Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Problém s internetem - padání, lagy...

Vitenuto (287)|3.9.2015 18:03
Ahoj, díky zakoupení o2 TV se musel dát modem o patro níže a já tudíž nemám možnost se připojit k internetu přes LAN. Tak jsem si koupil http://www.tenda.cz/article/tenda-w311u-wireless-n-usb-adapter a chvíli na něm fungoval. Jako Wifi vysílač jsem používal modem od O2 Comtrend VR-3026e, který ale začal extrémně selhávat s WiFinou. Tak jsem dokoupil router také od značky Tenda W308R a připadá mi, že teďka začíná také blbnout. Nevím zdali ho dát reklamovat, ale především při zapojení cca 7 a více zařízení tak WiFi spadne? Prostě se k ní chvíli nejde připojit... Při hraní LoL se mi stává, že někdy cca každé 2 minuty prostě třeba na 10 sc vypadne internet. Už mě to vcelku začíná štvát, tak já už vážně nevím - o síti vůbec nic nevím a nevím jak zjistit problém, jestli může být problém ve WiFi přijímači/modemu/routeru - ách jo. Internet když jsem ho měl přes LAN frčel jak drak, teď jede jako ve škole. Někdy měřím rychlost 10+ mb/s někdy 2-5 mb/s.
Vím, že když je pevná linka v provozu, někdo s ní volá, tak že internet na chvíli a někdy na celou dobu hovoru extrémně klesne, ale tak to bych ještě přežil, ale aby internet už takhle spomaloval... Asi zkusím napojit ten modem podle tohoto návodu: http://comtrend.michnzee.net/
Díky tomu, že máme tu O2 TV tak nevím zdali se mi to podaří zapojít, ale nějakou sekci s IPTV tam vidím :D.
Nevím zdali někdo má zkušenosti s tím routerem, ale myslím si, že i kdyby nezvládal tady těch 7+ zařízení tak to můžu doufám dát reklamovat, každopádně nevím, zdali to stejně není limit routeru... - leda to zkusit vrátit...

Moc děkuji za případné rady - vím, že všechny tyto zařízení jsou extrémně levné a možná i nanic (např. ten modem), ale z důvodu toho, že jsem se v tom vůbec nevyznal a bral jsem to podle reakcí uživatelů na heuréce popřípadě na czc tak jsem myslel, že to bude dobré...
Tak dík
Vitenuto (287)|4.9.2015 14:24
No nic, tak jsem to zřejmě udělal přesně podle návodu, ale nevidím zas o tolik zrychlení... Max když se daří nebo to funguje jak má, tak možná o půl MB/S rychlejší, ale náhlé spomalení se děje stále...