AMD/ATi RV670 - Radeon HD3850, 3870, 3830
[QUOTE=pas!k;68254]Takze AC Accelero S1 byla vyborna volba .. [/QUOTE]Vidis, ja ti to rikal.... :p sem rad, ze se ti to podarilo ;)
Ona se da nekde koupit 8800 gt pod sest tisic ? A kde? :) (nepotrebuji odkazy ale shop kde je skladem ;)
Nehlede na to ze na novou 8800 GT bych ten chladic musel koupit taky :) Tam bych ho koupil rovnou misto te jednoslotove napodobeniny chladice.
Nehlede na to ze na novou 8800 GT bych ten chladic musel koupit taky :) Tam bych ho koupil rovnou misto te jednoslotove napodobeniny chladice.
pas!k: nemel jsi tam jeste plastove pacicky ktere maji chladic pridrzovat na okrajich karty? precejen ted ti cely tan chladic i s vetrakem visi jen na jadre, tema pacickama tomu aspon trochu pomuzes
na S2 byly tak pochybuju ze na S1 by je nedali
na S2 byly tak pochybuju ze na S1 by je nedali
Od vcera je doma.Zatim zakladnich par testu v 3DMarku06 Basic, k instalalci Crysis jsem se jeste nedostal. Myslel jsem ze z toho vytahnu vic, nevim jestli to brzdi CPU nebo Visty. Zkusenost s pretaktovanim pres CCC a ovedrive celkem tragicka, nejde to bez resetu a nekolika kousnuti a restartu (u 1950 Ultimate to slo <;o)) ). Muze mi nekdo poradit jake hodnoty tam nastavit, aby to bylo bezpecny s referencnim chladicem? Nastavil jsem tam manualne 850MHz a 1301MHz a kdyz dojel 3DMark tak teplota GPU byla 72°C. Celkem me zarazilo ze pri tehle teplote se referencni chladic jeste porad neroztocil, podle hluku ktery sel od ventilatoru, tedy spis nesel se tocil stejnou rychlosti jako kdyz je grafika v 2D rezimu na jeji teplota je 35°C. Pritom vypada ze je funkci protoze pri zapinani PC se roztoci na plny obratky tak 2s. Odber ze zasuvky pri 3DMarku je 295W stim, ze pres to se jeste napaji 24" Wide LCD ktery zere tak 75W, tedy PC zere neco kolem 220W coz si myslim neni tak spatny. NFS ProStreet v 1920x1200 60Hz vsechno na high,AA OFF - dava tak 55 FPS bez overdrive.
Je dulezite abys ty teploty meril pri zatezi ... kdyz zhodis 3dmark06 behem ¨par vetrin je teplota o 25 stupnu jinde .. ja jsem referenci chladic vymenil protoze pri zatezi mi delal 92 stupnu .. musel sem pak pres rivatuner poladit otacky vetraku na chladici teplotu sem srazil na 75 - 80 stupnu ale karta byla zase hlucna .. tak jsem poridil chladic .. mrkni na fotky a testy ze vceresjka jsou tady .. BTW 3dmark 06 ti dela kolik bodu ?
Tak konecne nejake ty obrazky co jsem sliboval.
Tady sem riznul chladic napetovych regulatoru
No a postupne vsechno splacal dohromady
S1 padne jako ulity
Asi o 2mm sem posunul pasiv na jiznim mustku a tak nejak ho pouzivam i jako oporu pro zadni cast karty :-)
Pruvan v bedne neni nijak velky, jde mi hlavne o tichost. Na druhou stranu i to malo staci na pasivni chod a nizke teploty.
Tady sem riznul chladic napetovych regulatoru
No a postupne vsechno splacal dohromady
S1 padne jako ulity
Asi o 2mm sem posunul pasiv na jiznim mustku a tak nejak ho pouzivam i jako oporu pro zadni cast karty :-)
Pruvan v bedne neni nijak velky, jde mi hlavne o tichost. Na druhou stranu i to malo staci na pasivni chod a nizke teploty.
Se divam z eu te 3870 je celkem vyhoda ze jsou tam napevno ty pasivy na pametech .. vubec sem to neresil a nechal jsem tam ty original ..
