Zdravím. Mám jeden problém. Nedávno jsem si koupil plastový rámeček na HDD. Má ho většina spolužáků takže je to celkem dobrá věc na přenášení dat. ( [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] ) Jenže asi po 2 měsících používání začal dělat větráček, který zajišťuje alespoň nějaký průtok vzuchu rámečkem, při startu PC hroznej "kravál". Trvá to tak 5 minut a je to jako kdyby jste měli v počítači motorovou pilu. Co s tím? Nejjdenodušší by byla samozřejmě reklamace, ale nestačilo by ten větráček jen namazat nebo něco takového? Rád bych však časem koupil nějaké lepší řešení, kde by neměl disk tak vysokou teplotu ( kolem 42°C, WD400GB/ata100 ) a stále by bylo možné ho nějakým zbůsobem přenášet. Byl bych rád kdyby mi někdo poradil do čeho investovat. Díky.
ty plastovy ramecky jsou priserna vec, disk se v tom vari a konektory stoji zaprd, az si budes myslet ze odesel disk, tak ho akorat videlej z ramecku a napoj naprimo, on bude zase fungovat...
tomu vetracku pomuze jedine ho odpojit, jinak ho budes spravovat co tyden a bude porad delat strasny kraval
co tak skusit nejaky externi BOX pripojitelny pres USB? je to minimalne 30x lepsi reseni
tomu vetracku pomuze jedine ho odpojit, jinak ho budes spravovat co tyden a bude porad delat strasny kraval
co tak skusit nejaky externi BOX pripojitelny pres USB? je to minimalne 30x lepsi reseni
Ja tech 40mm vetracku mam doma plnej suplik(u stolu, ne ViPower), uz se ani nepokousim je zkouset jak dlouho vydrzej, proste je jeste pred pouzitim novyho ramecku/supliku vymontuju a je klid. Pro lepsi chlazeni mam mezi rameckama volny 5,25" pozice, protoze ty vetracky nechladi, jen vrci. Jinak tech tvych 42° je jeste dobry, otec tam na 200GB Seagateu ma porad pres 50° a dost casto i 55° a to uz je mazec :angry. Jinak existujou i hlinikovy ramecky/supliky, ktery by mely chladit lip, ale za tu cenu se to nevyplati. Jestli pouzivas disk hlavne ve svem PC a jen obcas potrebujes nekomu neco prenyst, tak bude asi lepsi si nechat teplejsi disk v ramecku. Jestli ho pouzivas jako velkou flashku jen na vymenu dat, tak si porid externi.
s těma volnejma pozicema to není špatnej nápad, hned se do toho pustím.......trošku to překopat.....jinak k těm teplotam........těch 42°C je tam když ten disk nic nedělá, ale jakmile začne člověk kopírovat nebo nedej bože defragmentovat tak je tam rázem těch 55 a to jim samo že moc nesvědčí. už jsem přemýšlel nad nějaký externím boxem, cena pro mě není až tak důležitá (samozřejmě v míře), ale spíš bych potřeboval poradit jestli nemá někdo zkušenost s konkrétním typem.....
[QUOTE=mech13;47160]ty plastovy ramecky jsou priserna vec, disk se v tom vari a konektory stoji zaprd, az si budes myslet ze odesel disk, tak ho akorat videlej z ramecku a napoj naprimo, on bude zase fungovat...
co tak skusit nejaky externi BOX pripojitelny pres USB? je to minimalne 30x lepsi reseni[/QUOTE]
a většina externích boxů není plastových? ty nemají ano štěrbinu na vzduch! pokud jsou z hliníku tak je to lepší ale pořád ne ideální...
btw, mám doma jeden plechovej rámeček, ten by mohl být lepší než plast...tady je 4,3 GB disk v plastovým (jen 5400 ot./min) tak jemu to snad nevadí :)
co tak skusit nejaky externi BOX pripojitelny pres USB? je to minimalne 30x lepsi reseni[/QUOTE]
a většina externích boxů není plastových? ty nemají ano štěrbinu na vzduch! pokud jsou z hliníku tak je to lepší ale pořád ne ideální...
btw, mám doma jeden plechovej rámeček, ten by mohl být lepší než plast...tady je 4,3 GB disk v plastovým (jen 5400 ot./min) tak jemu to snad nevadí :)
[quote=astroman;47130]při startu PC hroznej "kravál". Trvá to tak 5 minut a je to jako kdyby jste měli v počítači motorovou pilu. Co s tím?[/quote]
Není to z toho, že lopatky větráčku začli dřít o nějaký kablík?
Není to z toho, že lopatky větráčku začli dřít o nějaký kablík?
[QUOTE=Pavel Boček;47627]a většina externích boxů není plastových? ty nemají ano štěrbinu na vzduch! pokud jsou z hliníku tak je to lepší ale pořád ne ideální...[/QUOTE]
plast na externim boxu je taky svinstvo, ale je docela slusny vyber takze se zamerit na kvalitnejsi kousky a ma to vyhodu ze to je prenositelnejsi...
spolubydla ma 320GB disk v plastovym boxu, taha sebou trafo, kilometr dratu a kdyz disk chvilku jede tak se na tom boxu neda udrzet ruka...
ja mam 2,5'' disk v hlinikovym boxu, napajeni staci pres USB a nestezuju si:cool:
plast na externim boxu je taky svinstvo, ale je docela slusny vyber takze se zamerit na kvalitnejsi kousky a ma to vyhodu ze to je prenositelnejsi...
spolubydla ma 320GB disk v plastovym boxu, taha sebou trafo, kilometr dratu a kdyz disk chvilku jede tak se na tom boxu neda udrzet ruka...
ja mam 2,5'' disk v hlinikovym boxu, napajeni staci pres USB a nestezuju si:cool: