Žádost o radu - co to je za Intek CPU?
...má to být Intel dvoujádro, ale zajímalo by mne přesné označení. Dá se zjistit bez zapojení do desky?
Odesláno pomocí Tapatalk
Odesláno pomocí Tapatalk
Heatspreader je vylapovaný? Obávám se že ty čísla jsou o ničem. Ještě bys mohl vyfotit druhou stranu.
[QUOTE=johny__g;582937]Heatspreader je vylapovaný? Obávám se že ty čísla jsou o ničem. Ještě bys mohl vyfotit druhou stranu.[/QUOTE]
Zřejmě ano, není na něm nic.Myslel jsem, že ty čísla nějak určují typ x řadu.... na druhé straně je myslím jen C03 nebo tak něco, vyfotím to.
Odesláno z mého LG-H960 pomocí Tapatalk
Zřejmě ano, není na něm nic.Myslel jsem, že ty čísla nějak určují typ x řadu.... na druhé straně je myslím jen C03 nebo tak něco, vyfotím to.
já bych řekl, že to možná bude core 2 duo e4x00 - dle tohohle http://www.3dnews.ru/263543
Jestli myslíš podle tý dvojice výlisků vlevo nahoře, tak to může bejt ale klidně i Pentium E5x00 nebo podobná řada.
Nebo klidně i nějakej Celer
Spodní strana vypadá podobně, takže je možný, že je to i nějaká ta 4x00, ale to může mít víc procáků.
Nebo klidně i nějakej Celer
Spodní strana vypadá podobně, takže je možný, že je to i nějaká ta 4x00, ale to může mít víc procáků.
já to bral čistě podle spodní strany, tedy rozmístění součástek. A v procesorech se moc nevyznám, takže nevím kolik řad může mít stejné, velmi podobné rozmístění součástek. Piny jsem samozřejmě nepočítal :)
Tak opticky to je 775 a hruby rychly prepocet mi taky vysel kolem 700.
Srovnal jsem nekolik rad, co tu mam k dispozici. Podle rozvrzeni soucastek (pokazde jinak) a maleho cisilka 003 vespod to nejspis bude E2140. 22xx uz ma soucastky jinak. E5xxx to maji uz uplne jinak a cislo 004. Vykucham casem jeste e4400, ale 80% je to e2140 ...
Srovnal jsem nekolik rad, co tu mam k dispozici. Podle rozvrzeni soucastek (pokazde jinak) a maleho cisilka 003 vespod to nejspis bude E2140. 22xx uz ma soucastky jinak. E5xxx to maji uz uplne jinak a cislo 004. Vykucham casem jeste e4400, ale 80% je to e2140 ...
Může to být i XEON. I když ta pravděpodobnost je nízká. To lapování napovídá, že chtěl někdo taktovat, na což byly Pentia ideální. Sám jsem měl E2180, taky lapovaný, chodil i na 3 GHz. Default 1,8 GHz. O tom si dnešní CPU můžou nechat jen zdát.
E4400 to není - core 2 duo už mají jiné rozmístění - bude to opravdu Pentium E2140. I s tou indicií od johny_g to je přes 90%
Díky moc všem, jestli bude čas to někdy vyzkoušet, napíšu co to bylo...bohužel jej nemám aktuálně u sebe. Řekl bych, že nejblíže bude @Ventero s E2140...
Jo, ty E2xx0 Pentia byly výborný.
Tak dnešní CPU už samy o sobě jedou na dvojnásobný frekvenci oproti základu těch Pentií :D Ale tak je pravda, že od doby, co se pod heatspreader dává chladící pasta, je taktování poněkud omezenější.
Tak dnešní CPU už samy o sobě jedou na dvojnásobný frekvenci oproti základu těch Pentií :D Ale tak je pravda, že od doby, co se pod heatspreader dává chladící pasta, je taktování poněkud omezenější.
VencaX: Muzes mi to prosim nejak priblizit s tou pastou, tim HS a taktovanim? Nejak mi unika souvislost :)
Dřív byl IHS připájený a díky tomu byl lepší odvod tepla než s pastou, tzn že se lépe taktovalo. Co se pamatuji, tak byla i nějaká "aféra" kdy intel dal mezi IHS a cpu nekvalitní pastu a pak CPU topilo i s chladičem schopným odvést 200W odpadního tepla.
http://forums.anandtech.com/showthread.php?t=2261855
http://forums.anandtech.com/showthread.php?t=2261855