[QUOTE=pas!k;68438]Je dulezite abys ty teploty meril pri zatezi ... kdyz zhodis 3dmark06 behem ¨par vetrin je teplota o 25 stupnu jinde .. ja jsem referenci chladic vymenil protoze pri zatezi mi delal 92 stupnu .. musel sem pak pres rivatuner poladit otacky vetraku na chladici teplotu sem srazil na 75 - 80 stupnu ale karta byla zase hlucna .. tak jsem poridil chladic .. mrkni na fotky a testy ze vceresjka jsou tady .. BTW 3dmark 06 ti dela kolik bodu ?[/QUOTE]
netusim jak merit teplotu pri zatezi kdyz 3DMark je full screen, teplotu jsem odecet ihned po skonceni 3DMarku, cekal jsem nez dojede test. Koukal jsem na tvuj testik, ale 4 slotovou kartu s chlazenim nevim nevim, rikal jsem si ze bych sel do Thermaltake CL-G0102 Duorb. Co se tyka bodu v 3Dmarku tak jsou v priloze prvniho postu a to 88845 - default clock, a 9052 - pretaktovano ,tak jak je videt na obrazku CCC v prvnim postu.
netusim jak merit teplotu pri zatezi kdyz 3DMark je full screen, teplotu jsem odecet ihned po skonceni 3DMarku, cekal jsem nez dojede test. Koukal jsem na tvuj testik, ale 4 slotovou kartu s chlazenim nevim nevim, rikal jsem si ze bych sel do Thermaltake CL-G0102 Duorb. Co se tyka bodu v 3Dmarku tak jsou v priloze prvniho postu a to 88845 - default clock, a 9052 - pretaktovano ,tak jak je videt na obrazku CCC v prvnim postu.
CHystam se jeste na test bez vetraku.. myslim si ze to accelero to utahne ale mam strach z tech pasivu .. to byl hlavni duvod toho vetraku ale tohle by slo poresit i dobrym pruvanem ve skrini ten vetrak by sel umistit i napravo mimo kartu .. chteolo by to s tim jen pohrat .. na grafice by pak byl jen ten pasiv bez vetraku ..
EDIT teplotu pri zatezi sem meril tak ze jsem okno s teplotou mel hozeny na druhem monitoru.. jinou vychytavku neznam treba poradi nekdo jiny jkak to udelat kdyz druhy monitor neni .
EDIT teplotu pri zatezi sem meril tak ze jsem okno s teplotou mel hozeny na druhem monitoru.. jinou vychytavku neznam treba poradi nekdo jiny jkak to udelat kdyz druhy monitor neni .
Ja nesjem moc priznivec OC :) Ani s tim nemam zadne zkusenosti .. ten vysledek bez oc mi prijde ok ..
Na oc se chystam taky ale zatim jsem ve fazi teorie ale taktovat budu spis za ucelem testu ..
Na oc se chystam taky ale zatim jsem ve fazi teorie ale taktovat budu spis za ucelem testu ..
[QUOTE=pas!k;68456]Ja nesjem moc priznivec OC :) Ani s tim nemam zadne zkusenosti .. ten vysledek bez oc mi prijde ok ..
Na oc se chystam taky ale zatim jsem ve fazi teorie ale taktovat budu spis za ucelem testu ..[/QUOTE]
Nekoupil jsem si tu kartu kvuli tomu aby moc OC, jen zkousim co jde. Mam takove tuseni ze to moc nepojede v Crysis v SP natoz v MP. Treba by malej OC pomohl ale nechci to hrotit. Brzo by meli byt penizky na druhou HD3870. Mas zkusenost s vymenou chaldice, co myslis sedne tam ? http://www.thermaltake.com/product/Cooler/VGAnCHIPnMEM/CL-G0009/cl-g0009.asp
Na oc se chystam taky ale zatim jsem ve fazi teorie ale taktovat budu spis za ucelem testu ..[/QUOTE]
Nekoupil jsem si tu kartu kvuli tomu aby moc OC, jen zkousim co jde. Mam takove tuseni ze to moc nepojede v Crysis v SP natoz v MP. Treba by malej OC pomohl ale nechci to hrotit. Brzo by meli byt penizky na druhou HD3870. Mas zkusenost s vymenou chaldice, co myslis sedne tam ? http://www.thermaltake.com/product/Cooler/VGAnCHIPnMEM/CL-G0009/cl-g0009.asp
[QUOTE=tfoltynek;68454]Ja osobne pro zjisteni teploty pouzivam Ati Tray Tool.
