže s chlazením je celkem problém,ale i přesto se mi podařilo zvednout frekvenci jádra o 22 mhz a pamětí o 28 mhz (otestováno ve Furmarku,je stabilní,teplota nepřekračuje 80 stupňů).Tu teplovodivou pastu bych vyměnil rovnou i na procesoru :)
Vitenuto (287)|21.8.2015 20:57
Tak pokud si to jeste nemenil od vyroby a pekne vyfoukal vetracky pohral sis s nanasenim te pasty tak si myslim, ze klidne z tech 80°C by ses na tech 70 dostat mohl (a mozna i vice - ja jsem se dostal asi minimalne o 5 stupnu na prepastovani MSI gpu s nekvalitni pastou) . Kazdopadne nvm zdali ti to tolik vykonu prida :) pokud ti nepujde zvetsit napeti...
Jinak rada na nanaseni pasty - pokud ta plocha (jadro gpu/procesor a ta chladici plocha je maximalne rovna, tak je nejlepsi dat jen "folii" (strasne malo) pasty - tak, ze pouzijes treba kreditku)
Takhle jsem to delal ja - sjet trosku dolu a mas tam fotografie a asi trochu vice popsano.
https://www.svethardware.cz/forum/showthread.php/78508-Upgrade-PC-v-cene-do-5-000-Kc/page3
VencaX (3686)|21.8.2015 21:47
Já jsem se u noťasu, na kterým jsem měl problém se sekání Flashe a malýho výkonu dostal na rozumnej výkon, všechno běží jak má.
Předtím, teplota komponent sálala přes klávesnici tak, že v zátěži byl kolikrát problém udržet ruku na klávesnici, teď no problema.

Takže osobně bych opravdu do toho pročištění chlazení šel, pomůže to. Jen otázka, jesli to dál taktovat.
Vitenuto (287)|21.8.2015 22:24
VencaX, je mozne aby kamos co ma Acerka :), se mu zahrival jak prase, tak ho dal reklamovat - asi mu vymenili pastu a prepastovali to, ale notasek je pekne potichouckej, gpu ma pekne teplotu 90+° (pred reklamaci v klidu prej 110 °) a vetracek bezel porad na stejnxch otackach? Cili ze tam chybi autoregulace? Prvne jsem si rikal, ze bych zazracne pres toho kamosa vyvratil nekvalitu aceru a malem jsem zapomel na toto :D
Kdyz by tam chtel uddelwt tu autoregulaci, tak by bylo idealni si to budto napajet na nejaky teplotni odpor, nebo rovnou na potenciometr? Nebo to jde jeste jinak? Mas s tim nejake zkusenosti?
VencaX (3686)|22.8.2015 17:05
Kdo ví? Všechno je to o konstrukci. Zkusil bych update BIOSu, to by mohlo pomoct.

Dodělávaná autoregulace je o ničem, protože přesně nepozná tu danou teplotu, musel bys to softwarově napojit na čidlo, což je další oser a do jinejch pseudo řešení bych se nepouštěl, protože to nikdy nebude efektivně reagovat na teplotu. Pokud tam regulace chybí, možná bych manuální regulaci potenciometrem zkusil, ale pokud tam je, tak se to s tím potencciometrem bude prát.

Co se týká Aceru, mě nepřesvědčíš o jejich kvalitě :D měl jsem na stole již dost kousků, co mě přesvědčily o tom, že Acer není kvalitní výrobce skoro ničeho. Možná má dobrý reklamní náramky, propisky a přívěšky, ale kdo ví... :D jo a máme doma starej 17" 5:4 displej, kterej už má asi tak 8, možná 10 let... ale na tom neni moc co podělat a většina věcí tam stejně není výroba Acer, jen nákup a manufacturing.