ASUS P5N32-E SLI problem
Ahoj, na tuto desku jsem instaloval chladic Sonic Tower, ale nepodarilo se mi to uskutecnit, protoze deska byla prilis prohnuta a po zapnuti PC ani pocitac nenabehl. Vratil jsem tedy zpet boxovany chladic na desku a pocitac funguje. Ale od te doby mi zamrzava. Mam pameti 2x 512MB (GEIL), zjistil jsem, ze pokud jsou obe v modrych slotech = DUAL CHANNEL, tak pocitac nahodne mrzne - pri mem testu zamrzne v testu 5. Tak jsem testnul v mem testu kazdou zvlast, probehlo to OK. Pak jsem zkusil dat pamet do modreho a hned vedle do bileho slotu, tak take vse probehlo v poradku. Ale pokud jsou obe pameti v modrych, tak PC mrzne. Muzete mi nekdo poradit zda je problem v desce, procesoru nebo pametich ???
Zapoj RAMky do dual channelu a sniž frekvenci a sniž latence.
Výkon bude nastejno a PC by měl běhat zase normálně ;)
Výkon bude nastejno a PC by měl běhat zase normálně ;)
NO dobre, ale tady jde o to, ze se mi to stalo po montazi chladice, tzn. ze se zrejme neco stalo s deskou, kdyz mi to pred tim krasne chodilo bez problemu. Moc tomu nerozumim, ale kdyz to fungovalo a ted uz ne, tak se neco s tim muselo stat. Otazka je, zda to muze byt tedy tou deskou, mohl bych ji jeste reklamovat.
Nie je vylúčené, že sa pri montáži dačo poškodilo, takže pokiaľ to chceš risknúť a nejaký čas si počkať na vyreklamovanie, tak to kľudne sprav. Ono nie je vylúčené, že časom sa úroveň poškodenia môže zhoršiť a mrznutie bude nezávislé od osadenia dual-channel slotov, či nebodaj úplná nefunkčnosť základnej dosky.
Ak MB budeš reklamovať, tak im uveď, že ti doteraz šlapala a naraz začala mrznúť pri osadení dual-channel slotov overenými dual-channel pamäťami. Ešte ich môžeš trošku oklamať, že si skúšal i iné RAM a výsledok je rovnaký.
Ak MB budeš reklamovať, tak im uveď, že ti doteraz šlapala a naraz začala mrznúť pri osadení dual-channel slotov overenými dual-channel pamäťami. Ešte ich môžeš trošku oklamať, že si skúšal i iné RAM a výsledok je rovnaký.
Tak deska vyreklamovana, v dualu to chodilo par dni, pak jsem zapnul PC a dlouhy ton nesel ani nastartovat, tak jsem hodil ramky na single a v pohode. Je tedy mozny, ze deska nema rada ty pameti??? Nekde jsem se docetl, ze k teto desce je tezke vybrat pameti. Ja mam RAM 1GB (2x512MB) DDR2 PC6400 800MHz Ultra (4-4-4-12) GEIL. Tak jsem zkusil zvysit napeti kdyz to bylo na single channel na 2V, pak jsem PC vypl a dal jsem to na DUAL channel, zapnu a rozjelo se to, najel jsem do windows a po chvili zamrzl... takze asi fakt pameti. CO s tim, da se neco resit?
Tak v biosu jsem nastavil natrvrdo casovani pameti 4-4-4-12, takt 800MHz a pameti jsem dal do bilych slotu a nastavil jsem napeti na 2,1V. PC zatim slape...