Vytizi GPU na max a bezi v malem oknu.[/QUOTE]
Taky resni ale pro sledovani jak se chova karta pri bezne zatezi treb apri hrani je ten druhy monitor stejne lepsi:)
BTW s tim chladicem .. to accelero se ti do bedny nevleze ?
Vytizi GPU na max a bezi v malem oknu.[/QUOTE]
Taky resni ale pro sledovani jak se chova karta pri bezne zatezi treb apri hrani je ten druhy monitor stejne lepsi:)
BTW s tim chladicem .. to accelero se ti do bedny nevleze ?
[QUOTE=pas!k;68458]Taky resni ale pro sledovani jak se chova karta pri bezne zatezi treb apri hrani je ten druhy monitor stejne lepsi:)
BTW s tim chladicem .. to accelero se ti do bedny nevleze ?[/QUOTE]
asi vleze ale jak jsem psal brzo prijde druha 3870. Jestli jsem to dobre pochopil tak jsi neco zarezaval a to se mi fakt nechce.
BTW s tim chladicem .. to accelero se ti do bedny nevleze ?[/QUOTE]
asi vleze ale jak jsem psal brzo prijde druha 3870. Jestli jsem to dobre pochopil tak jsi neco zarezaval a to se mi fakt nechce.
To jsem nebyl ja ale tfoltynek on mel ale 3850 ne 3870 na ni je potreba jeste z toho accelera pridavat takove male chladice na pameti .. u te 3870 (alespon u te moji gigabyte to tak je) jsou pres to hozeny pasivy vyrobce ktery neni potreba menit .. (viz me fotky je to tam vyfoceno bez chladice a napravo je prilozeny pasiv z accelera ktery vby tam ani nepasoval ..) Takze nic jsem nerezal :)
uvidime jak to dopadne dneska po instalaci Crysis a jestli to vubec v MP pojede. Pocitam ze v 1920x1200 to bude nehratelny.
Jo jo, rezani byla moje prace. Je to presne tak jak psal Pasik, u 3870 nemusis rezat nic a prakticky namontujes jenom velky pasiv na cip.
Pozor ale na CF zapojeni dvou karet. Pres S1 nenatahne CF mustek. Karta by mohla byt pouzita jenom jako ta spodni.
Pozor ale na CF zapojeni dvou karet. Pres S1 nenatahne CF mustek. Karta by mohla byt pouzita jenom jako ta spodni.
jak je to vubec s tema crossfire mustkama, pri pouziti dvou karet propojuje se to jedni nebo dvema ?
Hmm a neni to naopak ?
Tak ne dle techto obrazku opravdu dvouma :)
To jsem nasel ale hodne starej obrazek :D
Tak ne dle techto obrazku opravdu dvouma :)
To jsem nasel ale hodne starej obrazek :D
Tak mi vcera nedal spat ten ventilator, byl docela potichu neslysel jsem ho vubec se roztocit i kdyz mi uz cidlo teploty signalizovalo teplotu mezi chladicem pameti a deskou grafiky vyssi nez 60°C. Tak jsem stahl rivatuner a zkusil roztocit ventilator na plny pecky. To je ale jekot. Napadaji me dva duvody proc se ventilator neroztaci, nekde je chyba ve FW grafiky a nebo chteji mit tichou grafiku. Nechal jsem ventilator naplno vlezl do CCC a nastavil takty jeste vic nez naposledy viz obrazek a pustil 3DMark06. Wo a la 9208 bodu, nejsem zadnej OC tada aspon zkusenostma urcite ne, ale vedel jsem ze se da bezpecne jeste pohnout s CPU takze FSB na 210 vysledny takt 2730 a zpet do 3DMarku a taky celkem dost bodu navic 9535. Dal uz jsem to netahal vratil jsem to zpet na 2.6GHz. Koukal jsem na teplotu behem testu v 3DMarku a vypadalo to ze grafika nesla pres 60°C ale ten hluk. Asi zkusim ten THERMALTAKE DOU ORB ten by nemel branit CF mustku.
