AMD/ATi RV670 - Radeon HD3850, 3870, 3830
Možná míň, v předprodeji je HD3870 za $200 - $220, se mi nechce hledat, HD3850 by měla být kolem 3,5k ($149+), všechno je to ale nepotvrzené, každopádně by měla být levnější než 8800GT.
Ty testy jsou v podstatě nic neříkající. Pokud se to neporovná na jedné sestavě naráz, nemůžou se dělat srovnání s dalšíma grafikama, tzn. Radeon HD 3850 vs. 2600 XT a vs. GF8600 je k ničemu, je jasný že tyhle dvě karty to rozbije. Ale holt nebudou si pod sebou řezat větévku, že :) Takže pro jistotu se počká až na NDA :rolleyes: Však ono to pár tisíc lidí koupí ať bude výkon kdekoliv (víme teda že nižší mainstreamy poráží), 8800 GT stejně nejsou...
Ty testy jsou podle segmentů cenových (HD3850 míří právě na 8600GTS a nahrazuje HD2600XT, která spadne do low endu). Následné srovnání s výkonem HD2900XT... imho, pořád jsou to jen slidy, ale už něco málo říkají o výkonu
Dál je i 2900 XT, ale vzít nějakou nVidii by neškodilo :) Ačkoliv teda že by mířil do toho mainstreamu...to bude minimálně vyšší mainstream bych tak řekl...pokud budeme vztahovat na 88GT tak i nižší high-end (proč vztahovat na high-end GTX/Ultra když to nikdo nechce a je to tak odsouzený k záhubě :D). Ty karty vlastně zlevnily jen kvůli nakonec nižším taktům a konkurenci 88GT, na kterou asi moc neměli tak to udělali rovnou pokud mám správné spekulace (:p).
ADD// když na to koukám (3870), vlastně po výkonové stránce je to nižší high-end i ve srovnání s GTX/Ultra že...
ADD// když na to koukám (3870), vlastně po výkonové stránce je to nižší high-end i ve srovnání s GTX/Ultra že...
HD3850: 87% výkonu HD2900XT
HD3870: 110% výkonu HD2900XT
Takže karty s výkonem high v ceně mainstreamu, s čím bys je chtěl srovnávat? Navíc, kdybys četl pořádně, dočetl by ses, že AMD bude upřednostňovat HD3850 (proč taky ne, karta za 3,5k se bude prodávat líp jak za 4,5k). Navíc, pokud chceš srovnávat s nvidií, najdi si obdobné výsledky a výkon si s srovnej a nebo počkej. Snížené takty kromě možná nižší ceny dávají ještě jednu možnost - vytvářet OC edice ap. NAvíc, high end, ačkoli se mál kupuje, dělá jméno.
Takže karty s výkonem high v ceně mainstreamu, s čím bys je chtěl srovnávat? Navíc, kdybys četl pořádně, dočetl by ses, že AMD bude upřednostňovat HD3850 (proč taky ne, karta za 3,5k se bude prodávat líp jak za 4,5k). Navíc, pokud chceš srovnávat s nvidií, najdi si obdobné výsledky a výkon si s srovnej a nebo počkej. Snížené takty kromě možná nižší ceny dávají ještě jednu možnost - vytvářet OC edice ap. NAvíc, high end, ačkoli se mál kupuje, dělá jméno.
Imho je jeste trochu zbytecny tady resit tyhle prvni grafy nejspis (zcela nechtene) unikly z AMD....
AMD/ATI vi, ze HD38x0 bude mene vykona nez 88gt, takze nasadilo konkurenceschopnou cenu, stejne jako v pripade 29xt pred pul rokem....
na ofiko testy sem hodne zvedavej a verim, ze ten vykon nebude o moc horsi nez 88gt a pri tech slibovanych cenach novych ATI to poradne zahybe trhem. Neni nad konkurencni boj :p
AMD/ATI vi, ze HD38x0 bude mene vykona nez 88gt, takze nasadilo konkurenceschopnou cenu, stejne jako v pripade 29xt pred pul rokem....
na ofiko testy sem hodne zvedavej a verim, ze ten vykon nebude o moc horsi nez 88gt a pri tech slibovanych cenach novych ATI to poradne zahybe trhem. Neni nad konkurencni boj :p
Mluvi se ale o zanedbatelnem procentu vykonu .. kdyz k tomu pripoctu nejake ty plusy jako podpora 10.1 myslim ze to bude spis vyrovnane ale mas pravdu .. jak to vlastne vsechno bude ukazi az prvni oficialni testy.. Kazdopadne to vypada na lepsi zitrky .. na vykone karty na kterych se bude dat lecos hrat nebudem muset sahat tak hluboko do penezenky ..
