Tak jsem vcera nekolik hodin laboroval s timto chladicem... a kdyz jsem ho tam pridelal, tak pomerne deska se prohla, mozna jsem tam dal moc pasty. Vysledek byl ten, ze se pocitac po chvili seknul. V biosu jsem koukal a teplota nepresahla 30 stupnu, mam tam Core2Duo E6750 na 2,67GHz. Zkusil jsem obratit chladic o 90 stupnu, zase jsem utahl a pak se komp uz nerozjel. Tak jsem tam dal spatky boxovanej chladic a vse OK jako puvodne. Co s tim? Nemohlo se te desce neco stat? Nemate nekdo reseni jak spravne ten chladic tam dat, aby se deska tolik neprohybala? Neslo by treba zespoda desky dat nejaky vystuzovaci plechy, nebo neco podobneho? Jinak desku mam ASUS P5N32-E SLI PLUS
Tak jsem ted jeste hledal cim by se dalo zamezit prohnuti desky, co myslite toto dat pod desku?
http://www.vodnichlazeni.cz/img/foto_aq/AQS_Uni.jpg
Tak jsem ted jeste hledal cim by se dalo zamezit prohnuti desky, co myslite toto dat pod desku?
http://www.vodnichlazeni.cz/img/foto_aq/AQS_Uni.jpg
s tímhle chladičem jsem si užil svoje.na LGA 775 se mi ho ani po 5 pokusech nepodařilo nainstalovat tak aby fungoval stejně jako předtím na s.939 - tzn. výborně.Podle mě někde udělali soudruzi z Thaiwanu chybu.Nyní již je pryč a nahradil ho AC Freezer
ja ho mam taky a jsem s nim spokojen. Jestli nejsou problemy s tim, ze je pasivni a deska vyzaduje pripojeni aktivniho chladice do CPU FAN. Zkus odpojit na chvili aktiv od boxovaneho (opravdu ale jenom na chvili:)).
Zkusil jsem pripojit konektor od boxovaneho chladice na desku. Ale vysledek stejny. Rekl bych ze to je tim, ze je deska ohnuta. Mam se ten chladic tam sroubovat na doraz?
Tak od te doby co jsem to zkusil nainstalovat se mi pc kouse, zkusil jsem memtest a kousne se to pri fazi 5. Kdyz jsem zkusil jednotlive pameti, tak vse ok. Kdyz jsem tam dal obe do tech modrych slotu, tak se to pri te fazi 5 sekne. Tak jsem dal druhou pamet do bileho slotu a test prosel OK. Dotaz, mohlo se neco na te desce prerusit, kdyz byla prohla? ted mam vse v puvodnim stavu s box. chladicem.... nevim si rady, co mam presne reklamovat, jestli desku ci pameti. Vse pred tim chodilo jak hodinky. Poradte prosim.
ja bych videl chybu spise v montazi... (moc/malo utazene, spatne usazene atd.)
mel jsem pres dva roky Tower112 od TT, na ni dva 92mm ventilatory a na nich poveseny tunel... (dohromady to melo pres 1kg)
ze by doslo k prohybu desky, ci spatne funkci PC jsem nezaznamenal... a to ani pri dalsich montazich tezsich chladicu... jedine co me napada, ze by slo o nekvalitni PCB te desky, ale to neni ani pravdepodobne a pokud vim, tak ani reklamovatelne... (myslim reklamace tuhosti PCB)
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
mel jsem pres dva roky Tower112 od TT, na ni dva 92mm ventilatory a na nich poveseny tunel... (dohromady to melo pres 1kg)
ze by doslo k prohybu desky, ci spatne funkci PC jsem nezaznamenal... a to ani pri dalsich montazich tezsich chladicu... jedine co me napada, ze by slo o nekvalitni PCB te desky, ale to neni ani pravdepodobne a pokud vim, tak ani reklamovatelne... (myslim reklamace tuhosti PCB)
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Vada je skutecne v desce, montoval jsem to spravne dle navodu. Problem je v tom, ze se deska prilis prohla a asi se tam neco stalo. Tak me napadlo, az budu mit desku novou, tak pod desku dat takovou podlozku, tu podlozku tam pridelam s tema uchytama a tim se zaruci, ze deska se neprohne, uz jsem si podlozku vyrobil a zkusil na teto desce a je to super, zadne prohnuti, naopak se mi zda ze jeste lip tam ten chladic drzi.
Z ceho mas reseny ten tunel? Vypada to zajimave :)
Z ceho mas reseny ten tunel? Vypada to zajimave :)