[QUOTE=czolaf;68764]Tak mi vcera nedal spat ten ventilator, byl docela potichu neslysel jsem ho vubec se roztocit i kdyz mi uz cidlo teploty signalizovalo teplotu mezi chladicem pameti a deskou grafiky vyssi nez 60°C. Tak jsem stahl rivatuner a zkusil roztocit ventilator na plny pecky. To je ale jekot. Napadaji me dva duvody proc se ventilator neroztaci, nekde je chyba ve FW grafiky a nebo chteji mit tichou grafiku. Nechal jsem ventilator naplno vlezl do CCC a nastavil takty jeste vic nez naposledy viz obrazek a pustil 3DMark06. Wo a la 9208 bodu, nejsem zadnej OC tada aspon zkusenostma urcite ne, ale vedel jsem ze se da bezpecne jeste pohnout s CPU takze FSB na 210 vysledny takt 2730 a zpet do 3DMarku a taky celkem dost bodu navic 9535. Dal uz jsem to netahal vratil jsem to zpet na 2.6GHz. Koukal jsem na teplotu behem testu v 3DMarku a vypadalo to ze grafika nesla pres 60°C ale ten hluk. Asi zkusim ten THERMALTAKE DOU ORB ten by nemel branit CF mustku.[/QUOTE]
Karta je primárně dělaná jako tichá, v biosu je nastaveno podtaktování ve 2D a chladič ji uchladí v tichosti na těch cca 90°C v plné zátěži.
Karta je primárně dělaná jako tichá, v biosu je nastaveno podtaktování ve 2D a chladič ji uchladí v tichosti na těch cca 90°C v plné zátěži.
[QUOTE=Smeli;68774]Karta je primárně dělaná jako tichá, v biosu je nastaveno podtaktování ve 2D a chladič ji uchladí v tichosti na těch cca 90°C v plné zátěži.[/QUOTE]
Jen bych se chtel optat, nevite jestli se vetrak toci v zavislosti na teplote jadra? Protoze se mi zda, ze se toci porad stejne jak ve 2D tak i v 3D stejne a po prehrani biosu na zakladni takty 830/1200 se stava, ze pri zatezi (3dMark06) zatuhava.
Jen bych se chtel optat, nevite jestli se vetrak toci v zavislosti na teplote jadra? Protoze se mi zda, ze se toci porad stejne jak ve 2D tak i v 3D stejne a po prehrani biosu na zakladni takty 830/1200 se stava, ze pri zatezi (3dMark06) zatuhava.
Taktuš přes editaci biosu? Asi bych nahodil zpátky původní a používal jen OverDrive a počkal na podporu v ATT... Jinak v závislosti na čem se točí ventilátor netuším, ale obávám se, že ať je už závislost na čemkoli, nikdy není na 100%
no zkousel jsem to a proto jsem jen zacal na 830/1200 jeste mam bios s referencnim 860/1250 ale to uz jsem neriskoval a myslim, ze by to melo stejny ucinek. Jinak nasel jsem velmi zajimavy test.
http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=166432
http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=166432
[QUOTE=zulucops;68779]Jen bych se chtel optat, nevite jestli se vetrak toci v zavislosti na teplote jadra? Protoze se mi zda, ze se toci porad stejne jak ve 2D tak i v 3D stejne a po prehrani biosu na zakladni takty 830/1200 se stava, ze pri zatezi (3dMark06) zatuhava.[/QUOTE]
Pripada mi to same proste se toci a je mu jedno co grafika dela jestli 2D nebo 3D nebo je jemne pretaktovana, necha ji proste spadnout. Treba je to problem 0 vs. 1 serie.
Pripada mi to same proste se toci a je mu jedno co grafika dela jestli 2D nebo 3D nebo je jemne pretaktovana, necha ji proste spadnout. Treba je to problem 0 vs. 1 serie.