[QUOTE=Smeli;61520]HD3850: 87% výkonu HD2900XT
...[/QUOTE]
No za tu cenu je to super, ale fakt sem čekal že budou výkonnější...ale pokud půjdou snadno přetočit a přiblíží se 88GT tak je to jasný, jen jak v reálu dopadne spotřeba, pže 29XT měly taky celkem dobrej poměr cena/výkon, ale strašně žraly. A je pravda že nemít high-end vypadá dost blbě...
...[/QUOTE]
No za tu cenu je to super, ale fakt sem čekal že budou výkonnější...ale pokud půjdou snadno přetočit a přiblíží se 88GT tak je to jasný, jen jak v reálu dopadne spotřeba, pže 29XT měly taky celkem dobrej poměr cena/výkon, ale strašně žraly. A je pravda že nemít high-end vypadá dost blbě...
[QUOTE=Pavel Boček;61528] a přiblíží se 88GT ..[/QUOTE]
Myslim ze nijak daleko nebudou :) Jak jsem psal mluvi se cca o 6 procentech
Myslim ze nijak daleko nebudou :) Jak jsem psal mluvi se cca o 6 procentech
I po OC...? Pže pak už nevím nevím, jestli jo tak už se pomalu vyplatí počkat až 88GT budou víc na trhu a zlevní. Pokud na defaultu, tak jsou za tu cena jasná volba. Jen aby zase všechny nezmizely a obchody nezačaly na každým jednom kousku rejžovat...
To jsou stale jen dohady .. asi nemaji moc smysl pred ofic testama ale 6 procent mi moc neprijde .. a pocitat umis tak si z tech 220 az 250 vypocti kolik to cca vyjde na koruny .. moc nechapu v cem se vyplati cekat az zlevni 88GT
No pokud bude po OC rozdíl 6 % tak je podle mě dobrý počkat, pže 88GT Radeony po nataktění předežene o dost. Ale což, chce to velkotest, počkáme co ná P@pi nadělí :):thumb
Tak to já asi vyzkouším obě (8800GT i 3870) a rád bych něco, co by utáhlo mojí 24" v solidní kvalitě. nVidia má neskutečnou výhodu v tom, že většina her má nVidia logo a tak i slabší grafiky překonávají lepší ATiny (AMD). Jen snad Bioshock z posledních vydaných her spíše sedí nVidii...;)
//AMD opraveno (ale ATi mám více zažíté)
///spíš - nebo nespíš :D
//AMD opraveno (ale ATi mám více zažíté)
///spíš - nebo nespíš :D
Spíš teda sedí AMD ne...proč jinak to "spíš" :notsure Každopádně AMD mělo dost propady u AA a AF u posledních karet, tak schválně co s tím provede...
[QUOTE=Pavel Boček;61528]No za tu cenu je to super, ale fakt sem čekal že budou výkonnější...ale pokud půjdou snadno přetočit a přiblíží se 88GT tak je to jasný, jen jak v reálu dopadne spotřeba, pže 29XT měly taky celkem dobrej poměr cena/výkon, ale strašně žraly. A je pravda že nemít high-end vypadá dost blbě...[/QUOTE]
Já si fakt připadám jak v kocourkově - to že bude mít RV670 výkon +/- jako R600 je přece jasné - je to die shrink doplněný o nějaké ty feautury, sníženou spotřebou (to jak u blbých na dvorku, proč by měla mít RV670 spotřebu jako R600? Viděls ty slidy? Viděl si vůbec něco z toho co jsem sem postoval? Umíš vůbec alespoň trochu anglicky?), výššími takty? (to se uvidí, nízké frekvence jsou vlastně první oficiálně potvrzené) atd atd.
Navíc, kdo říká že AMD nebude mít high end? Co R680?
Osobně si myslím, že RV670 je takový reparát k R600 a první krůček k Multi GPU kartám. Výkonem sice nijak neoslní, ale v poměru cena/výkon bude králem (můj vlastní názor).