Pro vsechny vahajici: od Arctic Cooling oficialne potvrzena kompatibilita Accelera S1 s HD3870 ;)
[QUOTE=czolaf;68803]Pripada mi to same proste se toci a je mu jedno co grafika dela jestli 2D nebo 3D nebo je jemne pretaktovana, necha ji proste spadnout. Treba je to problem 0 vs. 1 serie.[/QUOTE]
Si myslím, že zachovává ticho až za hrob :) Buď hlídat ručně nebo vyměnit...
Si myslím, že zachovává ticho až za hrob :) Buď hlídat ručně nebo vyměnit...
[quote="Twitch"]C2D E6850 3GHz@3.9Ghz (voda)
Asus Maximus Formula SE
Sapphire HD3870 777/1126@900/1350 (voda)
3DMark 06 = 12 865
C2D E6850 3GHz@3.9Ghz (voda)
Asus Maximus Formula SE
HIS HD3870 777/1126@910/1400 (voda)
3DMark 06 = 13 010
Na 1GHz to proste nejde :P[/quote]
Uživatel PCTf :)
Asus Maximus Formula SE
Sapphire HD3870 777/1126@900/1350 (voda)
3DMark 06 = 12 865
C2D E6850 3GHz@3.9Ghz (voda)
Asus Maximus Formula SE
HIS HD3870 777/1126@910/1400 (voda)
3DMark 06 = 13 010
Na 1GHz to proste nejde :P[/quote]
Uživatel PCTf :)
[QUOTE=czolaf;68803]Pripada mi to same proste se toci a je mu jedno co grafika dela jestli 2D nebo 3D nebo je jemne pretaktovana, necha ji proste spadnout. Treba je to problem 0 vs. 1 serie.[/QUOTE]
Tak je to samozrejme tim chladicem. Pres RivaTuner jsem si nastavil otacky na 100% (peknej hukot) a uz se mi nekousl ani jednou, ale ten rev je docela velkej. Takze asi pujdu do te S1.
Tak je to samozrejme tim chladicem. Pres RivaTuner jsem si nastavil otacky na 100% (peknej hukot) a uz se mi nekousl ani jednou, ale ten rev je docela velkej. Takze asi pujdu do te S1.
[QUOTE=zulucops;69031]Tak je to samozrejme tim chladicem. Pres RivaTuner jsem si nastavil otacky na 100% (peknej hukot) a uz se mi nekousl ani jednou, ale ten rev je docela velkej. Takze asi pujdu do te S1.[/QUOTE]
Nemyslim si ze je to tim chladicem, bude to elektronikou graficke karty, ktera mu rika jak moc se ma roztocit. S1 asi neni spatna volba ale co mam delat kdyz nechci grafiku s chalzenim pres 4 sloty a navic mi pres S1 neprojde CF mustek.
Nemyslim si ze je to tim chladicem, bude to elektronikou graficke karty, ktera mu rika jak moc se ma roztocit. S1 asi neni spatna volba ale co mam delat kdyz nechci grafiku s chalzenim pres 4 sloty a navic mi pres S1 neprojde CF mustek.
[quote=czolaf;69036]...ale co mam delat kdyz nechci grafiku s chalzenim pres 4 sloty a navic mi pres S1 neprojde CF mustek.[/quote]
CO pohledat ?! Navíc je to asi tři posty nad tebou http://www.arctic-cooling.com/vga2.php?idx=138&data=7&disc=. Jak vidíš, je to v pohodě. Navíc vedle se řeší, že třeba pro GF88GT není snad takovej problém kousek jednoho/dvou žeber vystříhnout. Navíc je to přes dva sloty (pasivně)...aktivně záleží na větráku.
CO pohledat ?! Navíc je to asi tři posty nad tebou http://www.arctic-cooling.com/vga2.php?idx=138&data=7&disc=. Jak vidíš, je to v pohodě. Navíc vedle se řeší, že třeba pro GF88GT není snad takovej problém kousek jednoho/dvou žeber vystříhnout. Navíc je to přes dva sloty (pasivně)...aktivně záleží na větráku.
jj ma pravdu predsedo :-) ted jeste zalezi na tom, jestli se ten prodlouzenej CF mustek da normalne sehnat. Mohl by se alespon prodavat k tomu chladici :-)
O vikendu hodim zatezove testy na accelero u hd370 bez vetraku .. myslim si ze to zvladne s prstem v nose do 70 stupnu .. uvidime ..Pokud bude dobre vetrana skrin vubec bysh se toho nebal .