Já si fakt připadám jak v kocourkově - to že bude mít RV670 výkon +/- jako R600 je přece jasné - je to die shrink doplněný o nějaké ty feautury, sníženou spotřebou (to jak u blbých na dvorku, proč by měla mít RV670 spotřebu jako R600? Viděls ty slidy? Viděl si vůbec něco z toho co jsem sem postoval? Umíš vůbec alespoň trochu anglicky?), výššími takty? (to se uvidí, nízké frekvence jsou vlastně první oficiálně potvrzené) atd atd.
Navíc, kdo říká že AMD nebude mít high end? Co R680?
Osobně si myslím, že RV670 je takový reparát k R600 a první krůček k Multi GPU kartám. Výkonem sice nijak neoslní, ale v poměru cena/výkon bude králem (můj vlastní názor).
OC 860/2700
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Asus ale jen 256MB
http://komtech.ekatalog.biz/zbozi/asus-eah3850-g-htdi-256/detail.aspx?p=z:109246
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Asus ale jen 256MB
http://komtech.ekatalog.biz/zbozi/asus-eah3850-g-htdi-256/detail.aspx?p=z:109246
Pekny vykon...
Pro lidi co se rozhoduji to vidim takto:
-hd3850 a hd3870 maji sice nizsi vykon nez 8800gt, ovsem jsou vyrobeny pokrocilejsi technologii a vyzaruji mene tepla,maji mensi spotrebu a mensi hlucnost. To mluvi z hlediska uspory energii pro ne. Ta hlucnost je merena v 3d!!!Nepotrebuji vyssi otacky ventilatoru z hlediska teplot a proto jen tak malo decibelu. Pomer cena/vykon bude asi obdobny jako u 8800gt. Vyhodu ma ATI v tom, ze muze nasadit v pripade nouze podstatne nizsi cenu nez treba 8800gt 256mb a stale bude vydelecna. Druha vyhoda muze byt dostupnost,ktera by mela byt lepsi nez v pripade 8800gt pri startu*uvidime*
TOO Withman : Tak to já asi vyzkouším obě (8800GT i 3870) a rád bych něco, co by utáhlo mojí 24" v solidní kvalitě. nVidia má neskutečnou výhodu v tom, že většina her má nVidia logo a tak i slabší grafiky překonávají lepší ATiny (AMD). Jen snad Bioshock z posledních vydaných her spíše sedí nVidii...
-Nnei uplne pravda, vem si gf radeon 2600xt, ktera je v nizsim mainstremu kralujici kartou, vykon mezi 8600gt a 8600gts prumerove a cena casto i nizsi nez 8600gt!!!
Pro lidi co se rozhoduji to vidim takto:
-hd3850 a hd3870 maji sice nizsi vykon nez 8800gt, ovsem jsou vyrobeny pokrocilejsi technologii a vyzaruji mene tepla,maji mensi spotrebu a mensi hlucnost. To mluvi z hlediska uspory energii pro ne. Ta hlucnost je merena v 3d!!!Nepotrebuji vyssi otacky ventilatoru z hlediska teplot a proto jen tak malo decibelu. Pomer cena/vykon bude asi obdobny jako u 8800gt. Vyhodu ma ATI v tom, ze muze nasadit v pripade nouze podstatne nizsi cenu nez treba 8800gt 256mb a stale bude vydelecna. Druha vyhoda muze byt dostupnost,ktera by mela byt lepsi nez v pripade 8800gt pri startu*uvidime*
TOO Withman : Tak to já asi vyzkouším obě (8800GT i 3870) a rád bych něco, co by utáhlo mojí 24" v solidní kvalitě. nVidia má neskutečnou výhodu v tom, že většina her má nVidia logo a tak i slabší grafiky překonávají lepší ATiny (AMD). Jen snad Bioshock z posledních vydaných her spíše sedí nVidii...
-Nnei uplne pravda, vem si gf radeon 2600xt, ktera je v nizsim mainstremu kralujici kartou, vykon mezi 8600gt a 8600gts prumerove a cena casto i nizsi nez 8600gt!!!
@flanker: v zasade ano, jen aby ty karty nepodkopavaly ovladace pri AA, doufejme ze to bude vyrovnanej boj.... :)
Btw. kde beres ty informace o hlucnosti HD38x0 ve 3D?