Ja s tim celkem pocitam, mam CM-690 od CoolerMastera a tri 12cm vetraky v ni. Jeste dalsi tri tam muzu narvat, takze by to tomu mohlo nejak alespon trosku pomoct.
Pokud dobre utesnis bednu jednim budes hnat dovnit zepredu druhym ven dozadu a bude tam pruvan staci podle me dva vetraky ..
[QUOTE=pas!k;69083]Pokud dobre utesnis bednu jednim budes hnat dovnit zepredu druhym ven dozadu a bude tam pruvan staci podle me dva vetraky ..[/QUOTE]
Tak to je, jeden vpredu jeden na bocnici a treti vzadu.
Tak to je, jeden vpredu jeden na bocnici a treti vzadu.
OK panove, planuju CF. Soucasna deska je K9A Platinum [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] . Jak vidite mezi PCI-E jsou dva sloty. Kdyz tam dam S1 + nejakou Noctuu tak to bude natesno. Bude ten ventilator mit ten vzduch vubec kde nasavat? A jeste horsi to bude s mou budouci deskou K9A2 Platinum [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] uz je mezi nima jen jeden slot.
Mozna ze by bylo zajimavy zkusit 8x8 ventilator zabudovat promo do accelera ale aby to nebyla moc velka ztrata chladici plochy.
Mozna ze by bylo zajimavy zkusit 8x8 ventilator zabudovat promo do accelera ale aby to nebyla moc velka ztrata chladici plochy.
Ja bych to udelal tak ze ty vetraky (kdyby to dovolila skrin) bych umistil v pravo od tech karet nebo jeden velky ktery by hnal vzduch pres ty karty dozadu kde by byl dalsi vetrak ktery by to foukal ven .. obe accelera bych nechal bez vetraku tzn kazdakarta zabere 2 sloty
To je asi nejlepsi reseni, proste je nechat bez vetraku a jen to hnat pres chladny vzduch od vetraku ve skrini. To by melo stacit a usetrit tim misto popripade sloty.
No jeste je moznost na tu horni kartu poridit HR-03GT, kterej by na ni taky mel pasovat, kdyz jde na 88GT. Sice je o dost drazsi, ale da se imho na kartu namontovat obracene (pasivem nad kartu).... ;) S1 se takhle otocit neda.
Jak jsem jiz psal .. pokud vam to pomuze udelam test jak to bude vypadat s teplotou u jedne hd3870 s s1 bez vetraku ktery odpojim a necham to tak a pustim na to nejakej 3dmark a uvidime
[QUOTE=pas!k;69094]Ja bych to udelal tak ze ty vetraky (kdyby to dovolila skrin) bych umistil v pravo od tech karet nebo jeden velky ktery by hnal vzduch pres ty karty dozadu kde by byl dalsi vetrak ktery by to foukal ven .. obe accelera bych nechal bez vetraku tzn kazdakarta zabere 2 sloty[/QUOTE]
to zni docela dobre, sice jsou tam nekde sata konektory a dalsi blbosti ale 2cm nadeskou to snad vadit nebude. Pockam jak dopadnes s S1 bez vetraku. Co jsem tak koukal tak me jeste zaujalo - [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] a [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] a http://www.titan-cd.com/eng/vga/ttc_csc88tz.htm
to zni docela dobre, sice jsou tam nekde sata konektory a dalsi blbosti ale 2cm nadeskou to snad vadit nebude. Pockam jak dopadnes s S1 bez vetraku. Co jsem tak koukal tak me jeste zaujalo - [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] a [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] a http://www.titan-cd.com/eng/vga/ttc_csc88tz.htm
Za [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] se dá koupit i CM Cool Viva Z1 a na HD38x0 je kompatibilní - http://www.coolermaster.com/products/product.php?act=detail&tbcate=1&id=145
Uchycení
Podle fotek má i rámeček an uchycení ventilátoru
Uchycení
Podle fotek má i rámeček an uchycení ventilátoru