Btw. kde beres ty informace o hlucnosti HD38x0 ve 3D?
[QUOTE=husky14;61564]@flanker: v zasade ano, jen aby ty karty nepodkopavaly ovladace pri AA, doufejme ze to bude vyrovnanej boj.... :)
Btw. kde beres ty informace o hlucnosti HD38x0 ve 3D?[/QUOTE]
Psali to na nějakém frencouzském webu, mi se to nechtělo sme postovat :D
Btw. kde beres ty informace o hlucnosti HD38x0 ve 3D?[/QUOTE]
Psali to na nějakém frencouzském webu, mi se to nechtělo sme postovat :D
je to na webu [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
je skoro jisty, ze je to v zatezi, protoze i hd2900xt je v rezimu 2d ticha:), tam nepotrebuje chladit, tim spise "ekonomicke" hd38xx
je skoro jisty, ze je to v zatezi, protoze i hd2900xt je v rezimu 2d ticha:), tam nepotrebuje chladit, tim spise "ekonomicke" hd38xx
[QUOTE=Smeli;61556]...[/QUOTE]
Jó, ATi taky na začátku roku říkalo, vlastě pořád říkalo a jaká je R600 žravá mrcha...samozřejmě že spotřeba bude nižší, ale eště sem nikde neviděl o kolik. Pokud to bude o něco málo, tak to nemusí být zrovna věc, kterou se dá nějak zásadně argumentovat...
Co se týče výkonu, slibován byl vyšší, což je přece jen je, ale má to ještě potenciál...no, možná se dočkáme XTX, proč ne :) (teď je to vlastnš XT nebo co ??? nikde se to nepíše, aspoň si nepamatuju že bych to zahlíd).
Jó, ATi taky na začátku roku říkalo, vlastě pořád říkalo a jaká je R600 žravá mrcha...samozřejmě že spotřeba bude nižší, ale eště sem nikde neviděl o kolik. Pokud to bude o něco málo, tak to nemusí být zrovna věc, kterou se dá nějak zásadně argumentovat...
Co se týče výkonu, slibován byl vyšší, což je přece jen je, ale má to ještě potenciál...no, možná se dočkáme XTX, proč ne :) (teď je to vlastnš XT nebo co ??? nikde se to nepíše, aspoň si nepamatuju že bych to zahlíd).
[QUOTE=Pavel Boček;61587]Jó, ATi taky na začátku roku říkalo, vlastě pořád říkalo a jaká je R600 žravá mrcha...samozřejmě že spotřeba bude nižší, ale eště sem nikde neviděl o kolik. Pokud to bude o něco málo, tak to nemusí být zrovna věc, kterou se dá nějak zásadně argumentovat...
Co se týče výkonu, slibován byl vyšší, což je přece jen je, ale má to ještě potenciál...no, možná se dočkáme XTX, proč ne :) (teď je to vlastnš XT nebo co ??? nikde se to nepíše, aspoň si nepamatuju že bych to zahlíd).[/QUOTE]
Mi ukaž, kde ATi psalo, že výkon RV670 bude vyšší než G92.
RV670XT = HD3870
RV670Pro = HD3850
Vyšší verzi sme nikde neviděl a do high endu míří R680 ("oficiálně" potvrzená), která je vlastně 2x RV670Pro.
Co se týče výkonu, slibován byl vyšší, což je přece jen je, ale má to ještě potenciál...no, možná se dočkáme XTX, proč ne :) (teď je to vlastnš XT nebo co ??? nikde se to nepíše, aspoň si nepamatuju že bych to zahlíd).[/QUOTE]
Mi ukaž, kde ATi psalo, že výkon RV670 bude vyšší než G92.
RV670XT = HD3870
RV670Pro = HD3850
Vyšší verzi sme nikde neviděl a do high endu míří R680 ("oficiálně" potvrzená), která je vlastně 2x RV670Pro.
[QUOTE=Smeli;61608]Mi ukaž, kde ATi psalo, že výkon RV670 bude vyšší než G92. [/QUOTE]
Ne, tím sem myslel že měl být vyšší než u 26XT; nakonec je, ale jak je vidět ze snížení taktů, potenciál tam je, akorát možná ne u všech jader, tak třebas proto v defaultu mají nižší clock...
Ne, tím sem myslel že měl být vyšší než u 26XT; nakonec je, ale jak je vidět ze snížení taktů, potenciál tam je, akorát možná ne u všech jader, tak třebas proto v defaultu mají nižší clock...
Myslim ze ten hlavni argument bude porad ta cena :) Aspon ja se budu rozhodovat i podle finacniho rozdilu .. samozrejme pokud by rozdil mezi 88 a 38 byl dve stovky bylo by to rozhodovani tezky .. dalsi veci bude jaky propad vykonu tam bude .. az potom do toho zamontuju dalsi veci ;)
[QUOTE=pas!k;61645]Myslim ze ten hlavni argument bude porad ta cena :) Aspon ja se budu rozhodovat i podle finacniho rozdilu .. samozrejme pokud by rozdil mezi 88 a 38 byl dve stovky bylo by to rozhodovani tezky .. dalsi veci bude jaky propad vykonu tam bude .. az potom do toho zamontuju dalsi veci ;)[/QUOTE]
A pochopitelne dostupnost :-) Kdyz bude rozdil 200, o 6% nizsi vykon, ALE tu kartu ti dodaj hned a ne az po novym roce, tak je to asi celkem jasny.
A pochopitelne dostupnost :-) Kdyz bude rozdil 200, o 6% nizsi vykon, ALE tu kartu ti dodaj hned a ne az po novym roce, tak je to asi celkem jasny.
8800GT proste neni a byl to zoufalej trick od NV na lidi.Pokud ji nemas objednanou pred mesicem do vanoc stejne nemas sanci.RV70 bude zrejme hned pri 1,5mil kusu na rozdil od paper lunche 8800GT s 50000ks.
Podle jednoho člověka z OC, kterej má známýho v CZC, budou ceny asi takovýhle:
Radeon HD 3870 512 MB GDDR4 - 5575,- bez dph
Radeon HD 3850 256 MB GDDR3 - 4087,- bez dph
Radeon HD 3850 512 MB GDDR3 - 4490,- bez dph
Asus ASUS EAH3850/G/HTDI 256MB - 3875,- bez dph
Zatím to není na webu, není to ani nijak oficiálně potvrzeno. Ale vypadá to dobře :thumb
Zatím to není na webu, není to ani nijak oficiálně potvrzeno. Ale vypadá to dobře :thumb
[QUOTE=husky14;61717]@xSten19: prosimte a proc Smeliho citujes? :rolleyes:[/QUOTE]
Protože se m to nesmazal
Protože se m to nesmazal
[QUOTE=Pavel Boček;61834]Podle jednoho člověka z OC, kterej má známýho v CZC, budou ceny asi takovýhle:
[/QUOTE]
Eh, tak s touhle cenou bude 3870 dost neprodejna imho... dyt by stala vic nez lepsi 88GT!
[/QUOTE]
Eh, tak s touhle cenou bude 3870 dost neprodejna imho... dyt by stala vic nez lepsi 88GT!
to neni z czc tyhle ceny uz koluji po netu rano sem to mel 2x na icq :) BTW myslim ze je to neovereny uvidime
[QUOTE=Resurrection;61853]Eh, tak s touhle cenou bude 3870 dost neprodejna imho... dyt by stala vic nez lepsi 88GT![/QUOTE]
No, některý 88GT stojí i víc a lidi to kupují...asi chtějí hýzlíci využívat jejich nedostatku, možná to jsou jen úvodní ceny anebo úplnej kec.
No, některý 88GT stojí i víc a lidi to kupují...asi chtějí hýzlíci využívat jejich nedostatku, možná to jsou jen úvodní ceny anebo úplnej kec.
[QUOTE=Pavel Boček;61834]Podle jednoho člověka z OC, kterej má známýho v CZC, budou ceny asi takovýhle:
Zatím to není na webu, není to ani nijak oficiálně potvrzeno. Ale vypadá to dobře :thumb[/QUOTE]
To nevypada vubec dobre... Dobre by to vypadalo kdyby tam nebylo napsano "bez dph"... Pokud to pochazi z CZC tak s takovyma cenama se muzou jit zahrabat. Leda ze by zase vykoupili vsechny dodane karty z velkoskladu aby jiny obchod nemel zadnou kartu na prodej... Pak by si mohli delat zase ceny jake chteji. Osobne si myslim ze cena bude u HD 3870 512MB 5500,- az 6000,- s dani. Jinak je to takrka neprodejne...
Zatím to není na webu, není to ani nijak oficiálně potvrzeno. Ale vypadá to dobře :thumb[/QUOTE]
To nevypada vubec dobre... Dobre by to vypadalo kdyby tam nebylo napsano "bez dph"... Pokud to pochazi z CZC tak s takovyma cenama se muzou jit zahrabat. Leda ze by zase vykoupili vsechny dodane karty z velkoskladu aby jiny obchod nemel zadnou kartu na prodej... Pak by si mohli delat zase ceny jake chteji. Osobne si myslim ze cena bude u HD 3870 512MB 5500,- az 6000,- s dani. Jinak je to takrka neprodejne...
ATI musí udělat takové ceny aby měla menší ceny než 8800GT jinak si všicni koupí 8800GT a ATI půjde domu s pláčem takže HD3870 512MB počítam tak 4500 - 5000 s DPH (Doufám) jinak pudu asi do nVidie ale uvidíme.
[QUOTE=Godlike;61907]Nebojte ceny pujdou dolu...512MB s ddr3 bude stat +- 4500kc.[/QUOTE]
Já myslim ž ebude jen s DDR4 asi nebo se pletu ? myslim HD3870 tu by sme bral všema deseti
Já myslim ž ebude jen s DDR4 asi nebo se pletu ? myslim HD3870 tu by sme bral všema deseti
[QUOTE=xSten19;61910]Já myslim ž ebude jen s DDR4 asi nebo se pletu ? myslim HD3870 tu by sme bral všema deseti[/QUOTE]
Asi bude, koukni se na druhý post tehle stránky. Jinak taky bych ji uz bral :) Jen doufam ze ta cena nepujde pres 5500 s dph.
Asi bude, koukni se na druhý post tehle stránky. Jinak taky bych ji uz bral :) Jen doufam ze ta cena nepujde pres 5500 s dph.
[QUOTE=Andrasin;61911]Asi ne, koukni se na druhý post tehle stránky. Jinak taky bych ji uz bral :) Jen doufam ze ta cena nepujde pres 5500 s dph.[/QUOTE]
To jo já chci max těch 4500 možná 5000 ale nevim bylo by to dobrý no kdyby jí dali za 4500Kč ale ještě jak na tom bude s dostupností.
To jo já chci max těch 4500 možná 5000 ale nevim bylo by to dobrý no kdyby jí dali za 4500Kč ale ještě jak na tom bude s dostupností.
[QUOTE=tgfh;61938]Jen se nebojte, ty ceny budou pěkné, karty tu ještě nemáme tak nemůžeme soudit[/QUOTE]
mnot ak bude asi stát těch 5500 až 6000 ta nej verze to je v kelu
mnot ak bude asi stát těch 5500 až 6000 ta nej verze to je v kelu
5600Kč má stát Sapphire HD3870 a jak jste si už určitě všimli Sapphire není zrovna nejlevnější.
Co třeba PowerColor?
Ty ceny jsou ještě k 512MB verzím. Nevím jak vám, ale mě by 256MB stačila, ikdyž ta cena bude u 256MB verze zhruba jen o 10-15% nižší
Co třeba PowerColor?
Ty ceny jsou ještě k 512MB verzím. Nevím jak vám, ale mě by 256MB stačila, ikdyž ta cena bude u 256MB verze zhruba jen o 10-15% nižší
[QUOTE=tgfh;61979]5600Kč má stát Sapphire HD3870 a jak jste si už určitě všimli Sapphire není zrovna nejlevnější.
Co třeba PowerColor?
Ty ceny jsou ještě k 512MB verzím. Nevím jak vám, ale mě by 256MB stačila, ikdyž ta cena bude u 256MB verze zhruba jen o 10-15% nižší[/QUOTE]
paměť je jenom kvůly rozlišení ne ?? mam LCD a to zvládne max 1280X1024 tak to bohatě stačí myslim těch 256Mb
Co třeba PowerColor?
Ty ceny jsou ještě k 512MB verzím. Nevím jak vám, ale mě by 256MB stačila, ikdyž ta cena bude u 256MB verze zhruba jen o 10-15% nižší[/QUOTE]
paměť je jenom kvůly rozlišení ne ?? mam LCD a to zvládne max 1280X1024 tak to bohatě stačí myslim těch 256Mb